Waarom plakt appelstroop zo erg?

Eten en drinken
appelstroop

Suiker

Appelstroop wordt gemaakt van suiker, water en natuurlijk appels. In sommige appelstropen uit de supermarkt zit wel meer dan 55% suiker! Dat is meer dan de helft! Suiker is plakkerig als het een beetje nat wordt. Daarom plakt appelstroop zo erg. Erg handig, anders zou het van je brood vallen!

Zelf appelstroop maken

Je kunt zelf ook appelstroop maken. Daarvoor heb je nodig:
- 1 kilo overrijpe appels
- 1 deciliter water 
- 200 gram suiker

Ga als volgt te werk: Snij de appels in grote stukken. Leg de appels met het water en de suiker in de pan en breng dit aan de kook met de deksel op de pan. Laat het 1 uur zachtjes koken. Giet het appelmengsel in een passeer en hang deze boven een emmer om het vocht op te vangen. Maak een knoop in het doek en draai deze aan zodat je het sap eruit perst. Als alle sap is opgevangen, gaat het terug in de pan. Laat het sap inkoken tot de gewenste dikte is bereikt. Schenk de stroop over in de potjes en laat ze afkoelen. De stroop wordt dikker tijdens het afkoelen.