Hooikoorts (week 25)

Ik zoek informatie voor groep:
peuters 1 2 4 5 6 7 8 iedereen
Meer lezen, kijken of luisteren over Hooikoorts: Hier vind je een lijstje van de bieb
 • Plaatje Hooikoorts
  hetklokhuis.nl
  Hooikoorts

  Hooikoorts wordt veroorzaakt door pollen. Lisa doet een allergietest in het LUMC. Ze wil weten hoe een hooikoortsbericht wordt gemaakt en gaat daarvoor naar buiten met een pollenvanger. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Wat is hooikoorts?
  umcg.nl
  Wat is hooikoorts?

  Jeuk in je ogen, mond en neus en vooral heel veel niezen. Veel mensen hebben last van hooikoorts in de lente en zomer. Wat is hooikoorts precies? En, belangrijker, hoe kom je er af? Bekijk het filmpje van KidsInZicht.

  x
 • Plaatje Wat is hooikoorts?
  viewpure.com
  Wat is hooikoorts?

  Mensen met hooikoorts krijgen behoorlijk de kriebels van het voorjaar. Waar komen die kriebels vandaan? Wat is hooikoorts precies? Bekijk deze clippganger, een grappig animatiefilmpje van de NTR.

  x
 • Plaatje Een allergietest
  schooltv.nl
  Een allergietest

  Flip kijkt mee tijdens een allergietest. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Wat is allergisch zijn?
  willemwever.nl
  Wat is allergisch zijn?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Kunnen dieren ook allergie hebben?
  willemwever.nl
  Kunnen dieren ook allergie hebben?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Ik heb dat
  ikhebdat.nl
  Ik heb dat

  Deze website gaat over Yvo met z’n familie, en over andere kinderen met een ziekte of aandoening. Verder gaat deze site over erfelijkheid. Over de dingen dus, die we hebben meegekregen van onze ouders. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. Je vindt ook een lijst met erfelijke ziektes. Als je...

  x
 • Plaatje Pollenkalender
  hooikoorts.com
  Pollenkalender

  Bij hooikoorts heb je last van pollen van bloeiende bomen, grassen en planten. De meeste last heb je in de periode februari t/m september. Deze pollenkalender geeft precies aan wanneer een gras, boom of onkruid bloeit.

  x
 • Plaatje Pollennieuws
  pollennieuws.nl
  Pollennieuws

  Het is heerlijk als het weer lente wordt, maar dat betekent ook dat de bomen en de planten en grassen weer gaan bloeien. Voor mensen met hooikoorts is dat geen feest. Heb jij ook last van hooikoorts, kijk op deze website, daar lees je welke bomen er bloeien en waar de meeste pollen in de lucht hangen,...

  x
 • Plaatje Pollennieuws app
  pollennieuws.nl
  Pollennieuws app

  Deze app laat je pollenplanten zien waarvoor je allergisch kunt zijn en geeft achtergrondinformatie over pollen, hooikoorts en allergie. En je kunt zien wat de 'pollenverwachting' voor vandaag is.

  x
 • Plaatje Stof
  natgeojunior.nl
  Stof

  Een paar keer per week zeult je moeder of vader met een stofzuiger door je huiskamer. Daarmee maken ze het huis schoon. Want als je dat niet doet, blijft er overal stof liggen. Kijk voor weetjes, feiten en filmpjes over stof op de site van National Geographic Junior.

  x