Waar gaan de verkiezingen over? Aflevering 3: armoede

Op 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen. De lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen vertellen deze dagen aan iedereen die het horen wil wat zij belangrijk vinden. Maar wat zijn die belangrijke onderwerpen dan? We lichten er vijf uit. Vandaag: armoede

Armoede
© Kidsweek

Geen geld voor boodschappen en leven in een koud huis omdat verwarming te duur is. Steeds meer gezinnen leven in armoede. Ook kinderen hebben daar mee te maken. Elke partij heeft zijn eigen ideeën over hoe dat opgelost zou moeten worden.

Geldlessen

Gratis sport- en muzieklessen voor kinderen uit arme gezinnen om het leven wat leuker te maken, verplicht geldlessen op scholen of gratis kinderopvang voor kinderen tot en met twaalf jaar. Ouders kunnen dan makkelijker gaan werken.

Veel partijen hebben in hun plannen staan dat ze het minimumloon hoger willen maken. Maar hoeveel hoger moet dat dan worden? Andere partijen willen graag dat de belastingen lager en eenvoudiger te snappen worden. En weer andere partijen willen dat de prijs van elektriciteit en van gas omlaag gaat zodat niemand in de kou hoeft te zitten.

Wil jij weten wat de ideeën van de verschillende partijen zijn over onder andere dit onderwerp? En wil je weten met welke partij jouw mening het best overeenkomt? Vul dan de Kidsweek Kieswijzer in!