Over boeken en lezen

Ik zoek informatie voor groep:
1 2 3 4 5 6 7 8 leerkrachten iedereen
 • Plaatje 2016 Jaar van het boek
  2016jaarvanhetboek.nl
  2016 Jaar van het boek

  2016 is Jaar van het boek. Een heel jaar lang krijgen boeken en lezen extra aandacht. Dus ga maar lekker lui liggen lezen! Kijk op deze site voor alle leuke en bijzondere activiteiten.

  x
 • Plaatje Boekenontwerper
  hetklokhuis.nl
  Boekenontwerper

  Irma Boom ontwerpt boeken. Ze is ook de grafisch ontwerper van het Rijksmuseum. Ze heeft daar het 'kleuren DNA' ontworpen. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Geef Mij Maar Een Boek
  geefmijmaareenboek.nl
  Geef Mij Maar Een Boek

  Vanaf 10 februari 2017 is het boek 'Achtste-groepers huilen niet' te koop voor 2 euro. Het is het tweede boek in de serie Geef Mij Maar Een Boek en is een idee van de landelijke boekhandels. Ieder jaar kiest de boekhandel een nieuw jeugdboek. Zo kun jij een fantastisch boek kopen voor super weinig geld...

  x
 • Plaatje Ik wil een prentenboek
  ikwileenprentenboek.nl
  Ik wil een prentenboek

  Vanaf vrijdag 7 april is het prentenboek De Gruffalo te koop voor 2 euro in alle boekhandels. Een prentenboek voor een weggeefprijs, zodat heel veel kinderen dit leuke boek kunnen kopen en lezen of voorlezen Lees alles over de actie en over het prentenboek op deze site.

  x
 • Plaatje Kinderboek maken
  hetklokhuis.nl
  Kinderboek maken

  Schrijver Simon van der Geest en illustratrice Karst-Janneke Rogaar hebben het kinderboekenweekgeschenk 2015 gemaakt. Ze vertellen aan Nienke hoe ze het boek 'Per ongelukt' samen hebben gemaakt. Ze zijn allebei dol op toevallige ontdekkingen. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Novellist
  novellist.nl
  Novellist

  Hier vind je beschrijvingen van Engelstalige boeken. Van elk beschreven boek vind je: de eerste alinea’s, een korte inhoudsbeschrijving, genre/thema, taalgebruik, informatie over de schrijver en meer. Bij elke beschrijving staat ook een taalniveau.

  x
 • Plaatje Poëzie
  schooltv.nl
  Poëzie

  Een gedicht is eigenlijk een heel klein verhaaltje. Soms rijmt het, soms niet. Bekijk het filmpje op Schooltv.

  x