Nu in het nieuws

  • Plaatje Verkeersexamen 2024
    jeugdbieb.nl
    Verkeersexamen 2024

    Ben jij er klaar voor? Bijna 200.000 kinderen in Nederland doen op 25, 26 en 28 maart 2024 schriftelijk verkeersexamen. Met wat hulp van deze websites, filmpjes en apps kun je alvast oefenen en je voorbereiden op het examen. Succes!

    x
  • Plaatje Kikkertiendaagse
    kinderboeken.nl
    Kikkertiendaagse

    Ken je de boeken van Kikker? Kikker beleeft samen met zijn vriendjes Rat, Varkentje, Haas en Eend allerlei avonturen. Elk jaar in de maand maart is het Kikkertiendaagse. Dan is er op scholen, in boekhandels en bibliotheken van alles te beleven met Kikker. Neem maar eens een kijkje op deze site.

    x
  • Plaatje Zeldzame handtekening van Mozart te koop
    jeugdbieb.nl
    Zeldzame handtekening van Mozart te koop

    Kijk hier voor sites en filmpjes bij het onderwerp van Nieuwsbegrip, begrijpend lezen bij het nieuws van de dag. Deze week: Zeldzame handtekening van Mozart te koop.

    x
  • Plaatje The Passion
    kro-ncrv.nl
    The Passion

    The Passion vertelt het verhaal van de laatste uren van het leven van Jezus. Bekende artiesten zingen Nederlandstalige liedjes en spelen en vertellen zo het lijdensverhaal. Dat doen ze dit jaar in Zeist en is op Witte Donderdag, 28 maart 2024, te zien op tv bij KRO-NCRV. Op deze site lees je er alles...

    x
  • Plaatje Pasen
    jeugdbieb.nl
    Pasen

    De paashaas, chocolade paaseitjes, de Matthäus Passion, het verhaal van Pasen... wat wil je weten? Kijk hier voor weetjes, feiten, filmpjes en websites.

    x
  • Plaatje Lente
    jeugdbieb.nl
    Lente

    Lentekriebels! Tulpen, lekker weertje, jonge dieren, kikkerdril, blaadjes aan de bomen... Het is lente! De leukste weetjes, filmpjes en sites over de lente vind je hier.

    x
  • Plaatje Ramadan
    jeugdbieb.nl
    Ramadan

    Van 10 maart tot en met 9 april is het ramadan, de vastenmaand voor veel moslims. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat eten en drinken zij niet. Moslims doen dit voor hun geloof. Wil je meer weten over ramadan. Jeugdbieb heeft allerlei sites en filmpjes met informatie voor jou op een rijtje gezet.

    x
  • Plaatje 1 april
    jeugdbieb.nl
    1 april

    Op 1 april mag je elkaar voor de gek houden. Maar waar komt dat vreemde gebruik vandaan? Bekijk deze links om meer te weten te komen. En ben je op zoek naar een goede grap, neem dan zeker snel een kijkje.

    x
  • Plaatje Kinderjury 2024
    jeugdbieb.nl
    Kinderjury 2024

    Doe mee aan de Nederlandse Kinderjury 2024 en kies jouw favoriete boek uit 2023. Er zijn twee leeftijdsgroepen, die elk hun eigen winnaar kiezen: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. De Leesweken voor de Kinderjury zijn van 7 februari tot en met 9 april 2024. Direct gevolgd door de Stemweken van 10 tot en...

    x
  • Plaatje Beleef de Lente
    vogelbescherming.nl
    Beleef de Lente

    Bij Beleef de Lente kijk je live mee in de vogelnesten van de bosuil, de kerkuil en de steenuil, de ooievaar, de koolmees, de zeearend en andere vogels. Je kunt de vogels volgen terwijl ze nestelen, broeden en hun jongen voeden.

    x
  • Plaatje Oorlog in Israël en Palestijnse gebieden
    jeugdbieb.nl
    Oorlog in Israël en Palestijnse gebieden

    De terreurorganisatie Hamas vuurde zaterdagochtend 7 oktober 2023 raketten af op Israël. Daarbij vielen veel doden en gewonden. Israël gooide daarna bommen op Gaza, het gebied waar Hamas vandaan komt. Ook daarbij vielen veel doden. De Israëlische premier Netanyahu zegt dat het oorlog is....

    x
  • Plaatje Oorlog in Oekraïne
    jeugdbieb.nl
    Oorlog in Oekraïne

    Op 24 februari 2022 viel Rusland Oekraïne binnen en begon daar een oorlog. Dat is heftig. Wil je meer weten? Neem hier een kijkje voor nieuws en uitleg. Vind je het naar nieuws en maak je je zorgen praat er over met een volwassenen die je vertrouwt.

    x
  • Plaatje Voor Oekraïense kinderen in Nederland / Для українських дітей у Нідерландах
    jeugdbieb.nl
    Voor Oekraïense kinderen in Nederland / Для українських дітей у Нідерландах

    Для всіх українських дітей, які проживають в Нідерландах. Тут ви знайдете колекцію посилань на безкоштовні онлайн-книги, казки, оповідання та навчальні матеріали українською...

    x
  • Plaatje Wat te doen met vervelend nieuws?
    jeugdjournaal.nl
    Wat te doen met vervelend nieuws?

    Helaas is het nieuws vaak niet vrolijk. Ook in het Jeugdjournaal komen onderwerpen voorbij waarvan je kan schrikken. Over grote rampen, of over moord. Of over andere nare dingen die kinderen meemaken en die in het nieuws komen. Op de website van het Jeugdjournaal vind je allerlei tips hoe hier mee om...

    x
  • Plaatje Herdenkingsjaar slavernijverleden
    jeugdbieb.nl
    Herdenkingsjaar slavernijverleden

    Op 1 juli 1863 werd de slavernij afgeschaft. In het herdenkingsjaar van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 staan we stil bij deze nare en verdrietige periode in de geschiedenis. Hier vind je websites en filmpjes met uitleg over de slavernij.

    x
  • Plaatje Jeugdjournaal
    jeugdjournaal.nl
    Jeugdjournaal

    Het laatste nieuws lees je op de site van het Jeugdjournaal. Met uitgebreide informatie over actuele onderwerpen.

    x
  • Plaatje Jeugdjournaal-app
    jeugdjournaal.nl
    Jeugdjournaal-app

    Check het laatste nieuws! Op de Jeugdjournaal-app vind je de laatste filmpjes, stellingen en uitzendingen van het Jeugdjournaal.

    x
  • Plaatje Kidsweek UITGELEGD
    jeugdbieb.nl
    Kidsweek UITGELEGD

    Op de site van Kidsweek worden berichten uit het nieuws speciaal aan kinderen uitgelegd. Kijk hier voor de actuele Kidsweek UITGELEGD nieuwsberichten.

    x
  • Plaatje Kidsweek
    kidsweek.nl
    Kidsweek

    Op de site van Kidsweek lees je het nieuws van vandaag.

    x