Vaderdag knutselen | 48 Leuke & originele Vaderdag cadeau knutsels

10 juni 2023
Vaderdag knutselen | 40 Originele en superleuke Vaderdag cadeau knutsels.

Zoek je originele ideeën die je voor Vaderdag kunt knutselen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben voor jullie 45 toffe knutsels op een rij gezet die super leuk zijn om te maken en daarnaast absoluut een Vaderdag cadeau hit zijn! Van leuke ideeën met handafdrukken en voetafdrukken – die je ook goed samen kunt knutselen met een peuter of kleuter – tot knutselideeën met klei, hout & spijkers en stenen voor weer iets oudere kinderen. We hopen dat onze tips je inspireren!

48 Vaderdag cadeau ideeën om te knutselen

Papa is de beste van de wereld(bol)

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Een wereldbol van klei voor de beste papa van de héle wereld. Om de wereldbol te maken, kleur je luchtdrogende klei met een paar druppels groene & blauwe voedingskleurstof. (de klei is o.a. te koop bij Fun & Feest) Van de blauwe klei rol je een bol waarop je met groene klei de werelddelen plakt. Van witte klei maak je het bordje waarin je een kleine cocktailprikker steekt. En die prik je daarna in de wereldbol. Als de klei eenmaal droog is, kun je de tekst op het bordje schrijven. In plaats van klei kun je ook zoutdeeg voor het knutselen van dit Vaderdag cadeau gebruiken.

‘Lees ook: Vaderdag – Cadeautips, knutselideeën, ontbijt recepten en leuke uitjes.’

Magische Vaderdag kaart knutselen

Het lijkt wel magie! Als je deze kaart uittrekt, verandert de zwart witte tekening ineens in een tekening met kleur. Een super leuke toverkaart om te maken voor Vaderdag. In de video hierboven zie je hoe het moet.

Sleutelhanger van krimpfolie

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Geen vader die zijn sleutels nog kwijt raakt met zo’n te gekke persoonlijke sleutelhanger aan zijn bos! De handjes zijn gemaakt van krimpie dinkie; krimp plastic. (o.a. te koop bij Baker Ross) Je laat de kinderen een handafdruk op het plastic maken met acrylverf. En als de verf helemaal droog is, knip je de handjes uit. Dan schrijf je de naam en leeftijd van je kind erbij en maak je met een perforator een gaatje in het plastic. Daarna laat je de krimp folie krimpen in de oven. (op 150 graden) En dan kun je de handjes aan een sleutelhanger clip (o.a. te koop bij Baker Ross) rijgen. Van alle Vaderdag knutsels is dit wel één van onze favorieten!

Medaille voor de beste vader ter wereld

Dit zijn 48 leuke & originele ideeën om te knutselen voor Vaderdag!

In plaats van de wereldbol hierboven kun je ook een wereldbol medaille maken van zoutdeeg of snel drogende klei (o.a. te koop bij Intertoys.nl). Als de klei droog is, verf je hem net zoals de wereld. En je kunt de bol eventueel ook nog een gezichtje geven. Daarna rijg je er een lint door waarop je de tekst ‘voor de beste papa ter wereld’ of ‘jij bent de beste papa ter wereld’ schrijft. Zo’n mooie knutsel draagt papa vast de hele Vaderdag trots om zijn nek!

Happy Stones als Vaderdag cadeau knutselen

Van deze vrolijke stenen worden vaders vast ook blij. Leuk om te gebruiken als presse-papier of gewoon om ergens leuk neer te leggen. Hier laten we je stap voor stap zien hoe je deze happy stones het beste kunt maken.

Vaderdag sleutelhanger maken van schroeven, moeren & bouten

Vaderdag knutselen | 45 Originele en superleuke Vaderdag cadeau knutsels.

Dit is ook een stoere sleutelhanger om te maken voor Vaderdag! Je maakt een sleutelhangerring met kettinkje (te koop bij Bol.com) vast aan een bout en daarop draai je moeren, moervleugels en een houten kraal, zodat je een poppetje krijgt. Op de kraal kun je met markers eventueel nog een gezichtje tekenen. En je kunt natuurlijk ook gewoon een fantasie creatie maken.

‘Lees ook: Dit zijn de liefste & leukste Vaderdag gedichten & versjes.

Schaduw boodschap maken

Alleen de foto maken is al een feestje! En daarna kun je er samen met de kinderen een nog een mooie lijst omheen maken. Van de ‘We love papa’ borden heb ik een printable gemaakt. Die vind je hier. (PS: Sorry voor het blurry effect in het begin van de video. Er zat een stofje op mijn lens. ?)

Auto wasset voor Vaderdag knutselen

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Voor vaders die enorm gehecht zijn aan hun auto is dit ook een hele leuke Vaderdag knutsel; zijn eigen wasset! Je kind kan het handvat versieren en de auto mooi inkleuren (hier vind je daarvan de printable). Die knip je uit en plak je op een emmertje. Spons & doekje erin en de wasset is klaar! En wil je papa echt verrassen, dan bied je hem aan om de eerste wasbeurt van de auto voor jou rekening te nemen. 😉

Zonnebril knutselen

Vaderdag knutselen - 30+ Originele & toffe knutsels om cadeau te geven.

Met deze zonnebril kun je aan papa laten zien hoe jij hem graag ziet. Ik heb van de zonnebril deze printable gemaakt. De bril maak je van stevig papier en in de glazen kun je mooie tekeningen maken. Dan vouw je er een envelop bij door een groot vouwblaadje in drie delen te vouwen en de zijkanten met een lijmstift vast te lijmen. Aan de binnenkant van de envelop plak je het Vaderdag gedichtje (ook op de printable). Dan schuif je de zonnebril in de envelop en bind je hem dicht met een touwtje of lintje.

Trofee voor de beste papa van de wereld

Of je maakt deze trofee om aan papa te laten weten dat je hem de beste vader van de hele wereld vindt. In de video hierboven zie je hoe je deze trofee van papieren bekertjes maakt!

Toffe peer

Vaderdag knutselen | 40 Originele en superleuke Vaderdag cadeau knutsels.

Voor stoere vaders is dit ook een superleuk Vaderdag cadeautje om te knutselen. Je maakt een peer van zelfdrogende klei (o.a. te koop bij Shoppartners.nl) of zoutdeeg en daar steek je een stokje van chenilledraad in. (ook te koop bij Shoppartners.nl) Laat de klei of het zoutdeeg drogen (dit kan door de dikte wel een week duren) of versnel dit proces door het een paar uur in de oven te zetten (op 100 graden). Dan verf je de peer. Als ook de verf droog is, plak je er een zonnebril op van papier plus een blad met de tekst. En geef je peer tot slot een mondje. Een Vaderdag cadeau dat zowel jonge als wat oudere kinderen kunnen knutselen.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Vaderdag sleutelhanger van kurk knutselen

Vaderdag knutselen | 45 Originele en superleuke Vaderdag cadeau knutsels.

Nog een toffe sleutelhanger die je kunt maken voor Vaderdag. Deze is gemaakt van kurk. Daarop kun je heel goed tekenen met acrylstiften (o.a. te koop bij bol.com). Maak je eigen vader of teken er een leuk patroon op. Daarna draai je een klein oogje in de kurk vast en daaraan maak je een sleutelhangerring met kettinkje vast (ook te koop bij Bol.com).

Vaderdag kookboek maken

Vaderdag knutselen - 30+ Originele & toffe knutsels om cadeau te geven.

De liefde van veel papa’s gaat door de maag. En dus is een zelf gemaakt kookboek ook een perfect Vaderdag cadeau idee. Van de tekst heb ik deze printable gemaakt, die kun je gebruiken als kaft door er zelf nog een mooie tekening op te maken. En dan kun je zelf ook vast één of een paar recepten in het mapje stoppen. En als jullie dan weer een nieuw recept hebben samen, dan vul je het mapje daarmee aan. (mapjes zijn o.a. te koop bij HEMA à €1,50 per 8 stuks)

Familie van LEGO poppetjes

Vaderdag knutselen - 30+ Originele & toffe knutsels om cadeau te geven.

Vaders zijn ook gewoon grote kinderen. Dus wedden dat hun hart sneller gaat kloppen van hun eigen gezin in LEGO poppetjes. Super leuk om in huis neer te zetten! En kinderen vinden dit vast ook heel leuk om te maken. Je koopt een lijstje (die van mij komt bij de Blokker vandaan en kostte €2,49). Dan tik je de tekst op de computer en lijst je die in. En daarop plak je de LEGO minifiguren. (met poster buddy’s, zodat je ze later ook gewoon nog kunt gebruiken). Heb je thuis niet de juiste poppetjes, dan kun je ze misschien vinden op Marktplaats of bij de Brickshop, want daar verkopen ze ook veel losse LEGO figuren.

Knalbonbon voor Vaderdag knutselen

Dit Vaderdag cadeautje vinden alle kinderen geweldig om te knutselen. Hij gaat namelijk open met een ‘big bang‘. Het is een Christmas Cracker, alleen dan speciaal gemaakt voor Vaderdag. In de knalbonbon kun je een tekening verstoppen of een klein cadeautje. En het is super makkelijk om dit Vaderdag idee te knutselen. Kijk maar naar de video!

Papa schilderij voor Vaderdag maken

Vaderdag knutselen | 45 Originele en superleuke Vaderdag cadeau knutsels.

Deze Vaderdag knutsel is simpel maar leuk. Je plakt met washi tape de letters ‘papa’ op een A4 velletje. En daarna verf je het papier met mooie kleuren. Trek de tape er voorzichtig weer vanaf. En als de verf droog is, kun je het papa schilderij op een steviger gekleurd vel papier plakken, zodat het kunstwerk er nog meer uitspringt.

‘Lees ook: Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids.’

Vaderdag sleutelhanger knutselen van polymeer klei

Dit zijn 48 leuke & originele ideeën om te knutselen voor Vaderdag!

Nog een leuke sleutelhanger om te knutselen voor Vaderdag. De letters zijn gemaakt van polymeer klei. Je rolt slierten van de klei en dan vorm je ze in een letter. Rol er met een deegroller of glazen fles overheen om ze wat platter te maken en zodat ze aan elkaar vastplakken. Vergeet er geen gaatje in te maken om de sleutelhanger ring doorheen te halen. Dan bak je de letters af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en is je sleutelhanger klaar.

Superheld van handen en voeten

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Lekker met de handen & voeten in de verf om deze superheld voor Vaderdag te knutselen! In plaats van het hoofd van papa erop te plakken, kun je er ook een gezichtje op verven of tekenen.

Medaille knutselen voor de nummer 1 papa van de wereld

Is jouw vader de absolute nummer 1 van de hele wereld? En dat zijn ze stiekem natuurlijk allemaal! 😉 Dan is het super leuk om als Vaderdag cadeautje deze medaille voor hem te knutselen. In de binnenkant zit ook nog een lieve boodschap verstopt. Kijk deze video en je ziet stap voor stap hoe je de medaille kunt maken!

Gratis auto wasbeurt als Vaderdag cadeau

Vaderdag knutselen | 40 Originele en superleuke Vaderdag cadeau knutsels.

Dit is een origineel én praktisch Vaderdag cadeautje tegelijkertijd! Je maakt een foto van je kind met in de handen een spons en een poetsdoek. Die knip je uit en plak je op een etiket dat je de kinderen verder kunnen versieren. Het etiket plak je om een spons en je hebt een simpel, maar super leuk cadeautje.

Voor de beste vader printable

Vaderdag knutselen - 30+ Originele & toffe knutsels om cadeau te geven.

Een Vaderdag cadeau knutselen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Vaders vinden het al super leuk als hun kind een mooie tekening maakt en vertelt waarom hij of zij zo dol op hem is. Van de plaat hierboven heb ik een printable gemaakt. Die vind je hier. En wil je deze maken voor opa, dan print je deze opa-versie uit.

Zelfportret maken voor Vaderdag

Vaderdag knutselen - 30+ Originele & toffe knutsels om cadeau te geven.

Of je maakt zo’n kunstig zelfportret! Daarvoor knip je een uitgeprinte foto door de helft en die plak je op een nieuw A4tje. Maak dan het portret weer compleet door de andere helft van het gezicht erbij te tekenen, stiften of schilderen. En als finishing touch maak je nog een lijst om het kunstwerk heen.

Superpapa van wc rol

Vaderdag knutselen | 40 Originele en superleuke Vaderdag cadeau knutsels.

In plaats van een superpapa van je hand- en voetafdruk, kun je hem ook maken van een wc rol. Knip de outfit van papier en lijm die op de wc rol. En geef de superpapa daarna een gezichtje en haren met stift.

‘Lees ook: Stoere Vaderdag knutsel! Maak papa van steen.’

Pennenhouder knutselen voor Vaderdag

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Deze pennenhouder is ook een leukerd om voor Vaderdag te knutselen. Eerst zoek je een mooie, grote steen en die versier je met verf. Van ijzerdraad maak je een lange draad met aan het uiteinde een rondje, waar een pen doorheen past. Aan de lange draad rijg je strijkkralen en het uiteinde bind je vast om de steen. Een tof Vaderdag cadeau voor op papa’s bureau!

Boom van handafdrukken

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Nog een leuke Vaderdag knutsel met handafdrukken. Deze maakte ik voor Niels toen onze kinderen nog een baby & peuter waren. Het blijft leuk om te zien hoe klein hun handjes toen nog waren en dus hebben we het kunstwerk ingelijst en staat het nog steeds op onze slaapkamer. Hoe je hem maakt lees je hier.

Sleutelhanger met silhouetten

Moederdag knutselen - 25+ Super originele ideeën om zelf te maken!

Behalve de sleutelhanger met handafdruk hierboven, kun je ook deze toffe sleutelhanger met krimpfolie maken. Je maakt allereerst een foto van de zijkant van het hoofd (dat kan ook met een tablet, zodat je de foto niet perse hoeft uit te printen of af te drukken) en daar leg je dan een velletje krimpfolie (o.a. te koop bij Bol.com) bovenop. En met stift trek je het silhouet van het hoofd om en het hoofd kleur je in en knip je uit. Dan maak je met een perforator een gaatje in het hoofd en laat je de folie krimpen op zo’n 150 graden in de oven. De hoofden maak je aan een sleutelhangerring (o.a. te koop bij Baker Ross) vast en je sleutelhanger is klaar!

Snor spijkeren als Vaderdag cadeau

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Met papa zit het altijd wel snor! Een super leuk Vaderdag cadeau om te knutselen met wat oudere kinderen die al met een hamer en spijkers om kunnen gaan. Een gratis printable van de snor vind je hier.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Droppot voor in de auto

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Is papa een echte lekkerbek, dan kun je deze snoeppot voor hem knutselen voor in de auto. De pot versier je met glasstiften. En aan de binnenkant van de deksel plak je een lintje met daaraan een auto. De printable van het kleine autootje download je gratis hier.

Presse papier – Papa is een kei!

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Voor vaders die steengoed zijn, kun je deze presse papier knutselen voor Vaderdag. Een zware steen die je op papier legt om te voorkomen dat het wegwaait. Eerst ga je op zoek naar mooie steentjes en daarna duw je ze in een grote bonk luchtdrogende klei (o.a. te koop bij Fun & Feest). Je kunt de klei eventueel ook nog verder versieren of verven.

Sleutelhouder knutselen voor Vaderdag

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Bij ons in huis raken sleutels altijd kwijt. Dus dit is niet alleen een mooi, maar ook heel praktisch cadeau voor Vaderdag. Je versiert een plankje hout met verf en als die droog is, sla je er spijkers in om de sleutels aan te hangen.

Vaderdag cadeau van krijt

Deze foto is ook geweldig om te maken voor Vaderdag. Je kunt zelf een mooie tekening stoepkrijten of dat aan de kids overlaten. Foto afdrukken, lijstje er omheen en je hebt een super origineel Vaderdag cadeau!

‘Lees ook: Leuk knutselidee voor papa: een persoonlijke boekenlegger maken.’

Tot aan de maan én terug

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Ik hou van jou tot aan de maan en terug! Dit idee om te knutselen voor Vaderdag is een echt kunstwerk. Eerst maak je een schilderij van een sterrenhemel. Als je de maan en sterren kleurt met wasco en het donker van de nacht met verf, geeft dat een extra leuk effect. De verf pakt namelijk niet op de waskrijt, omdat dit vet is, dus je kunt er gewoon overheen verven. Als de verf eenmaal droog is, plak je er een trap op van ijsstokjes en een uitgeknipte foto, net alsof je naar boven klimt. Tip: Laat je kind zijn voet op een krukje zetten als je de foto maakt.

Sleutelhanger van strijkkralen en krimpfolie

Vaderdag knutselen - 30+ Originele & toffe knutsels om cadeau te geven.

En nog een sleutelhanger van krimpfolie. Voor deze kun je het beste witte krimpfolie gebruiken. (o.a. te koop bij Bol.com) Daarop laat je de kinderen ijsjes of een wereldbol tekenen met stift en dan schrijf je de tekst erbij. Maak een gaatje met de perforator in je krimpfolie voordat je hem in de oven laat krimpen. Dan rijg je daar als hij afgekoeld is een touwtje door waar je strijkkralen aan rijgt. En het andere uiteinde knoop je vast aan een sleutelhanger ring. (o.a. te koop bij Baker Ross)

Onderzetters met mozaïek steentjes

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Mega simpel én leuk. Deze twee onderzetters van luchtdrogende klei (te koop bij Fun & Feest) met daarin mozaïek knutsel steentjes gedrukt (o.a. te koop bij Cristallo), kan papa mooi gebruiken voor zijn drankjes! Om de onderzetters langer mooi te houden, kun je ze nadat de klei gedroogd is eventueel nog aflakken.

Raket knutselen voor Vaderdag

Vaderdag knutselen - 30+ Originele & toffe knutsels om cadeau te geven.

Dit is ook een leuke variant op ‘Ik houd van jou tot aan de maan en terug’. Alleen in plaats van een trap, knutsel je een raket waarop je een foto plakt. En voor een extra leuk 3D effect, kun je de maan van klei of zoutdeeg (check hier het recept) maken. En de sterretjes van lijm waarin je glitters strooit.

‘Lees ook: 5 originele recepten voor het Vaderdag ontbijt.’

Foto op steen afdrukken

Je hebt misschien wel eens gezien dat je je foto’s op steen of hout kunt laten afdrukken. Maar wist je dat je dit ook vrij makkelijk zelf kunt doen? Een super leuk idee voor Vaderdag! Je kiest een mooie foto uit en dan volg je de instructies in de video hierboven. Voor verkoopadresjes van de producten en een uitgebreidere uitleg kun je mijn blog over een foto op hout of steen afdrukken lezen.

Sleutelhanger van strijkkralen maken

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Papa wordt vast ook blij van zo’n leuke persoonlijke sleutelhanger van strijkkralen als Vaderdag cadeau. De sleutelhanger clip kun je o.a. kopen bij Baker Ross.

Persoonlijke mok knutselen voor Vaderdag

Vaderdag knutselen | 40 Originele en superleuke Vaderdag cadeau knutsels.

Of je versiert een mok met acryl of keramiek stiften. Zo kan papa straks een lekker bakkie drinken uit zijn persoonlijke beker. En als hij niet zo’n koffieleut is, kan hij de mok ook gebruiken als pennenbakje.

Papa is een superheld

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Ook super leuk… Maak van papa een echte superheld met een kwast! Verf de steel, knip het hoofd van papa uit een foto en plak die erop, geef hem een masker met zwarte merkstift en een cape van vilt of rood papier. Dan plak je hem op een vel blauw papier waarop je nog wat wolken kunt tekenen en een skyline van huizen.

‘Lees ook: Knutselen met papier – 20+ toffe maar simpele knutselideeën voor kids.’

‘Papa is de coolste’ koelkast magneten

Vaderdag knutselen - 30+ Originele & toffe knutsels om cadeau te geven.

Voor coole papa’s is dit ook een heel leuk cadeau om voor Vaderdag te knutselen. Je knipt twee ijsjes uit papier; de ene versier je met stift, potlood of plakkers en op de ander schrijf je: ‘Papa is de coolste’. Dan plak je ze tegen elkaar aan met er tussenin een ijsstokje en een dunne magneet (o.a. te koop bij Baker Ross €3,95 per 100 stuks) en je hebt een leuke koelkast magneet.

Een tekening maken voor Vaderdag

Kinderen die dol zijn op kleuren, kunnen natuurlijk ook gewoon een mooie tekening voor Vaderdag maken. Verzin zelf iets moois, of kijk hier op ons blog voor meer dan 25 super leuke, lieve en mooie Vaderdag kleurplaten.

Fotolijstje knutselen voor Vaderdag

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Nog zo’n leuk knutselidee voor die kei van een vader! Op de rand van een fotolijstje (kun je o.a. goedkoop vinden bij de Blokker) plak je zelf gevonden steentjes. En dan maak je nog een mooi kunstwerk voor erin.

Medaille – Papa is nummer 1

Knutselen met klei voor Vaderdag - 8 Originele ideeën. Zoals deze medaille van klei.

Voor het vaderschap verdienen alle papa’s een medaille. En Vaderdag is hét perfecte moment om die aan hem uit te reiken. Je maakt de basis van luchtdrogende klei en kunt hem versieren met strijkkralen, pailletten en kralen. Of verven als hij droog is.

Portret van papa knutselen

Vaderdag knutselen - 30+ Originele & toffe knutsels om cadeau te geven.

Ik houd van materialen recyclen! Dus ik vind dit ook een heel leuk idee om te knutselen voor Vaderdag. Scheur een tijdschrift in stukken en mozaïek van de snippers een papa portret in elkaar.

‘Lees ook: Knutselen met klei voor Vaderdag – 8 Originele ideeën.’

Fotolijstje van klei

Knutselen met klei voor Vaderdag - 8 Originele ideeën. Zoals dit fotolijstje van klei.

De handafdruk van je kind is ook een mooie basis voor een echt persoonlijk fotolijstje. Je snijdt hem uit klei (te koop bij Fun & Feest) en dan druk je er in het midden een hartje uit met een koekvormpje. En als het handje droog is, kun je het verven. Daarna plak je er een foto achter en je lijstje is klaar. Leuk voor papa om neer te leggen of om ergens neer te zetten!

Happy socks voor Vaderdag

Vaderdag knutselen - 30+ Originele & toffe knutsels om cadeau te geven.

Koop een paar witte sokken en laat de kinderen er met textielstiften (o.a. te koop bij Baker Ross) een mooie tekening op maken. En natuurlijk is het extra leuk als ze er ook nog zelf een etiket bij knutselen. Rijg die met één steek met naald en draad aan de sokken vast en dit leuke Vaderdag cadeau is klaar!

Notitieboekje voor Vaderdag knutselen

Voor Vaderdag knutselen - 20 Toffe & super originele knutsels om papa cadeau te doen.

Dit toffe notitieboekje is niet alleen een heel leuk cadeau om te geven, maar ook het maken is erg leuk. De basis is een simpel notitieboek en daarop hebben we papier geplakt dat we hebben geverfd met scheerschuim. Mijn kids vinden dat altijd geweldig! Hier kun je lezen hoe je dat doet. Op de eerste bladzijde van het boekje, kan je kind ook nog een mooie tekening maken. En op de voorkant plak je eventueel nog een label.

Vaderdag medaille knutselen van een papieren bordje

Vaderdag knutselen | 45 Originele en superleuke Vaderdag cadeau knutsels.

En de laatste in dit rijtje Vaderdag knutsels is deze medaille. De basis is een papieren gebaksbordje. Die verf je geel of goud. En als de verf eenmaal droog is, kun je hem verder versieren met plakkers, gekleurd papier, pailletten, vilt, glitters, pompons etc. Maak er nog een lint aan, zodat de beste papa van de wereld de medaille ook echt om zijn nek kan hangen en dan is je Vaderdag cadeautje klaar.

We hopen dat je al deze ideeën leuk vindt! Mocht jij er nu ook één voor Vaderdag knutselen, laat je ons dan weten hoe het eindresultaat geworden is? Dat kan bijvoorbeeld door een foto met ons te delen op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag ook altijd. Wij vinden het super leuk om al jullie creaties te zien!

Nog meer knutselinspiratie voor Vaderdag

Voor meer knutselideeën voor Vaderdag moet je zeker ook nog even ons blog met cadeautjes die je kunt knutselen van klei kijken. En check ook ons blog met knutselideeën voor Moederdag, want daar zitten genoeg tips bij die je ook voor vaders kunt maken. En als je het leuk vindt om bij je zelfgemaakte Vaderdag cadeautje een versje te geven of op te zeggen, bekijk dan ook nog even onze Vaderdag gedichtjes. Heb je zelf nog leuke knutseltips, laat ze dan vooral hieronder achter in een reactie op dit blog.

En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Dit zijn de liefste korte Vaderdag gedichten & versjes
Een medaille knutselen van papier

Dit vind je misschien ook leuk

15 Reacties

  • Reply Miranda 5 juni 2016 at 8:40 pm

    Wat super leuk ideeën! Daar moet toch wel wat bij zitten.

  • Reply Marijke 7 juni 2020 at 11:47 am

    Heel erg leuk! Wat ik me wel afvroeg.. zijn de handjes op het Krimpie dinkie krasvast? Zo ja, dan gaat dit ons cadeautje worden! ? Top!

  • Reply Lily M. 9 juni 2020 at 7:30 pm

    Lol?

  • Reply Heidi 15 juni 2020 at 3:46 pm

    Wat fijne knutsel cadeaus voor de papa.
    Hier heeft hij zo een hand getekend op een kaart.

  • Reply Annalien 17 juni 2020 at 3:23 pm

    Leuk

  • Reply Anoniempje 16 juni 2022 at 3:20 pm

    Heel erg leuk❤️

    Support wel oekraine
    ??????❤️❤️❤️

  • Reply Michele Peeters 29 mei 2023 at 2:13 pm

    Hoi! Waar kan ik die trektouwtjes voor de knalbonbon vinden? Heb je een linkje toevallig?

  • Reply anoniem 30 mei 2023 at 12:07 pm

    als je iets wil knutselen moet je hier zijn.

  • Reply Indiaan 7 juni 2023 at 3:32 pm

    erg leuke ideeen ga de wereldbol maken❤

  • Reply PUTIN 11 juni 2023 at 3:37 pm

    OMG SO COOL I LOVE IT MAAR SUPPORT WEL MIJN PAPA

  • Reply damian 12 juni 2023 at 12:43 pm

    smash

  • Reply damian 12 juni 2023 at 12:43 pm

    brr skibidi dobdob yes yes

  • Reply damian 12 juni 2023 at 12:44 pm

    brr skibidi dobdob yes yes skibidodebde diebdieb

  • Reply damian 12 juni 2023 at 12:46 pm

    brr skibidi dobdob yes yes skibidodebde diebdieb dob dob yes yes volg aviation4life ff op tiktok

  • Reply JAIVEY 12 juni 2023 at 12:46 pm

    kvbdjkzd

  • Laat een reactie achter