Wetenschap

Ik zoek informatie voor groep:
4 5 6 7 8 iedereen
 • Plaatje Nederlandse Poolexpeditie (Jeugdjournaal)
  jeugdjournaal.nl
  Nederlandse Poolexpeditie (Jeugdjournaal)

  Een groep van 55 Nederlandse wetenschappers zijn op expeditie naar de Noordpool. Ze gaan voor onderzoek naar het eiland Edgeøya, vlakbij Spitsbergen. Ze kijken hoe het met de dieren en planten in het gebied gaat. Ook doen ze onderzoek naar klimaatverandering en de invloed van mensen op de natuur. Bekijk...

  x
 • Plaatje SEES (Poolexpeditie)
  sees.nl
  SEES (Poolexpeditie)

  Op deze site vind je informatie over de grootste Nederlandse Poolexpeditie ooit. Van 19 tot 28 augustus 2015 reizen wetenschappers naar de oostkant van Spitsbergen naar het eiland Edgeøya. Zij doen onderzoek naar de invloed van de mens op de natuur.

  x
 • Plaatje De vondst van de homo naledi
  magazine.nationalgeographic.nl
  De vondst van de homo naledi

  National Geographic-onderzoeker Lee Berger heeft in een Zuid-Afrikaans grot fossiele resten van een onbekend mensensoort gevonden. De vondst bestaat uit meer dan 1550 botresten. De onderzoekers hebben de nieuwe voorouder homo naledi genoemd. Naledi betekent ster en verwijst naar de vindplaats de Rising...

  x
 • Plaatje Hoe werkt de 1e wet van Newton?
  willemwever.nl
  Hoe werkt de 1e wet van Newton?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Atomen en moleculen
  docukit.nl
  Atomen en moleculen

  Wat gebeurt er als je materie, bijvoorbeeld een liter water, deelt en alsmaar verder deelt? Uiteindelijk houd je één molecuul water over. Als je een molecuul nog verder opsplitst maak je hem kapot, het is dan geen water meer. Wat je dan overhoudt zijn atomen. Lees er over op de website...

  x
 • Plaatje Bestrijdingsmiddelen
  docukit.nl
  Bestrijdingsmiddelen

  Er zijn allerlei middelen die onkruid, schimmels en insecten bestrijden. Je noemt ze bestrijdingsmiddelen. Met deze bestrijdingsmiddelen kunnen boeren hun gewassen beschermen. Later bleek dat sommige bestrijdingsmiddelen schadelijk waren voor insecten of voor het milieu. De laatste tijd zijn er alternatieve...

  x
 • Plaatje Informatie over chemie
  expeditionchemistry.nl
  Informatie over chemie

  Je weet het misschien niet, maar elke dag heb je met chemie te maken. Een auto rijdt met behulp van een chemische reactie en ook als je loopt, fietst of zelfs gewoon ademt gebeuren er in je lichaam allerlei chemische reacties. Kijk hier voor allerlei weetjes.

  x
 • Plaatje Charles Darwin
  psyonline.nl
  Charles Darwin

  Korte beschrijving van het leven van de Engelse bioloog en natuurkundige Charles Darwin (1809-1882). Met zijn evolutietheorie verwierp hij de oude ideeën over het ontstaan van de mens.

  x
 • Plaatje Charles Darwin
  schooltv.nl
  Charles Darwin

  Een beroemde wetenschapper. Het schip de Stad Amsterdam heeft acht maanden lang een bijzondere reis gemaakt. Dit was dezelfde reis als Charles Darwin lang geleden ook maakte. Maar wie was Charles Darwin eigenlijk? Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Einstein
  docukit.nl
  Einstein

  Einstein was een professor. Hij werd geboren in 1879 in Duitsland en toen hij klein was, was hij al bijzonder. Hij was gek op rekenen, en toen hij tien jaar oud was ging hij wiskunde studeren. Alles wat met getallen te maken had, vond hij interessant. Naast wiskunde studeerde hij natuurkunde. Lees er...

  x
 • Plaatje Wat maakt Einstein zo bijzonder en heeft hij echt bestaan?
  willemwever.nl
  Wat maakt Einstein zo bijzonder en heeft hij echt bestaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Evolutie
  docukit.nl
  Evolutie

  Evolutie lijkt iets van heel lang geleden, met dinosaurussen en andere uitgestorven dieren. Maar dat is niet zo. Het ontstaan van nieuwe vormen van planten en dieren noemen we evolutie. En dat gaat nog steeds door. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr....

  x
 • Plaatje Expedition chemistry
  expeditionchemistry.nl
  Expedition chemistry

  Ontdek hier wat chemie precies is en hoe spannend het is. Met veel feitjes, proefjes, spelletjes en informatie voor een spreekbeurt. Wil je echt de blits maken? Vraag dan het spreekbeurtpakket aan.

  x
 • Plaatje Genetische manipulatie
  www3.iselinge.nl
  Genetische manipulatie

  Op deze website zie je de dieren Arnold, Belle, Polly en Knor, zij gaan jullie uitleggen hoe zij zijn veranderd en waarin zij verschillen van normale dieren. Zij zijn het resultaat van verschillende technieken. Deze technieken heten genetische manipulatie, kloneren en xenotransplantatie. Deze moeilijke...

  x
 • Plaatje Grote wetenschappers
  sterrenkids.nl
  Grote wetenschappers

  Op Sterrenkids.nl vind je weetjes over een aantal beroemde wetenschappers.

  x
 • Plaatje Het Klokhuis : Zoek het uit!
  zoekhetuit.hetklokhuis.nl
  Het Klokhuis : Zoek het uit!

  Zoek Het Uit! is een Klokhuisproject over wetenschap. In 10 tv-uitzendingen ontdek je waar wetenschappers allemaal werken en hoe zij onderzoek doen. Bij de serie is ook een bijbehorend boek en een iPad”-app met experimenten die je zelf kunt doen. Voor meer informatie, nieuws en de tv-uitzendingen kijk...

  x
 • Plaatje Vliegen met een hovercraft
  schooltv.nl
  Vliegen met een hovercraft

  Een hovercraft is een voertuig waarmee je jezelf over land, maar ook over zee kunt verplaatsen. Yannick van De Buitendienst maakt zijn eigen hovercraft. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Iedereen is anders
  schooltv.nl
  Iedereen is anders

  Rood haar, blauwe ogen of een gele huid: niemand is precies hetzelfde. Hoe je eruit ziet, staat in je DNA. Dat zijn piepkleine pakketjes vol informatie. Ze zitten in je hele lijf. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Je ogen bedrogen
  eduboek.nl
  Je ogen bedrogen

  Dit gratis e-boek, dat je via de computer kunt lezen, gaat over gezichtsbedrog. Je krijgt antwoord op de volgende vragen: Hoe werken je ogen precies? Wat is het verschil tussen kijken en zien? Hoe kunnen je ogen bedrogen worden?

  x
 • Plaatje Natuurkunde
  docukit.nl
  Natuurkunde

  Natuurkunde is overal: in de regen, op de brug, in het lichtknopje en op de kermis. Natuurkunde is erg geschikt voor nieuwsgierige mensen. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 390 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Onmogelijke vork
  nemosciencemuseum.nl
  Onmogelijke vork

  Als je snel kijkt lijkt dit een gewone vork. Maar deze vork kan in het echt niet bestaan. Zie jij ook de onmogelijke vork? Ontdek de leukste weetjes op de site van NEMO sciencemuseum.

  x
 • Plaatje Ontstaan van de mens - Homo erectus
  hetklokhuis.nl
  Ontstaan van de mens - Homo erectus

  Ontmoet onze voorouders! Vandaag de Homo Erectus. Om zich tegen wilde dieren te beschermen is de mensaap op twee benen gaan lopen. Paleontoloog John de Vos laat in Naturalis de originele botten zien. Bekijk deze aflevering uit de serie Klokhuis Oertoer over onze prehistorie.

  x
 • Plaatje Ontstaan van de mens - Homo sapiens
  hetklokhuis.nl
  Ontstaan van de mens - Homo sapiens

  Homo Sapiens, de denkende mens, is maar één van de mensensoorten die in het verleden op onze aardbol hebben rondgewandeld. Maar wel de meest succesvolle! Deze soort is als enige overgebleven. Aflevering uit de serie Klokhuis Oertoer over onze prehistorie.

  x
 • Plaatje Ontstaan van de mens - Oermens
  hetklokhuis.nl
  Ontstaan van de mens - Oermens

  Ontmoet onze voorouders! Aan de hand van wetenschappelijke theorieën reconstrueert Maurice onze geschiedenis. Hoe zijn wij ontstaan? Zo'n 10 miljoen jaar geleden begonnen apen in Oost Afrika op twee benen te lopen. Bekijk deze aflevering uit de serie Klokhuis Oertoer over onze prehistorie.

  x
 • Plaatje Hoe krijg je de lekkerste patat?
  schooltv.nl
  Hoe krijg je de lekkerste patat?

  Patat wordt gemaakt van aardappels. Even frituren, en klaar. Maar onderzoekers hebben ontdekt dat je de lekkerste patat niet op aarde maakt, maar op Jupiter! Hoe zit dat? Nienke gaat op onderzoek uit. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Zo word je professor
  docukit.nl
  Zo word je professor

  Een professor heeft verschillenden taken. In de eerste plaats is dat lesgeven aan de studenten van de universiteit.Hij houdt zich ook bezig met wetenschap. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 7 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Sciencespace
  sciencespace.nl
  Sciencespace

  Op de website ScienceSpace vind je allerlei onderwerpen die te maken hebben met natuurkunde, scheikunde, biologie en techniek, weer en klimaat.

  x
 • Plaatje Wat is de snelheid van het licht?
  schooltv.nl
  Wat is de snelheid van het licht?

  Licht beweegt door de ruimte, maar zo snel dat je dat niet merkt! Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Stephen Hawking
  itunes.apple.com
  Stephen Hawking's Snapshots of the Universe

  App van de wereldberoemde natuurkundige Stephen Hawking. Je leert hoe het kan dat planeten in banen om de zon draaien, dat zwarte gaten niet echt zwart zijn en dat sterren zich niet bevinden op de plekken waar wij ze zien. Bekijk de video's met uitleg en doe de experimenten. Let op: deze app is Engelstalig.

  x
 • Plaatje Toverlantaarn
  nemosciencemuseum.nl
  Toverlantaarn

  De toverlantaarn is een apparaat waarmee doorzichtige afbeeldingen geprojecteerd kunnen worden. Het apparaat is in het jaar 1650 ontwikkeld door Christiaan Huygens en wordt gezien als de voorloper van de diaprojector. Ontdek de leukste weetjes op de site van NEMO sciencemuseum.

  x
 • Plaatje Is het vierkant krom?
  nemosciencemuseum.nl
  Is het vierkant krom?

  Wat denk jij: Is het vierkant recht of krom? Ontdek de leukste weetjes op de site van NEMO sciencemuseum.

  x
 • Plaatje Leonardo da Vinci
  schooltv.nl
  Leonardo da Vinci

  Wat een knappe kop! Leonardo da Vinci werd een paar honderd jaar geleden geboren in Italië. Hij was onder andere schilder, beeldhouwer, architect en uitvinder. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Leonardo da Vinci
  eduboek.nl
  Leonardo da Vinci

  Leonardo da Vinci was uitvinder, muzikant, militair ingenieur, beeldhouwer, architect en wetenschapper. En de schilder van o.a. 'de Mona Lisa'. Wil je meer weten? Lees en bekijk via de computer dit gratis online boek.

  x
 • Plaatje Leonardo da Vinci
  hetklokhuis.nl
  Leonardo da Vinci

  Het genie Leonardo da Vinci was de nieuwsgierigste man van zijn tijd. Aan zijn 6000 tekeningen kun je goed zien wat hem bezighield. Zeer gedetailleerde schetsen met de meest uiteenlopende onderwerpen. Van boomtakken tot hijskranen, van vogels tot duikpakken. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Leonardo da Vinci
  docukit.nl
  Leonardo da Vinci

  Leonardo da Vinci was een beroemde Italiaan die zo'n 500 jaar geleden leefde. Hij was een alleskunner. Tekenen, schilderen, beeldhouwen, onderzoeken, uitvinden, hij was er altijd mee bezig. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 379 (De Ruiter's Documentatiecentrum)....

  x
 • Plaatje Leonardo da Vinci
  bibliotheek.nl
  Leonardo da Vinci

  De Bibliotheek helpt jou aan handige informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Met verwijzingen naar boeken, filmpjes en websites. Kies zelf op welk niveau je meer informatie wilt hebben.

  x
 • Plaatje Webpad Leonardo da Vinci
  webpad-leonardo-da-vinci.yurls.net
  Webpad Leonardo da Vinci

  In dit webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over Leonardo da Vinci.

  x
 • Plaatje Welke middelste stip is groter?
  nemosciencemuseum.nl
  Welke middelste stip is groter?

  Wat denk jij: Welke middelste stip is groter? Ontdek de leukste weetjes op de site van NEMO sciencemuseum.

  x
 • Plaatje Zie je een vaas of een gezicht?
  nemosciencemuseum.nl
  Zie je een vaas of een gezicht?

  Wat zie jij: Zie jij een vaas of een gezicht? Ontdek de leukste weetjes op de site van NEMO sciencemuseum.

  x
 • Plaatje Zoek het uit!
  zoekhetuit.hetklokhuis.nl
  Zoek het uit!

  Zoek het uit! is een app voor waarmee je met de hele familie samen wetenschappelijke experimenten kunt doen met gewone spullen uit je eigen huis. De app hoort bij een 10-delige Klokhuis tv-serie over wetenschap.

  x