President bezoekt teruggevonden kinderen in ziekenhuis

Kinderen vertellen hoe ze overleefden in de jungle van Colombia

De kinderen die 40 dagen wisten te overleven in de jungle van Colombia, liggen nog in het ziekenhuis. Er wordt heel goed voor ze gezorgd. Ze zijn erg verzwakt. Vanuit het ziekenhuis hebben de kinderen verteld hoe het lukte om te overleven.

Meel en vruchten

En dat lukte vooral door meel. Dat zat in het vliegtuig. Toen het meel op was, begonnen de kinderen zaden te eten. En doordat het de afgelopen tijd veel heeft geregend in het gebied was er veel fruit te vinden in het regenwoud.

De kinderen zijn opgegroeid in het gebied. De reddingswerkers vinden het heel knap hoe ze wisten te overleven. In het gebied komen slangen, muggen en andere dieren voor. Dat ze het overleefd hebben, komt vooral door het oudste meisje van 13 jaar. Zij had een beetje geleerd hoe je moet overleven in de jungle.

De kinderen waren heel zwak. Ze hadden waarschijnlijk net genoeg kracht om te ademen, een stukje fruit te pakken of een druppel water te drinken.
leider van de reddingsoperatie

Achteraf blijkt dat de reddingsteams een paar keer heel dichtbij de kinderen zijn geweest. Maar de kinderen waren zo verzwakt, dat ze niet om hulp konden roepen.

Hond

De kinderen vertelden ook dat er een tijdje een hond bij ze is geweest. Wilson, heet de hond. Het is een speurhond. Hij vond de kinderen, maar het lukte 'm niet om weer terug te gaan naar de reddingswerkers. Wilson is nog steeds niet gevonden. Het leger is nog op zoek naar hem.

W Radio Colombia

@WRadioColombia

#NoticiaW | “Un comando nunca deja a nadie atrás”: la Operación Esperanza continuará, según fuentes consultadas por W Radio. La orden del comandante de las https://t.co/WOdFbasLIj. es seguir hasta encontrar a Wilson, el perro clave en la búsqueda de los niños en Guaviare. https://t.co/o05z7BAosE

Afbeelding bij tweet

10 juni 202317:11

De president van Colombia heeft samen met zijn gezin de kinderen in het ziekenhuis opgezocht. Ze namen cadeaus mee en zeiden dat ze het ongelofelijk bijzonder vinden dat ze zo lang hebben weten te overleven.

De vrouw en dochter van de president geven een cadeau

Wil jij reageren op het nieuws over de teruggevonden kinderen in Colombia?

Deze stelling is gesloten