Boekenlijstjes

Ik zoek informatie voor groep:
peuters 1 2 3 4 5 6 7 8 leerkrachten iedereen
 • Plaatje Dieren (Boekenlijstje)
  leesplein.nl
  Dieren (Boekenlijstje)

  Beste dierenvrienden, kijk op het Leesplein voor een lijst met gouden leestips. Ggeweldige boeken over brullende tijgers, kriebelende diertjes, eigenwijze kikkers en nog veel meer.

  x
 • Plaatje Filosofie (Boekenlijstje)
  leesplein.nl
  Filosofie (Boekenlijstje)

  Filosoferen. Dat klinkt gewichtig. Maar dat is het niet! Laat gewoon je gedachten gaan en vertel wat er in je opkomt. Leesplein heeft een lijst met boeken gemaakt die je kunt lezen om op ideeën te komen en je kunnen helpen je gedachten te verwoorden.

  x
 • Plaatje Kerstfeest (Boekenlijstje)
  leesplein.nl
  Kerstfeest (Boekenlijstje)

  Wil je een mooi kerstverhaal lezen, kijk dan eens op het Leesplein voor leuke titels. Je vindt boeken voor kinderen van 0-4 jaar, 4-6 jaar, 6-9 jaar en 9-12 jaar.

  x
 • Plaatje Kookboeken
  leesplein.nl
  Kookboeken

  Vind je het leuk om te helpen in de keuken? Kies dan eens een kookboek van de lijst met kookboeken die je vindt op het Leesplein. Je vindt er recepten voor de lekkerste pizza’s, leuk versierde pannenkoeken en heerlijke toetjes en nog v eel meer.

  x
 • Plaatje Lees je beter
  leesjebeter.nl
  Lees je beter

  Als je ziek bent kun je er op internet informatie over vinden. Maar uitleg over hoe het is om ziek te zijn, vind je niet zo makkelijk. Daarvoor kun je ook op zoek gaan naar een leesboek. Lezen over iemand met dezelfde aandoening kan niet alleen jou helpen, maar ook de mensen om je heen: je familie, je...

  x
 • Plaatje Oorlog (Boekenlijstje)
  leesplein.nl
  Oorlog (Boekenlijstje)

  Oorlog... waarom voert een land oorlog? Of waarom maken mensen ruzie? Snap jij daar iets van? Wil je er meer over lezen, op deze site vind je een lijst met leesboeken over ruzie, oorlog en de tweede wereldoorlog.

  x
 • Plaatje Sinterklaasboeken
  leesplein.nl
  Sinterklaasboeken

  Wil je een spannend sinterklaasverhaal lezen, kijk dan eens op het Leesplein voor leuke titels. Je vindt er boeken voor kinderen van 6-9 jaar.

  x
 • Plaatje Sport (Boekenlijstje)
  leesplein.nl
  Sport (Boekenlijstje)

  Voor alle topsporters en andere kinderen die gek zijn op skaten, voetbal, tennis, vissen, zwemmen of schaken.... Op het Leesplein vind je een lijst met boeken over sport. Een lijstje voor kinderen van 6-9 jaar en één voor kinderen van 9-12 jaar.

  x
 • Plaatje Tweede Wereldoorlog (Boekenlijstje)
  leesplein.nl
  Tweede Wereldoorlog (Boekenlijstje)

  Hier vind je een lijst met leesboeken over de Tweede Wereldoorlog. Hierover zijn veel verhalen geschreven. Ze vertellen over hoe het was om te moeten onderduiken, of in een kamp te wonen, maar ook over de gewone, dagelijkse dingen. Sommige verhalen spelen nadat de oorlog was afgelopen. Want ook daarna...

  x
 • Plaatje Verre landen (Boekenlijstje)
  leesplein.nl
  Verre landen (Boekenlijstje)

  Wil je graag weten hoe het er buiten de Nederlandse grenzen aan toegaat? In deze lijst vind je boeken over Marokko, Brazilië, Amerika en nog veel meer landen. Voor wereldburgers en globetrotters. Er is een lijstje voor kinderen van 6 tot 9 jaar en 9 tot 12 jaar.

  x
 • Plaatje Volksverhalen vol geheimen
  beleven.org
  Volksverhalen vol geheimen

  Kan jij een geheim bewaren? Heb je zelf geheimen? Hoe ga je om met de geheimen van een ander? In veel sprookjes en volksverhalen spelen geheimen een belangrijke rol. Hier vind je teksten van aantal geheimzinnige verhalen.

  x