Zoeken: drinkwater

Ik zoek informatie voor groep:
1 2 3 4 5 6 7 8 leerkrachten iedereen
 • Plaatje Drinkwaterzuivering
  jeugdbibliotheek.nl
  Drinkwaterzuivering

  De Bibliotheek helpt jou aan een leuke animatie over drinkwaterzuivering. Handig voor je spreekbeurt of gewoon leuk om te bekijken.

  x
 • Plaatje Drinkwater
  docukit.nl
  Drinkwater

  Als je in Nederland de kraan opendraait, krijg je water dat je veilig kunt drinken en dat geen bijsmaak heeft. Schoon drinkwater is niet altijd vanzelfsprekend. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 4 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Hoe kom je aan drinkwater uit de natuur?
  schooltv.nl
  Hoe kom je aan drinkwater uit de natuur?

  Je kunt weken zonder eten, maar slechts een paar dagen zonder drinkwater. Daarom is het belangrijk dat je genoeg drinkt. Maar waar haal je schoon water vandaan als je in de natuur bent, zonder dat je er ziek van wordt? Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Drinkwater
  schooltv.nl
  Drinkwater

  Water halen we uit de natuur. Het is zo gewoon dat je er bijna nooit bij stil staat. Maar weet je dat er heel veel met het water gebeurt voordat we het kunnen drinken? Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Les je dorst
  lesjedorst.nl
  Les je dorst

  Website over drinkwater speciaal voor kinderen. Hier wordt uitgelegd hoe en waarom mensen drinkwater gebruiken, hoe de natuur zorgt voor drinkwater en hoe de mensen zorgen voor drinkwater. Informatie en plaatjes voor werkstukken en spreekbeurten kun je downloaden. Met leuke proefjes.

  x
 • Plaatje Water uit de kraan
  schooltv.nl
  Water uit de kraan

  Waar komt al het water vandaan? Om hier achter te komen, nemen we een kijkje in de drinkwaterfabriek. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Drinkwater in Nepal
  schooltv.nl
  Drinkwater in Nepal

  Wij gebruiken dagelijks veel water. Om onze tanden te poetsen, om de wc door te spoelen of om te douchen. Maar niet in alle landen is het vanzelfsprekend dat er water uit de kraan komt. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Kinderrechten water
  hetklokhuis.nl
  Kinderrechten water

  Over de rechten van het kind. Niet iedereen heeft toegang tot schoon drinkwater. Nienke is in Swaziland en laat zien wat het betekent als er onvoldoende drinkwater is. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Brede en smalle duinen
  schooltv.nl
  Brede en smalle duinen

  Duinen zijn niet alleen mooi om doorheen te wandelen. Ze zijn ook erg belangrijk als bescherming tegen de zee en als filter van ons drinkwater. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Duinonderhoud
  hetklokhuis.nl
  Duinonderhoud

  De duinen beschermen het land tegen de zee, maar door drinkwaterwinning en gebrek aan knagers (konijnen) worden de duinen bedreigd. In deze aflevering van Het Klokhuis wandelt Margreet door de duinen en komt van alles te weten over duinonderhoud.

  x
 • Plaatje Wat weet jij van kraanwater?
  kraanwater.nu
  Wat weet jij van kraanwater?

  Kraanwater... Je draait de kraan open en het stroomt eruit. Het is lekker fris om te drinken en je hoeft er verder niet over na te denken. Ha, mis! Er komt veel meer bij kijken... De Nederlandse drinkwaterbedrijven geven op deze website antwoord op al je vragen over kraanwater.

  x
 • Plaatje Nepal, (schoon) water
  samsam.net
  Nepal, (schoon) water

  In Nederland is zelfs het water uit de stortbak van de wc veilig om te drinken. In Nepal is het ingewikkelder om schoon drinkwater te vinden. Lees de informatie en bekijk de filmpjes op de website van Samsam.

  x
 • Plaatje Rioolwater en regenwater
  schooltv.nl
  Rioolwater en regenwater

  We gebruiken allemaal water. Je draait een kraan open en het water stroomt en verdwijnt weer via de gootsteen of het doucheputje. Maar waar gaat al dat water naartoe en hoe komen we aan schoon drinkwater? Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Droppie Water
  droppiewater.nl
  Droppie Water

  Op de website van Droppie Water vind je spelletjes en interessante weetjes over water.

  x
 • Plaatje Droppie Water in de klas
  droppiewater.nl
  Droppie Water in de klas

  Deze app is een aanvulling op de lesmodule Droppie Water in de klas voor het digibord en de kinderwebsite droppiewater.nl.

  x
 • Plaatje Droppie Water spelletjes
  droppiewater.nl
  Droppie Water spelletjes

  De spelletjesapp van de Nederlandse Waterschappen.

  x
 • Plaatje Kun je een ijsberg opdrinken?
  schooltv.nl
  Kun je een ijsberg opdrinken?

  IJsbergen komen voor in de zeeën van de Noord- en de Zuidpool. Ze bestaan uit samengeperste sneeuw. Maar kun je gesmolten ijsbergen drinken? Bekijk het clipje van Studio Snugger op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Kraanwater -kennis-
  waterkennis.nl
  Kraanwater -kennis-

  Interactieve lessen over kraanwater. Met filmpjes, proefjes en waterweetjes. Zo leer je alles over (kraan)water.

  x
 • Plaatje Wat zit er in water?
  willemwever.nl
  Wat zit er in water?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje De waterrap
  schooltv.nl
  De waterrap

  Anic en Anouar rappen over water. Water is onmisbaar! We gebruiken het bijna overal voor. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv en zing mee.

  x
 • Plaatje WaterSpaarders
  waterspaarders.nl
  WaterSpaarders

  Warm water verspillen is energie verspillen. En daar moeten we juist zuinig mee om gaan. Doe mee met WaterSpaarders. Met elkaar gaan we er voor zorgen dat heel Nederland korter gaat douchen; van gemiddeld 9 naar 5 minuten. Wat jij kunt doen? Dat lees je op deze site.

  x
 • Plaatje Week van ons water
  onswater.nl
  Week van ons water

  Elke dag weer wordt er hard gewerkt om ons land waterveilig te houden. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. In de 'Week van Ons Water' kun je bij jou in de buurt kijken waar er wordt gewerkt aan ons water. En wat je zelf kunt doen om ons water schoon te houden en wateroverlast tegen te gaan....

  x
 • Plaatje Wereld Waterdag
  wereldwaterdag.nl
  Wereld Waterdag

  Op 22 maart is het Wereld Waterdag. Op die dag staan we stil bij het belang van goed waterbeheer. Kijk hier voor meer informatie.

  x
 • Plaatje Waterwinning
  schooltv.nl
  Waterwinning

  De Waddeneilanden zullen gaan verdwijnen omdat we het water uit de Waddenzee gebruiken als bad- en drinkwater. Kletspraat of niet? Bekijk het clipje van Studio Snugger op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Waterdistributie
  jeugdbibliotheek.nl
  Waterdistributie

  De Bibliotheek helpt jou aan een leuke animatie over waterdistributie. Handig voor je spreekbeurt of gewoon leuk om te bekijken.

  x
 • Plaatje Hygiëneles in Nepal
  schooltv.nl
  Hygiëneles in Nepal

  In Nepal zijn mensen erg arm. Ze hebben geen geld voor voedsel en geen schoon drinkwater. Veel mensen sterven doordat de hygiëne slecht is. Op school leren kinderen hoe ze om moeten gaan met hygiëne. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Peru: Goud of water
  samsam.net
  Peru: Goud of water

  Water of goud: daarover gaat de strijd die mensen in Peru met elkaar voeren. Veel Peruanen zijn bang dat ze door de afgravingen die met de goudwinning gepaard gaan, geen drinkwater meer uit de grond kunnen halen. En wat als de rivieren vervuild raken? En ... wat doe je eigenlijk met goud? Lees de informatie...

  x
 • Plaatje Wereld Toilet Dag
  wereldtoiletdag.nl
  Wereld Toilet Dag

  Elk jaar is het op 19 november Wereld Toilet Dag. Gebrek aan hygiëne, schoon drinkwater, zeep en toiletten, veroorzaakt in derdewereldlanden vaak diarree. Veel kinderen overlijden aan de gevolgen hiervan. Op Wereld Toilet Dag wordt aandacht gevraagd voor hulp aan mensen die geen normaal toilet hebben.

  x