Zoek op trefwoorden asielzoekers

  • Plaatje Hoe is het om asielzoeker te zijn?
    willemwever.nl
    Hoe is het om asielzoeker te zijn?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Asielzoekersprocedure
    schooltv.nl
    Asielzoekersprocedure

    Het verhaal van de jonge Afghaanse vluchteling Mustafa Aqeli laat zien hoe de procedure voor een asielzoeker verloopt vanaf het moment dat hij aanklopt aan de Nederlandse poort.

    x
  • Plaatje Blauw (boek)
    schooltv.nl
    Blauw (boek)

    Een boek van Joyce Pool. Op een dag blijft de stoel van het Koerdische meisje Senna leeg. Haar klasgenoten horen dat ze de afgelopen nacht met haar familie is uitgezet. Zullen ze haar ooit terugzien? Of van haar horen? Bekijk de animatie op NTR: Schooltv.

    x
  • Plaatje Drie vragen over azc
    jeugdjournaal.nl
    Drie vragen over azc's

    Het Jeugdjournaal geeft antwoord op drie vragen over azc's. Wie bepaalt waar een asielzoekerscentrum komt? Geeft een gemeente altijd toestemming? Mogen inwoners ook meepraten?

    x
  • Plaatje Illegaal in Nederland
    schooltv.nl
    Illegaal in Nederland

    Mensen zonder verblijfsvergunning zijn illegaal. Om als buitenlander in Nederland te mogen wonen, heb je eerst toestemming nodig. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

    x
  • Plaatje Opvang van vluchtelingen
    schooltv.nl
    Opvang van vluchtelingen

    Mensen die hun land zijn ontvlucht omdat hun leven er niet meer zeker is kunnen in Nederland asiel aanvragen. Als Nederland vindt dat een vluchteling geen gevaar loopt in eigen land, wordt hij of zij teruggestuurd. Sommige vluchtelingen willen dat niet en vluchten. Ze duiken onder ergens in Nederland....

    x
  • Plaatje Tell me
    kindertelefoon.nl
    Tell me

    Website voor en over kinderen in asielzoekerscentra. Met weetjes over de landen van herkomst, verhalen van kinderen en informatie over de regels en rechten in een asielzoekerscentrum.

    x
  • Plaatje Veelkleurig Nederland
    docukit.nl
    Veelkleurig Nederland

    De afgelopen eeuwen zijn heel wat mensen tijdelijk naar Nederland gekomen. Ze waren op zoek naar werk, moesten hun land ontvluchten, of wilden graag een beter leven hebben. Deze mensen moesten wennen aan het nieuwe land. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie,...

    x
  • Plaatje Vluchtelingen
    docukit.nl
    Vluchtelingen

    In kranten, op het journaal en ook op het Jeugdjournaal gaat het vaak over mensen die uit hun land vluchten. Ze varen in propvolle bootjes richting Europa. Dat gaat niet altijd goed. Soms zinkt zo’n boot en verdrinken de opvarenden. Vluchtelingen zijn mensen die gevlucht zijn, bijvoorbeeld voor...

    x