Zoek op trefwoorden autisme

 • Plaatje Het Klokhuis over hersenen
  hetklokhuis.nl
  Het Klokhuis over hersenen

  Speciale afleveringen: Het Klokhuis over hersenen. Op deze pagina vind je alle aflevering en super leuke extra's die je echt niet mag missen. Kijk goed rond dus!

  x
 • Plaatje Als je autistisch bent
  schooltv.nl
  Als je autistisch bent

  Als je autistisch bent, ziet de wereld om je heen er anders uit. Je hoort veel geluiden om je heen en ziet veel kleuren. Je hersenen kunnen al die informatie tegelijk moeilijk verwerken.

  x
 • Plaatje Leven met Asperger
  schooltv.nl
  Leven met Asperger

  Voor autistische kinderen is het soms moeilijker om de dingen om zich heen te verwerken en te begrijpen. Femke heeft Asperger en kan niet goed tegen drukte. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Autisme
  schooltv.nl
  Autisme

  Er zijn heel veel verschillende soorten van autisme, zoals PDD-nos en Asperger. En elke vorm is weer anders. Wat hetzelfde is, is dat er een probleem is in je hersenen. Hierover wordt verteld in het filmpje van NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Autisme
  hetklokhuis.nl
  Autisme

  Wat is autisme nou precies? Wat gebeurt er in je hersenen als je autisme hebt? Kinderpsychiater Jacob Vorstman legt met heldere voorbeelden aan Nienke uit hoe de hersenen werken bij autisme. Nienke ontmoet Justin (10), hij heeft klassiek autisme. Een aflevering uit Het Klokhuis over hersenen.

  x
 • Plaatje Autisme
  bibliotheek.nl
  Autisme

  De Bibliotheek helpt jou aan handige informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Met verwijzingen naar boeken, filmpjes en websites. Kies zelf op welk niveau je meer informatie wilt hebben.

  x
 • Plaatje Ik heb autisme
  docukit.nl
  Ik heb autisme

  Vind je het lastig om veel dingen tegelijk te doen? Maakt de meester weleens een grap die iedereen begrijpt, behalve jij? En kun je daar ineens heel verdrietig of bang van worden? Als dat zo is, heb je misschien een vorm van autisme. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje:...

  x
 • x
 • Plaatje Autismeweek
  jeugdbieb.nl
  Autismeweek

  Van 2 tot en met 9 april 2016 is het autismeweek. In deze week wordt extra aandacht gevraagd voor voor kinderen en mensen met autisme. Meer weten? Jeugdbieb zet een aantal sites met informatie over autisme voor jou op een rijtje.

  x
 • Plaatje Balansbabbels
  balansbabbels.nl
  Balansbabbels

  Hier kunnen kinderen alles lezen over leer- en gedragsproblemen. Je kunt zelf een profiel aanmaken, spelletjes doen en berichtjes plaatsen. Wil je meer weten over je eigen diagnose, wil je weten waarom je zusje nooit stil kan zitten of waarom je buurjongen in groep 7 nog niet goed de tafels kent? Balansbabbels...

  x
 • Plaatje Brainwiki
  brainwiki.nl
  Brainwiki

  Van ADHD en autisme tot trauma en tics. Alle info over psychische problemen vind je hier.

  x
 • Plaatje Hulp voor kids
  hulpvoorkids.nl
  Hulp voor kids

  Wat kan je hebben? Er zijn dingen die je makkelijk vindt en er zijn dingen waar je moeite mee hebt. Dat geldt voor iedereen. Dingen die je kunt hebben als je op school ergens heel veel moeite mee hebt zijn bijvoorbeeld: dyslexie, dyscalculie, ADHD, NHD, autisme of faalangst. Op deze website staat informatie...

  x
 • Plaatje Het merkwaardige voorval met de hond in de nacht (boek)
  schooltv.nl
  Het merkwaardige voorval met de hond in de nacht (boek)

  Een boek van Mark Haddon. Christopher is autistisch. Als hij ontdekt dat de hond van de overbuurvrouw op brute wijze is vermoord gaat hij op onderzoek uit. Zijn speurwerk levert flink wat verrassingen op, zo sterk dat hij al het houvast dat hij dacht te hebben in zijn persoonlijk leven, kwijtraakt. Maar...

  x
 • Plaatje Spreekbeurtboekje over Asperger
  balansbabbels.nl
  Spreekbeurtboekje over Asperger

  Wil je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden over Asperger? Lees dan het Balansbabbels boekje over autisme spectrum stoornissen. Achterin vind je handige tips. (Met Adobe Acrobat Reader op je computer kun je de informatie downloaden en opslaan of printen.)

  x
 • Plaatje Spreekbeurtboekje over PDD NOS
  balansbabbels.nl
  Spreekbeurtboekje over PDD NOS

  Wil je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden over PDD NOS? Lees dan het Balansbabbels boekje over autisme spectrum stoornissen. Achterin vind je handige tips. (Met Adobe Acrobat Reader op je computer kun je de informatie downloaden en opslaan of printen.)

  x