Nationaal Park
De Maasduinen

Opwaaiend stuifzand en helderblauw water

Welkom in De Maasduinen

Fotoserie ‘Voortbouwen op onze wortels’

Onder het motto ‘Voortbouwen op onze wortels’ delen we de inspirerende verhalen van mensen binnen de nationale parken. Een drieluik van portretten onthult hun unieke band met het park.

Naar de portretten

Het Gebied

Klik op een icoon in de kaart voor meer informatie. Gebruik de legenda om te filteren op categorie.

Nieuws

10 Nieuwe excursiegidsen voor NP De Maasduinen opgeleid

30 mei 2024

Nationaal Park de Maasduinen heeft er sinds zondag 26 mei maar liefst 10 nieuwe excursiegidsen bij. Na acht bijeenkomsten en een stage zijn de gidsen met vlag en wimpel geslaagd en klaar voor het echte werk in de prachtige natuur van de Maasduinen.

Dag van het Nationaal Park 2024

15 mei 2024

Vrijdag 24 mei 2024 vieren we samen met jou de Dag van het Nationaal Park. Van vrijdag 24 t/m zondag 26 mei organiseren de parken speciaal voor de Dag van het Nationaal Park 2024 leuke, educatieve activiteiten en excursies. In de Maasduinen kun je deze dagen...

Maasduinen Parel april: Uitkijktoren

1 april 2024

Een van de hoogtepunten van het Bergerbos in het noorden van de Maasduinen is de uitkijktoren die op de Hooge Heide staat. 

Agenda

Excursie: De vorming van het landschap door de wind

2 juni 2024, van 10:00 tot 12:00
Tijdens deze excursie zullen speciale Maasduinengidsen dieper ingaan op het thema wind. Hoe heeft de wind de typische duinen gevormd? En wat is de rol van de wind vandaag de dag? Want dat de wind krachtig kan zijn blijkt wel aan de hoeveelheid omgewaaide bomen na een flinke storm.
meer...

Excursie Fort Hazepoot

8 juni 2024, van 10:00 tot 12:00
Tijdens de wandeling nemen Maasduinengidsen je mee in het roemruchte verleden van Fort Hazepoot en wandelen ze ook langs een recent stukje geschiedenis.
meer...

Zomerse gezinswandeling door De Ravenvennen

16 juni 2024, van 10:00 tot 12:00
Tijdens deze educatieve en mooie wandeling voor het gehele gezin zal een gids je meenemen door het prachtige nog onontdekte natuurgebied de Ravenvennen. Het gebied bestaat uit enkele tientallen vennen omringd door heide en droog naald- en loofbos en kent een speciale ‘libellenroute’ die u kennis laat maken met deze boeiende groep van insecten. De gids neemt u mee naar de meest prachtige plekjes en zal volop aandacht hebben voor het landschap en de natuur van deze mooie omgeving.
meer...

Fotoserie ‘Voortbouwen op onze wortels’

We erven de aarde van onze voorouders en lenen het van onze kinderen. Al eeuwenlang zetten mensen zich in om bijzondere natuur en historie te behouden, ook in de gebieden die wij nu nationale parken noemen. Generatie na generatie zorgt voor het landschap. Elk op een eigen manier. Het zijn verhalen van tijd en aandacht geven, verhalen van verbondenheid met de natuur.

Onder het motto ‘Voortbouwen op onze wortels’ delen we de inspirerende verhalen van mensen binnen de nationale parken. Een drieluik van portretten onthult hun unieke band met het park.

De nationale parken in Nederland vormen een bron van inspiratie en verwondering voor mensen van alle leeftijden. Het zijn plekken om te ontspannen en te ontdekken. De parken vormen een decor voor avontuurlijke tochten en ontmoetingen met de rijke flora en fauna. Deze ervaringen roepen een diepere waardering op voor de schoonheid en diversiteit van de nationale parken. Het maakt ons bewust van het belang om deze prachtige plekken te behouden voor toekomstige generaties.

20 Nederlandse Nationale Parken

Nederland heeft twintig Nationale Parken. In de parken zijn alle bijzonder­heden van de Nederlandse natuur terug te vinden: duinen, bossen, heide, laagveen, getijden­natuur, beekdalen, vennen en nog veel meer. Met ieder hun eigen bewoners en dat maakt elk park uniek. Gezamenlijk beslaan de parken zo’n 120.000 hectare, dat is bijna 3% van Nederland.

Bijzondere natuurparken Limburg

Welkom op de vernieuwde website van Nationaal Park De Maasduinen! Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het voltooien van deze website en die van de andere Limburgse Nationale Parken.

Contactgegevens

Bezoekerscentrum De Maasduinen
Bosbrasserie "In de Sluis"
Bosserheide 3e
5855 EA Well
0478 - 50 38 21
info@bosbrasserieindesluis.nl en www.bosbrasserieindesluis.nl

Cookies & Privacy
Terug naar boven