Zoeken: turnen

Ik zoek informatie voor groep:
3 4 5 6 7 8 iedereen
 • Plaatje Turnen
  docukit.nl
  Turnen

  Turnen is een sport, net als voetbal of zwemmen. Maar je hebt er toestellen voor nodig. Dat zijn speciale, grote voorwerpen waar je oefeningen op doet. Turnen is een individuele sport, je doet het in je eentje. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Junior Informatie,...

  x
 • Plaatje Turnen
  docukit.nl
  Turnen

  Van turnen wordt je lichaam soepel en lenig. Turnen is een sport, waar je toestellen voor nodig hebt. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 374 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Waarom wordt magnesium gebruikt bij het turnen?
  schooltv.nl
  Waarom wordt magnesium gebruikt bij het turnen?

  Bij het turnen wordt er vaak magnesium gebruikt, zodat je een betere grip hebt. Maar wat is magnesium precies? Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Turnen
  schooltv.nl
  Turnen

  Turnen is een veelzijdige sport. Turners en turnsters sporten in een zaal en maken gebruik van de vloer, ringen, rekstok, paard en brug. Als je meer wilt weten over deze sport bekijk je de clip van NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Turnen
  schooltv.nl
  Turnen

  Voor turnen moet je erg lenig zijn. Maar ook sterk! Kijk maar eens naar dit filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Turnen
  zapp.nl
  Turnen

  Wat is turnen? Op de website van Zappsport wordt het in één zin uitgelegd. Met een link naar een club bij jou in de buurt.

  x
 • Plaatje Spreekbeurt Turnen
  spreekbeurt-turnen.yurls.net
  Spreekbeurt Turnen

  Op deze pagina vind je handige websites, filmpjes, plaatjes en nuttige tips voor een spreekbeurt over turnen.

  x
 • Plaatje WK Turnen
  nos.nl
  WK Turnen

  Van maandag 2 oktober tot en met zondag 8 oktober zijn in Montreal de wereldkampioenschappen turnen. Volg het WK op de site van de NOS.

  x
 • Plaatje Hoe gaat bij turnen de puntentelling?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe gaat bij turnen de puntentelling?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Turnen
  hetklokhuis.nl
  Turnen

  Eén van de beste turnscholen van ons land staat in Heerenveen. Ze leveren aan de lopende band turnkampioenen af. Zoals bijvoorbeeld Epke Zonderland. Epkes favoriete onderdeel: de rekstok. Kijk naar deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Turnen
  6-9.jeugdbibliotheek.nl
  Turnen

  Jeugdbibliotheek.nl helpt jou aan handige informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Met verwijzingen naar boeken, filmpjes en websites. Let op, zit je in groep 7 of 8, kies dan Basisschool groep 7-8.

  x
 • Plaatje Europese Kampioenschappen (NOS)
  nos.nl
  Europese Kampioenschappen (NOS)

  Van 2 tot en met 12 augustus houden zeven sportbonden hun Europese kampioenschappen. In Glasgow staan zwemmen, turnen, golf, triatlon, roeien en wielrennen op het programma. In Berlijn de EK Atletiek. Op de site van de NOS vind je de laatste nieuwtjes en kun je de sporten live volgen.

  x
 • Plaatje Evenwicht in de sport
  schooltv.nl
  Evenwicht in de sport

  Hoe blijft je lichaam in balans? Je evenwicht bewaren is niet zo makkelijk als het lijkt. Als je zwaartepunt buiten je steunvlak komt, dan val je om. Waarom is dit zo moeilijk. Bij turnen is het allemaal een kwestie van in balans zijn. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Lenigheid
  schooltv.nl
  Lenigheid

  Bij veel sporten, zoals turnen, moeten de sporters heel lenig zijn. Bijvoorbeeld om een spagaat te kunnen maken. Hoe word je leniger? Door de juiste oefeningen te doen. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Ritmische gymnastiek
  zapp.nl
  Ritmische gymnastiek

  Wat is ritmischgymnastiek? Op de website van Zappsport wordt het in één zin uitgelegd. Met een link naar een club bij jou in de buurt.

  x
 • Plaatje Waarom kan niet iedereen de spagaat?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom kan niet iedereen de spagaat?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Kies-pad Sport
  kies-pad-sport.yurls.net
  Kies-pad Sport

  In dit Kies-pad over sport kun je luisteren naar liedjes, filmpjes kijken en spelletjes doen.

  x
 • Plaatje Turntoestellen
  hetklokhuis.nl
  Turntoestellen

  Het paard en de bok: allebei bekend van de gymles! Maar wat is het verschil tussen gym- en turntoestellen? Lisa komt het allemaal te weten bij de turntoestellenfabriek. Kijk maar naar deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Bossaball
  bossaball.nl
  Bossaball

  Bossaball is een spel tussen twee teams. Het is een combinatie van volleybal, voetbal en turnen op luchtkussens en trampolines. Het speciaal ontworpen opblaasbare speelveld heeft aan beide zijden van het net een trampoline. Wil je wel eens meer weten over deze sport, kijk dan op deze website.

  x