Zoeken: kikker

Ik zoek informatie voor groep:
peuters 1 2 3 4 5 6 7 8 iedereen
 • Plaatje De Kikkerkol
  De Kikkerkol

  Tip van Tibbe
  "'Nu zou ik gaan rennen, Pepijn!' riep Trubbel. Pepijn draaide zich om en zette het op een lopen. Samen met Trubbel rende hij over de heide in de richting van de bosrand. 'Ik krijg jullie wel!' riep de vrouw hen na. 'Stelletje pestkoppen!' 'Jippie!' riep Trubbel. 'Dit is mijn lievelingsspelletje!'" (p....

  x
 • Plaatje Van kikkerdril tot kikker
  schooltv.nl
  Van kikkerdril tot kikker

  Een kikker komt uit een ei. Dan is het een kikkervisje. We noemen het ook wel dikkopje. Pas na een tijdje groeit het kikkervisje uit tot een kikker. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Van kikkerdril tot kikker
  schooltv.nl
  Van kikkerdril tot kikker

  Kenmerkend voor amfibieën: geboren in het water, als volwassen dier het land op. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Kikkers
  schooltv.nl
  Kikkers

  Met een glazen bak, wat zand, waterplanten, hout en steen kun je een aquarium maken. Zo kun je met eigen ogen zien wat er met kikkerdril gebeurt. Elke kikker begint als een bolletje in het kikkerdril. In dit kikkerdril zitten kikkereitjes en uit deze kikkereitjes komen weer kikkervisjes. Maar er moet...

  x
 • Plaatje Kikkertiendaagse
  dewereldvankikker.nl
  Kikkertiendaagse

  Ken je de boeken van Kikker? Kikker beleeft samen met zijn vriendjes Rat, Varkentje, Haas en Eend allerlei avonturen. Elk jaar in de maand maart is het Kikkertiendaagse. Dan is er op scholen, in boekhandels en bibliotheken van alles te beleven met Kikker. Neem maar eens een kijkje op deze site.

  x
 • Plaatje De groene kikker
  schooltv.nl
  De groene kikker

  Groene kikkers zijn goed gecamoufleerd. Ze vallen niet op tussen de waterplanten. Een mannetje lokt een partner door keihard te kwaken. De eieren heten kikkerdril. De jongen maken een gedaanteverwisseling door. Als je meer wilt weten over de voortplanting van de groene kikker bekijk je het filmpje van...

  x
 • Plaatje Mini-pad kikker
  mini-pad-kikker.yurls.net
  Mini-pad kikker

  In dit mini-pad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over kikkers.

  x
 • Plaatje Kikker
  natgeojunior.nl
  Kikker

  Eerst is het een hoopje kikkerdril, dan een visje dat langzaam poten krijgt en uiteindelijk een amfibie dat op het land rondspringt. Kijk voor weetjes, feiten en filmpjes over kikkers op de site van National Geographic Junior.

  x
 • Plaatje Kikkers en padden
  docukit.nl
  Kikkers en padden

  Weet jij het verschil tussen kikkers en padden? Het verschil zit in de huid, de poten en de manier van bewegen. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Junior Informatie, nr. 316 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Kikkers
  kikkersite.nl
  Kikkers

  Uitgebreide beschrijving van de ontwikkeling van een kikker. Met plaatjes, tekeningen, een puzzel en een liedje.

  x
 • Plaatje TipTile kikkers
  tiptileonline.com
  TipTile kikkers

  Elke foto vertelt je een interessant weetje over kikkers. Klik op een tegel. Draai en sleep de foto. Gebruik het hoekje om te vergroten of te verkleinen.

  x
 • Plaatje Kikkers
  bibliotheek.nl
  Kikkers

  De Bibliotheek helpt jou aan handige informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Met verwijzingen naar boeken, filmpjes en websites. Kies zelf op welk niveau je meer informatie wilt hebben.

  x
 • Plaatje Waarom eten we met Sinterklaas muizen en kikkers?
  willemwever.nl
  Waarom eten we met Sinterklaas muizen en kikkers?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom noemen we Nederland een kikkerlandje?
  willemwever.nl
  Waarom noemen we Nederland een kikkerlandje?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje De wereld van kikker
  dewereldvankikker.nl
  De wereld van kikker

  De wereld van kikker is de site waar je alles vindt over Kikker en zijn vriendjes. Kikker is de hoofdpersoon in de prentenboeken van Max Velthuijs.

  x
 • Plaatje 1 april, kikker in je bil
  static.kunstelo.nl
  1 april, kikker in je bil

  '1 april, kikker in je bil'. Dat gezegde heb je vast wel eens gehoord. Lees hier de uitleg over het ontstaan en de betekenis van '1 april'.

  x
 • Plaatje Van ei tot buidelboomkikker
  schooltv.nl
  Van ei tot buidelboomkikker

  Het vrouwtje van een buidelboomkikker draagt haar eieren in een broedbuidel met zich mee. In de buidel komen de eieren uit. Als de larven groot genoeg zijn, laat de moeder ze los in het water. Ze groeien daar uit tot kleine boomkikkertjes. Kijk maar naar dit filmpje van NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Voortplanting van de buidelboomkikker
  schooltv.nl
  Voortplanting van de buidelboomkikker

  Buidelboomkikkers leven van insecten die ze tussen de takken van bomen vangen. Het zijn amfibieën, maar ze komen alleen in het water om de larven los te laten. Kijk maar eens naar dit filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Hoe is de paddentrek ontstaan?
  willemwever.nl
  Hoe is de paddentrek ontstaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt hummus gemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe wordt hummus gemaakt?

  Hummus wordt gemaakt van kikkererwten. Die worden eerst geweekt en gekookt. Daarna worden ze geplet en gemengd met lekkere kruiden. En daarna kun je het op je brood smeren! Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Reddingshelikopter
  hetklokhuis.nl
  Reddingshelikopter

  In de reddingshelikopter van de marine zit altijd een kikker. De kikker haalt mensen van schepen, maar redt ze ook uit zee. Bart krijgt een korte kikkeropleiding. Uiteindelijk gaat kikker Bart echt vanuit de helikopter te water om iemand te redden. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje De reuzenwaterwants
  schooltv.nl
  De reuzenwaterwants

  Heb jij wel eens een insect gezien dat een kikker kan verorberen? De reuzenwaterwants draait er zijn klauw niet voor om! Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Amfibieën
  hetklokhuis.nl
  Amfibieën

  Hoe is het met de stand van de amfibieën in ons land? Bart gaat het vragen bij een amfibieënteller. Verder trekt hij z'n waadpak aan en gaat met z'n schepnet in een sloot op zoek naar amfibieën. Zal hij wat vinden? Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Combo reptielen en amfibieën
  combo-reptielen-en-amfibieen.yurls.net
  Combo reptielen en amfibieën

  In deze combo vind je websites, filmpjes en een werkboekje. Speur naar informatie en beantwoord de vragen, zo kom je veel te weten over amfibieën.

  x
 • Plaatje Amfibieën
  docukit.nl
  Amfibieën

  Amfibieën zijn er in alle soorten en maten. Ook in ons land leven allerlei soorten kikkers, padden en salamanders. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 272 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Dieren (Boekenlijstje)
  leesplein.nl
  Dieren (Boekenlijstje)

  Beste dierenvrienden, kijk op het Leesplein voor een lijst met gouden leestips. Ggeweldige boeken over brullende tijgers, kriebelende diertjes, eigenwijze kikkers en nog veel meer.

  x
 • Plaatje Hoe dieren zijn gebouwd
  docukit.nl
  Hoe dieren zijn gebouwd

  Wist je dat jij op een walvis en een kikker lijkt? Dat kun je zien als je hun skeletten met elkaar vergelijkt, ze hebben hetzelfde bouwplan. Dat komt door de manier waarop dieren zijn ontstaan op aarde. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 45 (De Ruiter's...

  x
 • Plaatje Illustraties in kinderboeken
  docukit.nl
  Illustraties in kinderboeken

  Een illustrator kan van een hoofdpersoon in een boek een beroemd figuur maken. Iedereen weet hoe de GVR, Pluk van de Petteflet, Kikker en Winnie de Poeh eruitzien. Dick Bruna is met Nijntje zó beroemd geworden dat er een museum over hem geopend is: het dick bruna huis in Utrecht. Lees er over...

  x
 • Plaatje Picknick met taart
  picknickmettaart.nl
  Picknick met taart

  Vosje wil graag een taart met jou bakken maar alle ingrediënten zijn gestolen! Help Vosje om alle ingrediënten terug te winnen van slechteriken Hagedis en Kikker. Wanneer het je lukt kan je samen met Vosje een heerlijke taart bakken.

  x
 • Plaatje Sint Maarten, de koeien hebben staarten
  youtube.com
  Sint Maarten, de koeien hebben staarten

  Digitaal prentenboek over Sint Maarten met zes liedjes en geknutselde lampionnetjes. Hap gaat Sint Maarten lopen, maar er is niemand thuis. Als hij zijn vrienden gevonden heeft, komen ze langs het huis van juffrouw Kikkerbil.

  x
 • Plaatje Sprookjes
  docukit.nl
  Sprookjes

  Toen je klein was, las je vader of moeder waarschijnlijk vaak voor. Vooral voor het slapen gaan. Misschien vertelden ze wel sprookjes. Over kabouters, goede en slechte feeën, prinsen en prinsessen, kikkers, reuzen, draken, wolven en geitjes. Al eeuwenlang groeien kinderen op met sprookjes. Lees er over...

  x
 • Plaatje Max Velthuijs op Leesplein
  leesplein.nl
  Max Velthuijs op Leesplein

  Hier vind je informatie over schrijver en tekenaar Max Velthuijs. Hij tekende de prentenboeken van Kikker en Klein-Mannetje. Max heeft met zijn boeken veel belangrijke prijzen gewonnen.

  x
 • Plaatje Vogels op jacht
  schooltv.nl
  Vogels op jacht

  Heb je wel eens gezien hoe een roofvogel zijn kostje bij elkaar scharrelt? Bekijk deze clip en wees maar blij dat jij geen arm kikkertje of muisje bent! Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x