Zoeken: zomertijd

Ik zoek informatie voor groep:
3 4 5 6 7 8 iedereen
 • Plaatje Snapje? Zomertijd en wintertijd
  schooltv.nl
  Snapje? Zomertijd en wintertijd

  Als de zomertijd ingaat, gaat de klok dan voor- of achteruit? En kan je dan langer slapen of juist korter? Luister maar naar dit Snapje?, een liedje met uitleg waardoor jij het snapt!

  x
 • Plaatje Waarom hebben we zomertijd?
  schooltv.nl
  Waarom hebben we zomertijd?

  Eind maart zetten we al onze klokken een uur vooruit en eind oktober weer een uur achteruit. Maar waarom doen we dat eigenlijk? Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Wettelijke tijdregeling in Nederland
  staff.science.uu.nl
  Wettelijke tijdregeling in Nederland

  Deze website geeft een overzicht van de wettelijke tijdregeling in Nederland en haar geschiedenis. Over tijdsystemen en tijdmeetkundige instrumenten waarmee de tijd bepaald werd. Met een overzicht van de zomertijdperioden in Nederland.

  x
 • Plaatje Zomer- en wintertijd
  sterrenkids.nl
  Zomer- en wintertijd

  Elk jaar is het weer het zelfde liedje, moet hij nu voor- of achteruit. Daarmee bedoelen we de klok die vooruit of achteruit moet worden gezet als de zomertijd en de wintertijd ingaan. Lees hier waarom we dat eigenlijk doen.

  x
 • Plaatje De tijd
  hetklokhuis.nl
  De tijd

  Wat is tijd? Tijd is een afspraak die mensen met elkaar gemaakt hebben, en waar iedereen op de wereld zich aan houdt. Maar waar is die tijdsafspraak op gebaseerd? Bart wil nou wel eens precies weten hoe laat het is, en gaat naar de nauwkeurigste klok van ons land: de atoomklok. Bekijk deze aflevering...

  x
 • Plaatje Waarom hebben we een zomer- en een wintertijd?
  willemwever.nl
  Waarom hebben we een zomer- en een wintertijd?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x