Leeslijst Nieuwsbegrip: VEED-festival en winnende vloggers

  • Plaatje 100% Justin
    100% Justin

    Newkey-Burden, Chas
    J-boek

    Biografie van het Canadese popidool Justin Bieber, die met zijn filmpjes op YouTube uitgroeide tot een wereldster met liedjes als 'Baby' en 'One more time'.

  • Plaatje Dagboek van een vlogger
    Dagboek van een vlogger

    Collins, Tim
    B-boek

    Olivia is blut, maar gelukkig heeft ze een briljant idee: ze gaat vloggen! Want beroemde vloggers verdienen bergen geld én krijgen gratis spullen. Er is één probleem: Olivia heeft nul uitstraling.Maar daarvoor weet ze een oplossing...

  • Plaatje De blog bijbel : voor beauty chicks & shopaholics
    De blog bijbel : voor beauty chicks & shopaholics

    Bekker, Carlijn
    J-boek

    Hoe zet je een blog op, waar moet je op letten, hoe trek je lezers? Met stappenplannen, uitleg en tips, en een aantal handige websites.

  • Plaatje Doe-het-zelf modeboek
    Doe-het-zelf modeboek

    Oomen, Francine
    J-boek

    Ga met Rosa aan de slag met de doe-het-zelf ideeën voor het maken en pimpen van kleding, tassen, sieraden en schoenen. Met handige en onmisbare survivaltips en verwijzingen naar YouTube-filmpjes.

  • Plaatje Flamenco meets flowerpower
    Flamenco meets flowerpower

    Arts, Simone
    B-boek

    Jewel heeft een modevlog met 50.000 volgers. Ze gaat naar de Fashion Academy een gloednieuwe school die om mode draait. Falk wil graag een beroemde mode-ontwerper worden. Maar de Fashion Academy is veel te duur...

  • Plaatje Foto- en videoprojecten ... voor kids
    Foto- en videoprojecten ... voor kids

    Cleijn, César
    J-boek

    Zo leer je betere foto's en video's maken. Hiervoor gebruik je de gratis programma's Picasa en Movie Maker. Met veel tips en trucs.

  • Plaatje Gio, Melanie en de Latooys : het enige YouTube-gezin van Nederland
    Gio, Melanie en de Latooys : het enige YouTube-gezin van Nederland

    J-boek
    Kijkje in het leven van de Nederlandse familie Latooy, bekend van YouTube. Over de familie, hun katten en de grappige video's die ze plaatsen.

  • Plaatje Girl online
    Girl online

    Sugg, Zoe
    D-boek

    Zoe beschrijft in haar boeken het leven van een blogster die blogt over jongens, schooldrama's, vriendinnen, familie en de minder leuke momenten in haar leven. Het is niet autobiografisch, maar Zoe weet natuurlijk als geen ander waar ze het over heeft.

  • Plaatje Girl online on tour
    Girl online on tour

    Sugg, Zoe
    D-boek

    Zoe beschrijft in haar boeken het leven van een blogster die blogt over jongens, schooldrama's, vriendinnen, familie en de minder leuke momenten in haar leven. Het is niet autobiografisch, maar Zoe weet natuurlijk als geen ander waar ze het over heeft... Deel 2.

  • Plaatje Hoe overleef ik... (zonder) internet?
    Hoe overleef ik... (zonder) internet?

    J-boek
    Tijdschrift over internet. Met interviews, tips, informatie, boekentips en (natuurlijk) survivaltips. Met voorbeelden voor het maken van een make-up-insructiefilmpje.

  • Plaatje Juul on fire
    Juul on fire

    Huisman, Yvonne
    C-boek

    Juul vindt muziek fantastisch. Ze zingt, speelt gitaar en schrijft haar eigen liedjes. Juul wil heel graag beroemd worden. Daarom zet ze een van haar liedjes op YouTube.

  • Plaatje Knolpower!
    Knolpower!

    Knol, Enzo
    J-boek

    De bekende vlogger Enzo Knol plaatst elke dag filmpjes op YouTube over zijn dagelijks leven. In dit boek vertelt hij hoe je een vlogger wordt.

  • Plaatje Leuk of meuk?
    Leuk of meuk?

    OnneDi
    J-boek

    Dionne Slagter of OnneDi vertelt over haar leven als youtuber. Ze spreekt over dieren, reizen, familie, vrienden en muziek. En of ze dat dan leuk of meuk vindt.

  • Plaatje Lucy Lotje : ramp online
    Lucy Lotje : ramp online

    Moss, Emma
    B-boek

    Op de eerste dag op haar nieuwe school maakt Lucy een enorme blunder. Een klasgenoot filmt het hele incident en zet het filmpje op YouTube. Als wraak begint Lucy een vlogkanaal. Tot haar verbazing wordt haar vlog binnen de kortste keren razend populair… Een verhaal over vier vriendinnen en de wereld...

  • Plaatje MeisjeDjamila : life in Texas, expectations vs reality, holiday ins & outs, emoji
    MeisjeDjamila : life in Texas, expectations vs reality, holiday ins & outs, emoji's fashion, diy's, quiz, test, puzzels en héél véél challenges van Djamila

    Djamila
    J-boek

    MeisjeDjamila is met haar bijna half miljoen abonnees vooral bekend van haar gelijknamige YouTube-kanaal waar ze drie keer per week een filmpje plaatst over alles wat haar interesseert. In dit boek kom je meer te weten over deze vlogster.

  • Plaatje Roofoverval : de freerunners lossen het op!
    Roofoverval : de freerunners lossen het op!

    Rooijers, Els
    B-boek / AVI: M6

    Pepijn, Niels en Adil zijn dikke vrienden en doen aan freerunnen. Ze klimmen op daken en maken salto's over stegen. Als ze op een dak zitten, zien ze dat de juwelier van Adils oom wordt overvallen. Er volgt een wilde achtervolging. De Freerunners zijn ook op YouTube te zien.

  • Plaatje Rosa
    Rosa's diary

    Medema, Ingrid
    B-boek

    Rosa en haar vriendin Maartje kamperen op het Franse landgoed van mevrouw Appletree. Met haar nieuwe mobieltje maakt Rosa een vlog over al hun belevenissen. Maar dan raakt ze haar rugzak kwijt...

  • Plaatje Serena
    Serena's stijlgids : beauty, fashion, lifestyle

    Verbon, Serena
    J-boek

    Hoe maak je smokey eyes? En hoe combineer je de meest gekke outfits? Blogger Serena Verbon geeft allerlei ideeën en tips voor uiterlijke verzorging, mode, ...

  • Plaatje Sociale media ...voor kids
    Sociale media ...voor kids

    Cleijn, César
    J-boek

    Stap voor stap wordt uitgelegd hoe sociale media als Twitter, Facebook en YouTube werken. Met tips om veilig te internetten.

  • Plaatje StukTV/Behind the scenes
    StukTV/Behind the scenes

    Ploeg, Cedric van der
    J-boek

    Fanboek over de drie makers van het YouTube-kanaal StukTV: Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van de Vlugt. StukTV voert wekelijks een van de opdrachten uit die de vele fans aandragen.

  • Plaatje Wees blij dat er internet is!
    Wees blij dat er internet is!

    Rooney, Anne
    J-boek

    Internet: je kunt je niet voorstellen dat het er ooit niet was. Wat is internet eigenlijk? Hoe deelden mensen vroeger hun informatie? Wanneer werden de eerste computers bedacht? Met woordenlijst, weetjes en tips om veilig online te gaan.

  • Plaatje YouTube® filmpjes maken voor kids
    YouTube® filmpjes maken voor kids

    Willoughby, Nick
    J-boek

    In dit boek leer je YouTube-filmpjes maken. Je krijgt uitleg over film en geluid opnemen, scènes belichten, je film bewerken en monteren. En hoe je uiteindelijk een filmpje kunt uploaden naar YouTube.

  • Plaatje Zo word jij de nieuwe blogger of vlogger in 10 interessante lessen
    Zo word jij de nieuwe blogger of vlogger in 10 interessante lessen

    Birley, Shane
    J-boek

    In dit boek leer je hoe je jouw blogkunsten met de wereld kunt delen, hoe je veilig online kunt gaan, hoe je een vlog kunt filmen en nog veel meer. Tien superskills om een super blogger of vlogger te worden.