Zoeken: vertellen

Ik zoek informatie voor groep:
peuters 1 2 3 4 5 6 7 8 leerkrachten iedereen
 • Plaatje Er was eens...
  immaterieelerfgoed.nl
  Er was eens...

  Lesbrief over verhalen en vertellen. Vroeger vertelden mensen elkaar verhalen tijdens lange koude winteravonden, als levensles of waarschuwing. Nu zijn er andere manieren om verhalen te vertellen. (Met Adobe Acrobat Reader op je computer kun je de informatie downloaden en opslaan of printen.)

  x
 • Plaatje Wereldverteldag
  beleven.org
  Wereldverteldag

  Op 20 maart is het Wereldverteldag. Op deze dag worden zoveel mogelijk verhalen aan zoveel mogelijk kinderen en volwassenen verteld. Kijk hier voor meer informatie.

  x
 • Plaatje Anti-pest app
  antipestapp.nl
  Anti-pest app

  Soms zie je iemand gepest worden en zou je er wat aan willen doen. Maar aan wie moet je het vertellen? Het kan best eng zijn om naar een leraar te stappen. Via de anti-pest app kun je aan je school vertellen wat je hebt gezien. Je school kan dan voor een oplossing gaan zorgen. (De app voor Apple telefoons...

  x
 • Plaatje Aanslagen in Brussel
  schooltv.nl
  Aanslagen in Brussel

  Brussel, een dag na de aanslagen van 24 maart 2016. Een stad vol verdriet. Mensen herdenken de slachtoffers op het Beursplein met een minuut stilte. Kinderen vertellen over hoe zij dit geweld hebben ervaren. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Archeologie
  rmo.nl
  Archeologie

  Sieraden en schedels, hunebed en helm, vlekken en verkleuringen. De bodem zit vol sporen uit het verleden. Ze vertellen allemaal iets over hoe onze voorouders leefden. Archeologie is het onderzoeken van die sporen in de grond. Wil je meer weten over archeologie en de geschiedenis, over vondsten of hoe...

  x
 • Plaatje Archeologie in Nederland
  docukit.nl
  Archeologie in Nederland

  Onder de grond liggen veel schatten verborgen. Deze voorwerpen kunnen ons vertellen over het leven van de mensen vroeger. Archeologen graven deze voorwerpen op en bestuderen ze. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 343 (De Ruiter's Documentatiecentrum)....

  x
 • Plaatje Bangladesh: water in overvloed
  samsam.net
  Bangladesh: water in overvloed

  In Bangladesh weten ze alles van water en overstromingen. De rivieren in het land treden jaarlijks buiten hun oevers. Kinderen vertellen hoe het is om in zo'n land te wonen. Lees de informatie en bekijk de filmpjes op de website van Samsam.

  x
 • Plaatje Beertje Anders
  beertje-anders.nl
  Beertje Anders

  Lees, luister en zing mee met de filmpjes van Beertje Anders, want hij heeft veel te vertellen. Hij vertelt en zingt over plagen en pesten, over aardig zijn voor elkaar, over samen delen en samen spelen. En gaat er iets mis, dan komt oma Beer of Beer Juf met een oplossing.

  x
 • Plaatje Beestenbabbel
  schooltv.nl
  Beestenbabbel

  Honden kunnen niet als mensen praten, maar toch kunnen ze je veel vertellen. Op welke manier doen ze dat dan? Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Beethoven
  schooltv.nl
  Beethoven

  Beethoven is één van de eerste componisten die met zijn muziek iets wil uitdrukken. Een verhaal wil vertellen. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Bevrijding
  hetklokhuis.nl
  Bevrijding

  Op 5 mei 2015 vierden we dat Nederland 70 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse bezetters. De bevrijding van Nederland heeft bijna een jaar geduurd. In deze aflevering van Het Klokhuis zie je een deel van de Bevrijdingsroute en ontmoet je ooggetuigen die hun eigen bevrijdingsverhaal vertellen.

  x
 • Plaatje Bijen doen de kwispeldans
  schooltv.nl
  Bijen doen de kwispeldans

  Bijen zijn slimme beestjes. Ze gebruiken de zon als kompas. En door te kwispelen, vertellen ze andere bijen waar de beste bloemen zijn! Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine (boek)
  schooltv.nl
  De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine (boek)

  Een boek van Ransom Riggs. Opa's vertellen mysterieuze en spannende verhalen, ook de opa van Jacob. Naarmate hij ouder wordt, vindt Jacob het steeds moeilijker om de verhalen van zijn opa te geloven, over kinderen die kunnen zweven en vuur vasthouden. Als zijn opa op een gewelddadige manier aan zijn...

  x
 • Plaatje Zo word je boswachter
  docukit.nl
  Zo word je boswachter

  Als je moet vertellen wat een boswachter allemaal doet, ben je niet snel klaar. Want een boswachter heeft veel taken, binnen en buiten. Het hele jaar door is er werk. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 372 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in...

  x
 • Plaatje Brood
  broodaandebasis.nl
  Brood

  Op de broodsite ontmoet je Casino en Boerenwit. Zij vertellen je alles over de broodgeschiedenis, het bakken van brood en allerlei broodsoorten.

  x
 • Plaatje Cyberpesten
  hetklokhuis.nl
  Cyberpesten

  Aflevering van de Klokhuisserie over pesten. Online, en dan vooral via social media, wordt veel gepest. Nienke bezoekt de twee razend populaire vloggers Milan Knol en Gamemeneer. Zij vertellen aan Nienke hoe ze zelf vroeger gepest zijn. Hoe gaan zij om met negatieve reacties op internet? Zij hebben handige...

  x
 • Plaatje Cystic fibrosis
  hetklokhuis.nl
  Cystic fibrosis

  Cystic Fibrosis is een ziekte die te maken heeft met taai slijm. Vieze troep in de longen wordt dan niet goed afgevoerd. Twee kinderen vertellen hoe het is om met Cystic Fibrosis te leven. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Dierenbescherming in de klas
  dierenbescherming.nl
  Dierenbescherming in de klas

  Wil je in de klas vertellen over dieren of over het werk van de Dierenbescherming? Houd dan een spreekbeurt of maak een mooi werkstuk. Kijk op de website voor spreekbeurtinformatie en dierenfilmpjes.

  x
 • Plaatje Dottie
  viewpure.com
  Dottie's eieren (Digitaal prentenboek)

  Kip Dottie is zo trots op haar eerste nest eieren, dat ze iedereen erover moet vertellen. Kijk en luister hier naar het prentenboek 'Dottie's eieren', geschreven door Julie Sykes, met tekeningen van Jane Chapman.

  x
 • Plaatje Driekoningen zingen
  klap.net
  Driekoningen zingen

  Op 6 januari is het Driekoningen. In sommige delen van Nederland gaan kinderen, als afsluiting van de kersttijd, Driekoningen zingen. Ze trekken dan van deur tot deur. Amy, Claudia en Marco vertellen erover. Lees hier hun verhaal.

  x
 • Plaatje Dubbelleven
  npo.nl
  Dubbelleven

  In het programma Dubbelleven van Villa Achterwerk vertellen kinderen hoe het is om in twee huizen te leven omdat hun ouders gescheiden zijn. Hier kun je de filmpjes bekijken.

  x
 • Plaatje Dutchkids
  dutchkids.nl
  Dutchkids

  Yasemin, Bram, Jeroen, Driss, Kwame, Indra en Sarah vertellen iets over zichzelf, hun familie en hun dagelijks leven. Ook komen de problemen waar zij mee zitten aan de orde: gediscrimineerd worden, uitkomen voor je homoseksualiteit of het zat zijn om steeds te moeten uitleggen waarom je een hoofddoek...

  x
 • Plaatje Ebola
  artsenzondergrenzen.nl
  Ebola

  Ebola is een besmettelijke ziekte waaraan mensen dood kunnen gaan. Ebola komt vooral voor in Afrikaanse landen. Op de site van Artsen zonder grenzen vind je uitleg over deze ziekte. Artsen vertellen ook hoe zij mensen met ebola behandelen. Vind je deze informatie naar, praat erover met je juf, meester...

  x
 • Plaatje Emma Kinderziekenhuis AMC
  emmakids.nl
  Emma Kinderziekenhuis AMC

  Alles wat je wilt weten over het Emma Kinderziekenhuis vind je op deze website speciaal voor kinderen. Kinderen vertellen hun verhaal over hun verblijf in het ziekenhuis. Whizzie wijst je de weg en geeft je een rondleiding. In een ABC kun je op zoek naar weetjes over alle afdelingen en wat je nog meer...

  x
 • Plaatje Erfelijkheid
  ikhebdat.nl
  Erfelijkheid

  Bogi.nl gaat over erfelijkheid, daar valt heel wat over te vertellen. Waarom je op je ouders lijkt bijvoorbeeld. Of dat je hele lichaam bestaat uit cellen en wat er in die cellen ligt opgeslagen. Luister naar de rap en lees het verhaal.

  x
 • Plaatje Fossielen
  docukit.nl
  Fossielen

  Fossielen vertellen iets over de natuur van miljoenen jaren geleden. Ze laten soms ook planten en dieren zien die nu niet meer bestaan. Door fossielen te bestuderen leren wetenschappers hoe deze planten en dieren er lang geleden uitzagen. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit...

  x
 • Plaatje Sterkte van het geluid
  verrijkingsstof.nl
  Sterkte van het geluid

  Harde en zachte geluide, je oren kunnen je precies vertellen of iets harder of zachter klinkt. Lees hier de uitleg over de sterkte van het geluid.

  x
 • Plaatje Hallo Wereld ; Bali (eduboek)
  eduboek.nl
  Hallo Wereld ; Bali (eduboek)

  Bali is een klein eiland. Het is onderdeel van het grote Indonesische eilanden-rijk. Over het eiland Bali valt veel te vertellen. In dit Eduboek lees je over de Balinezen en hun geloof, hun offers, hun hanen en honden, hun geesten en goden, hun dansen en hun kunst. Met filmpjes en puzzels.

  x
 • Plaatje Spreekbeurt over helpende honden
  geleidehond.nl
  Spreekbeurt over helpende honden

  Over helpende honden is genoeg te vertellen. Download de digitale folder met alle informatie die je nodig hebt om een spreekbeurt of werkstuk te maken over blindengeleidehonden of geleidehonden. Met handige spreekbeurttips, alle feiten op een rijtje en veel wist-je-datjes.

  x
 • Plaatje Het geheim van... Schrijfwedstrijd
  leopold.nl
  Het geheim van... Schrijfwedstrijd

  Weet jij een geheim? Een spannend of zielig of eng geheim? Een geheim voor in een boek? Doe dan mee aan de schrijfwedstrijd van uitgeverij Leopold. Alles wat je moet weten over deze wedstrijd vind je op de website. Maar niet verder vertellen want deze wedstrijd is geheim!

  x
 • Plaatje Huiswerk maken
  schooltv.nl
  Huiswerk maken

  Op de middelbare school krijg je huiswerk. De tweelingbroers Bas en Sab vertellen je alles wat je moet weten! Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Iedereen is anders
  schooltv.nl
  Iedereen is anders

  Flip bezoekt Savanna. Savanna kan niet goed horen. Ze zit in de klas samen met andere kinderen die ook niet zo goed kunnen horen. In de klas praten alle kinderen en de juf met hun handen. Met gebaren begrijpen ze dan van elkaar wat de ander wil vertellen. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Israël
  docukit.nl
  Israël

  Israël is de laatste jaren veel in het nieuws. Het gaat dan meestal over de oorlog met de Palestijnen. Maar over Israël is veel meer te vertellen! Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 362 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje De grote Jeugdjournaal Verkiezingsuitzending
  jeugdjournaal.nl
  De grote Jeugdjournaal Verkiezingsuitzending

  In de grote Jeugdjournaal Verkiezingsuitzending vertellen Alexander Pechtold (D66 ), Sybrand Buma (CDA), Lodewijk Asscher (PvdA), Mark Rutte (VVD) Geert Wilders (PVV) en Emile Roemer (SP) wat zij belangrijk vinden voor Nederland.Heb je de uitzending op 11 maart gemist, dan kun je hier terugkijken. (Afbeelding:...

  x
 • Plaatje Jongeren over leven met reuma
  jeugd.reumafonds.nl
  Jongeren over leven met reuma

  Voor jongeren met reuma is het soms lastig om overal aan mee te doen. Weet jij hoe je reuma herkent? Doe de test. En Bram, Marloes en Elisa vertellen je in de filmpjes hoe reuma hun leven beïnvloedt.

  x
 • Plaatje Kinderboek maken
  hetklokhuis.nl
  Kinderboek maken

  Schrijver Simon van der Geest en illustratrice Karst-Janneke Rogaar hebben het kinderboekenweekgeschenk 2015 gemaakt. Ze vertellen aan Nienke hoe ze het boek 'Per ongelukt' samen hebben gemaakt. Ze zijn allebei dol op toevallige ontdekkingen. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Kindercorrespondent
  kindercorrespondent.nl
  Kindercorrespondent

  De Kindercorrespondent (Tako Rietveld) is de eerste correspondent ter wereld die kinderen hun verhaal laat vertellen. Kinderen op plekken waar het nieuws zich afspeelt. Op deze site kun je de kindercorrespondent volgen.

  x
 • Plaatje KinderManifest
  debibliotheken.nl
  KinderManifest

  Lees hier de tekst van het Kindermanifest. Hierin vertellen kinderen dat ze graag willen meedenken over de toekomst van de wereld.

  x
 • Plaatje Krekelgeluiden
  schooltv.nl
  Krekelgeluiden

  Krekel, hoe doe je dat? Krekels maken geluid door de vleugels snel over elkaar te wrijven. Ze gebruiken de geluiden om andere krekels te vertellen wie ze zijn en wat ze willen. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Kunst uit de Gouden Eeuw
  schooltv.nl
  Kunst uit de Gouden Eeuw

  De schilderijen van Rembrandt. De inrichting van een huis en schilderkunst ons heel veel kunnen vertellen over het leven en de rijkdom van mensen uit de Gouden Eeuw. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Landmachtdagen
  defensiedagen.nl
  Landmachtdagen

  De landmachtdagen vinden in 2017 plaats van 8 tot en met 13 mei. De eerste 5 dagen vertellen militairen op honderden bassisscholen over hun leven als militair. Op 12 mei zijn leerlingen van het voortgezet en middelbaar onderwijs welkom bij het Nationaal Militair Museum. Op 13 mei zijn er publieksevenementen...

  x
 • Plaatje Lange kinderen
  kinderen.klublangemensen.nl
  Lange kinderen

  Dit is de jeugdwebsite van de Klub van Lange Mensen. Als kind heb je vaak nog niet de lengte van een volwassene bereikt. Wel kan het zijn dat jij, of jouw dokter denkt dat je lang zal worden. Dan is deze site speciaal voor jou. Andere lange kinderen vertellen hier hun verhaal over lang zijn.

  x
 • Plaatje Lichaamstaal
  docukit.nl
  Lichaamstaal

  Gevoelens kun je laten zien door je expressie. Je lichaamstaal is de manier waarop je handen, je gezicht en je houding 'vertellen' hoe je je voelt. Iedereen gebruikt lichaamstaal en meestal doe je dat vanzelf. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Junior Informatie, nr....

  x
 • Plaatje Lucas en Joris in Amerika (Jeugdjournaal)
  jeugdjournaal.nl
  Lucas en Joris in Amerika (Jeugdjournaal)

  Joris en Lucas vertellen van alles over de Verenigde Staten en de verkiezingen daar. Bekijk het filmpje op de site van het Jeugdjournaal. (Foto: website Jeugdjournaal)

  x
 • Plaatje Met Professor Plons op avontuur in de haven
  kids.maritiemmuseum.nl
  Met Professor Plons op avontuur in de haven

  Het Maritiem museum heeft een speciale site voor kinderen. Professor Plons verzamelt onderweg allerlei spullen, Kapitein Kurk kan goed vissen. Sai-Ling zeilt het liefst de hele dag en Dobber is de reddingshond. Zij vertellen je allerlei weetjes over de scheepvaart. Met een quiz, spelletjes en filmpjes.

  x
 • Plaatje Mijn moeder heeft kanker 1
  hetklokhuis.nl
  Mijn moeder heeft kanker 1

  In deze aflevering van Het Klokhuis ontmoet Dolores een gezin waarvan de moeder borstkanker heeft. Helaas wordt ze niet meer beter. Hoe gaan zij en haar gezin hiermee om? De kinderen Sjors en Nadine vertellen het Dolores. Dit is de tweede aflevering van de serie Het Klokhuis over kanker.

  x
 • Plaatje De moestuin
  samsam.net
  De moestuin

  Kinderen uit verschillende landen vertellen wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat iedereen in de toekomst genoeg te eten heeft. Lees erover in het tijdschrift Samsam en op de website van Samsam.

  x
 • Plaatje De moestuin
  samsam.net
  De moestuin

  Kinderen uit verschillende landen vertellen wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat iedereen in de toekomst genoeg te eten heeft. Lees erover in het tijdschrift Samsam en op de website van Samsam.

  x
 • Plaatje Graven en jagen van een mol
  schooltv.nl
  Graven en jagen van een mol

  Molshopen vertellen dat er mollen onder de grond bezig zijn geweest. Een mol graaft gangen. Hij gebruikt zijn voorpoten als schepjes. Met de kop en de achterpoten werkt hij de losgemaakte aarde naar buiten. Daardoor ontstaan molshopen. En dan moet ie ook nog wormen vangen voor de kost. Mollen leven vooral...

  x
 • Plaatje MuseumJeugdUniversiteit
  museumjeugduniversiteit.nl
  MuseumJeugdUniversiteit

  Meer weten dan je juf of meester? Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school...

  x
 • Plaatje Nationale parken
  kids.nationaalpark.nl
  Nationale parken

  Nederland heeft twintig Nationale Parken. Samen vertellen zij het verhaal van de Nederlandse natuur. Een Nationaal Park kent een karakteristiek landschap met bijzondere dieren en planten. Neem voor meer informatie een kijkje op de kidssite. Met games en puzzels, fun en knutslen en werkstukkeninformatie.

  x
 • Plaatje Nederland
  eggiedoll.nl
  Nederland

  Over Nederland valt een heleboel interessants te vertellen. Klik op Nederland en Eggie Doll vertelt je over bekende mensen, aardrijkskunde en geschiedenis.

  x
 • Plaatje Nieuwe vrienden maken
  schooltv.nl
  Nieuwe vrienden maken

  Hoe maak je nieuwe vrienden op de middelbare school? De tweelingbroers Bas en Sab vertellen je alles wat je moet weten! Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Nigeria : Aardolie
  samsam.net
  Nigeria : Aardolie

  Wij gebruiken het overal voor: aardolie. Nigeriaanse kinderen vertellen wat zij met de olie die in hun land wordt gewonnen, te maken hebben Lees de informatie op de website van Samsam.

  x
 • Plaatje NOS Jeugdjournaal
  docukit.nl
  NOS Jeugdjournaal

  Je kijkt vast wel eens naar het jeugdjournaal. Nu is dat heel normaal, maar vroeger was er geen jeugdjournaal. Mensen dachten dat het niet goed voor kinderen zou zijn om ze over grote problemen in de wereld te vertellen. In 1973 waren er mensen die vonden dat kinderen wel een eigen journaal moesten hebben....

  x
 • Plaatje Ontmoeting en conflict
  samsam.net
  Ontmoeting en conflict

  Over ontmoetingen in vrede en na conflictsituaties. Kinderen uit Bosnië en Herzegovina vertellen over de oorlog die ze zelf niet meemaakten. Syrische kinderen in Nederland beschrijven hoe ze vluchtten voor bombardementen. Lees erover in het tijdschrift Samsam en op de website van Samsam.

  x
 • Plaatje Ontmoeting en conflict
  samsam.net
  Ontmoeting en conflict

  Over ontmoetingen in vrede en na conflictsituaties. Kinderen uit Bosnië en Herzegovina vertellen over de oorlog die ze zelf niet meemaakten. Syrische kinderen in Nederland beschrijven hoe ze vluchtten voor bombardementen. Lees erover in het tijdschrift Samsam en op de website van Samsam.

  x
 • Plaatje Open Monumentendag
  openmonumentendag.nl
  Open Monumentendag

  Monumenten oud en saai? Ze vertellen je juist van alles over de geschiedenis. Een klooster, een patriciërshuis of een oude fabriek, zij hebben allemaal hun eigen verhaal. Ga er op uit op de Open Monumentendagen op zaterdag 10 en zondag 11 september. Veel oude gebouwen zijn die dag speciaal geopend zodat...

  x
 • Plaatje The Passion
  thepassion.nl
  The Passion

  The Passion vertelt het verhaal van de laatste uren van het leven van Jezus. Bekende artiesten zingen Nederlandstalige liedjes en spelen en vertellen zo het lijdensverhaal. In 2017 vindt dit gebeuren plaats in Leeuwarden. De live-uitzending is op donderdag 13 april. Kijk hier voor alle informatie.

  x
 • Plaatje Wat is een persconferentie?
  schooltv.nl
  Wat is een persconferentie?

  Politieke partijen houden regelmatig persconferenties. Dit is een bijeenkomst voor journalisten van kranten, tv en andere media. Campagneleiders houden in de gaten of de ministers het juiste vertellen tegen de journalisten en of ze het wel goed uitleggen. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Pleegkinderen
  pleegkinderen.nl
  Pleegkinderen

  Deze site vertelt je over pleegzorg voor kinderen en jongeren. Vier pleegkinderen vertellen hun eigen verhaal. In het 'pleegwoordenboek' worden alle moeilijke woorden uitgelegd.

  x
 • Plaatje Rappen
  docukit.nl
  Rappen

  Iets vertellen op de maat van de muziek. Dat is rappen! Verhalen op muziek doorgeven, is al een eeuwenoude traditie. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 270 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Ratten
  schooltv.nl
  Ratten

  Brutaal en lief Wat weet jij van ratten? De tweelingbroers Bas en Sab gaan je alles vertellen over dit huisdier.

  x
 • Plaatje Het Rijksmuseum
  schooltv.nl
  Het Rijksmuseum

  In Amsterdam staat het Rijksmuseum. De kunstwerken die er tentoongesteld worden, vertellen een verhaal over de geschiedenis van Nederland. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Het Klokhuis over scheiden
  hetklokhuis.nl
  Het Klokhuis over scheiden

  Een scheiding is vaak heftig voor kinderen, ook al doen ouders nog zo hun best alles zo goed mogelijk te laten verlopen? Hoe is het om als kind een vechtscheiding mee te maken? Wat is de rol van de rechtbank bij een scheiding? Waar kun je hulp vinden bij een scheiding en helpt die hulp ook? Kinderen...

  x
 • Plaatje Schiphol 100 jaar in beeld
  nrc.nl
  Schiphol 100 jaar in beeld

  Op de site van de krant NRC vertellen foto's het verhaal van de geschiedenis van Schiphol.

  x
 • Plaatje Geschiedenis van het schrift
  docukit.nl
  Geschiedenis van het schrift

  Mensen begonnen ooit met schrijven en lezen omdat ze elkaar dingen wilden vertellen. Ze wilden een boodschap overbrengen. De oudst bekende boodschappen die we nu nog kennen, zijn grotschilderingen. Er zijn verschillende soorten schrift, zoals het beeldschrift en het letterschrift. ...

  x
 • Plaatje Zoek het uit! Sponzen
  hetklokhuis.nl
  Zoek het uit! Sponzen

  Sponzen zijn bijzondere organismen die ons veel vertellen over de 'gezondheid' van de zee. Dolores reist af naar Curacao om mee te duiken met onderzoeker Jasper de Goeij. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Streetdance
  docukit.nl
  Streetdance

  Streetdance is een kenmerk van hiphop en komt uit de Verenigde Staten. Met hiphop vertellen jongeren over grote problemen. Maar ook over gevoelens, als verliefdheid of verdriet. In de dans bedenken hiphoppers steeds nieuwe danspassen die ze op straat aan anderen laten zien. Lees er over op de website...

  x
 • Plaatje The Youth
  theyouth.org
  The Youth

  Op deze site komen binnenkort verhalen van kinderen en jongeren over de hele wereld. Omdat jullie verhalen belangrijk zijn! Jullie hebben iets te vertellen en het is goed als volwassenen daar naar luisteren. Je kunt op de site een convenant, een soort overeenkomst, downloaden. Dit kun je samen met een...

  x
 • Plaatje Tina
  tina.nl
  Tina's spreekbeurtpakket

  Waarover zul je nu weer eens een spreekbeurt houden? Over Tina natuurlijk! Genoeg te vertellen over dit leuke meidenblad. Je vindt hier een kant-en-klare spreekbeurt over Tina.

  x
 • Plaatje Tussen ziek en beter
  tussenziekenbeter.nl
  Tussen ziek en beter

  Acht ziekenhuisverhalen van 150 jaar Emma Kinderziekenhuis. Kinderen vertellen over hun ziekte. Dat geeft een goed tijdsbeeld en laat zien dat er de afgelopen 150 jaar veel veranderd is voor zieke kinderen.

  x
 • Plaatje Tweede Wereldoorlog (Boekenlijstje)
  leesplein.nl
  Tweede Wereldoorlog (Boekenlijstje)

  Hier vind je een lijst met leesboeken over de Tweede Wereldoorlog. Hierover zijn veel verhalen geschreven. Ze vertellen over hoe het was om te moeten onderduiken, of in een kamp te wonen, maar ook over de gewone, dagelijkse dingen. Sommige verhalen spelen nadat de oorlog was afgelopen. Want ook daarna...

  x
 • Plaatje Hoe vind je iets nieuws uit?
  schooltv.nl
  Hoe vind je iets nieuws uit?

  Hoe vind je iets uit wat er nu nog niet is? Het Nederlandse bedrijf Philips is er al 125 jaar goed in, maar hoe doen ze dat? Ook vertellen jonge uitvinders wat ze zo leuk vinden aan het bedenken van nieuwe uitvindingen. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Verliefd
  schooltv.nl
  Verliefd

  Hoe voelt het om verliefd te zijn? En wat doe je als je verkering hebt? Melle en Hannah hebben al twee jaar verkering. In deze clip van NTR: Schooltv vertellen ze hoe dat is.

  x
 • Plaatje Verzetsmuseum Junior
  verzetsmuseum.org
  Verzetsmuseum Junior

  In het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam zie je de Tweede Wereldoorlog door de ogen van vier hoofdpersonen: Eva, Jan, Nelly en Henk. Zij zijn nu 80 jaar oud, maar waren in de oorlog 10 jaar. In het museum nemen ze je mee terug in de tijd en vertellen de hoofdpersonen over alles wat ze in de oorlog hebben...

  x
 • Plaatje Vloggen doe je zo: 9 tips
  kidsweek.nl
  Vloggen doe je zo: 9 tips

  Weet jij alles over games, mooie kleren of konijnen en wil je dat graag aan de héle wereld vertellen? Dan moet je misschien beginnen met vloggen. Op de site van Kidsweek vind je handige tips.

  x
 • Plaatje Wat is gezond?
  hetklokhuis.nl
  Wat is gezond?

  In deze aflevering van Het Klokhuis gaat Dolores op zoek naar het antwoord op de vraag welke voeding gezond is en welke niet en of sporten goed voor je is. Ze praat met Jaap Seidell, hoogleraar voedingsleer, en Mai Chin a Paw, bewegingsdeskundige. Kinderen vertellen wat ze lekker vinden. Dit is de vijfde...

  x
 • Plaatje Werelderfgoed in Nederland
  werelderfgoed.cinnamontest.nl
  Werelderfgoed in Nederland

  De bouwwerken die tot het werelderfgoed van ons land behoren vertellen het bijzondere verhaal van Nederland en de Nederlanders. Ontdek hier allerlei interessante weetjes.

  x
 • Plaatje Wereldwijd: Beroepen
  samsam.net
  Wereldwijd: Beroepen

  Beroemd, brandweerman, dierenarts of juf? Weet jij al wat je wil worden? Of wisselt het nog elke week? Sommige kinderen zijn al honderd procent zeker. In Samsam vertellen kinderen uit allerlei landen over hun 'dromen over later'. Lees de informatie en bekijk de filmpjes op de website van Samsam.

  x
 • Plaatje Wereldwijd: worstelen
  samsam.net
  Wereldwijd: worstelen

  Worstelen, dat is toch simpel duw- en smijtwerk? Nou, niet dus! In de Samsam 'Worstelen maakt je sterk' vertellen kinderen uit zeven landen waarom ze worstelen. Lees de informatie en bekijk de filmpjes op de website.

  x
 • Plaatje Hoe leeft het wilde zwijn?
  schooltv.nl
  Hoe leeft het wilde zwijn?

  Op de Veluwe vind je ze volop: wilde zwijnen. Ze leven in het bos en ze lijken op varkens. Wat is er nog meer te vertellen over het wilde zwijn? Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Willibrord
  entoen.nu
  Willibrord

  Willibrord kwam uit Engeland. Hij was een monnik, een erg gelovige man. In 690 kwam hij naar Nederland. Hij kwam om over zijn geloof te vertellen, het christendom. Willibrord wilde dat alle Friezen ook christenen werden. De Friezen woonden in Nederland aan de zee. Meer weten, neem hier een kijkje.

  x
 • Plaatje Wist je datjes over horen
  kentalis.nl
  Wist je datjes over horen

  Ben je benieuwd hoe je oor werkt? Of schrijf je een werkstuk over spraak en taal? Deze wist je datjes vertellen je meer! Handige weetjes over oren, horen, spraak en taal.

  x
 • Plaatje World Stories
  worldstories.org.uk
  World Stories

  Mensen vertellen elkaar verhalen. Zo leren we over elkaars cultuur, gewoontes en tradities. Hier kun je verhalen lezen, luisteren en downloaden in de Engelse taal en in heel veel andere talen.

  x