Leeslijst Prentenboeken TopTien 2020

  • Plaatje De boer en de dierenarts
    De boer en de dierenarts

    Lammers, Pim
    AK-boek

    Alles gaat mis op de boerderij. De boer wil de kippen melken en zoekt eieren bij de varkens. Is de boer ziek of is er misschien iets heel anders aan de hand?

  • Plaatje De grote vijf
    De grote vijf

    Makatini, Bella
    AK-boek

    Dani ziet bij opa een schilderij hangen met vijf dieren er op. Opa vertelt over elk dier een verhaal. Dani kent olifant, leeuw en neushoorn, maar het dier met de vlekken op zijn lijf en de buffel herkent hij niet.

  • Plaatje De hapgrage krokodil
    De hapgrage krokodil

    Wild, Jonnie
    AK-boek

    De dieren hebben het warm en zijn dorstig. Maar in de poel met drinkwater ligt een hapgrage krokodil... De flamingo's zullen eens laten zien hoe je die bullebak een lesje kunt leren.

  • Plaatje Deze ridder zegt nee
    Deze ridder zegt nee

    Rowland, Lucy
    AK-boek

    KLeine ridder Finn is de liefste ridder uit het dorp, totdat hij ineens de kriebels krijgt en nee zegt op alles! Zelf als de grote rode draak verschijnt, gaat Finn niet naar binnen...

  • Plaatje Een schildpad was zijn schildje kwijt
    Een schildpad was zijn schildje kwijt

    Huiberts, Marjet
    AK-boek

    Een schildpad is zijn schildje kwijt. Hij zoekt en zoekt, maar kan het nergens vinden. Wat moet hij toch, zo zonder schild? Gelukkig is er in het bos een klein vogeltje met een goed plan.

  • Plaatje Moppereend
    Moppereend

    Dunbar, Joyce
    AK-boek

    Eend moppert. Ze heeft niemand om mee te spelen. Boven haar hoofd wordt een klein grijs wolkje steeds groter. Zo erg dat ook andere dieren er last van krijgen. En dan...

  • Plaatje Otto groot Otto klein : 101 tegenstellingen
    Otto groot Otto klein : 101 tegenstellingen

    Schamp, Tom
    AK-boek

    Tijdens een autorit met zijn vader door de stad kijkt Otto zijn ogen uit. Hardkartonnen prentenboek met kleurrijke, collageachtige illustraties waarop ...

  • Plaatje Spelen tot het donker wordt
    Spelen tot het donker wordt

    Törnqvist, Marit
    AJ-boek

    Een meisje en haar vriendje spelen overal samen: buiten, binnen, in bad, op het strand, in de sneeuw of met het poppenrestaurant. Na een fantasievolle dag gaan ze slapen. Tot morgen!

  • Plaatje Van 1 tot 10
    Van 1 tot 10

    Hout, Mies van
    AP-boek

    Hoeveel vingers heeft de aap? En hoeveel tanden heeft de krokodil? Tel jij mee van 1 tot 10? Een hardkartonnen prentenboek.

  • Plaatje Zó  moe en toch klaarwakker
    Zó moe en toch klaarwakker

    Strasser, Susanne
    AP-boek

    De dieren zijn zo moe. Ze moeten gaan slapen. Maar dat lukt niet zomaar. Een voor een gaan ze uit bed. Waar gaan ze toch naar toe? Een hardkartonnen prentenboek.