Zoeken: nijmegen

Ik zoek informatie voor groep:
5 6 7 8 iedereen
 • Plaatje Vierdaagse in Nijmegen
  4daagse.nl
  Vierdaagse in Nijmegen

  Deze website vertelt je alles over de Vierdaagse in Nijmegen. Deze Vierdaagse is het grootste wandelevenement in de wereld. De 101ste Vierdaagse vindt plaats van 18 juli tot en met 21  juli 2017.

  x
 • Plaatje Vteam in vierdaagse
  kindercorrespondent.nl
  Vteam in vierdaagse

  101 kinderen wandelen de 101ste Nijmeegse Vierdaagse. Onderweg maken ze reportages, vlogs en livestreams. De kinderen lopen vooral omdat ze het leuk vinden, sommigen zamelen ook geld in voor een goed doel.

  x
 • Plaatje Romeinse Limes
  entoen.nu
  Romeinse Limes

  Ongeveer 2000 jaar geleden was een groot deel van wat nu Nederland, Romeins. De rivier de Rijn stroomde van vlakbij Nijmegen via Utrecht naar de Noordzee. De Rijn was de noordgrens van het Romeinse Rijk. In het Latijn, de taal van de Romeinen, heet zo'n grens de 'Limes'. Meer weten, neem hier een kijkje.

  x
 • Plaatje Superspoel
  hetklokhuis.nl
  Superspoel

  In veel apparaten zit een elektrische spoel. Lisa vraagt zich af wat zo'n spoel precies doet en waar ze van worden gemaakt. Ze doet allerlei elektromagnetische proefjes en gaat naar een transformatorfabriek in Nijmegen. Ook bekijkt ze de Teslaspoel. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Supertransport
  hetklokhuis.nl
  Supertransport

  Mustafa volgt 's nachts het transport van een enorme transformator vanaf een fabriek in Nijmegen naar de haven van Rotterdam. Dit gebeurt met een vrachtwagen met 144 wielen. Het gebeurt 's nachts om zo min mogelijk verkeer te hinderen. In samenwerking met de NS en verkeersbegeleiders worden allerlei...

  x
 • Plaatje De Tweede Wereldoorlog dichtbij
  schooltv.nl
  De Tweede Wereldoorlog dichtbij

  Pim woont tijdens de oorlog in Nijmegen en Frits in Enschede. Aan het begin van de Duitse bezetting gaat het dagelijks leven min of meer gewoon door, maar dat verandert als hun huis aan het front komt te liggen. Bekijk het filmpje van Jong in oorlog op NTR: Schooltv.

  x