Podcast: Hoe zwem je veilig in natuurwater?

In deze aflevering van de Jeugdjournaal-podcast beantwoorden Bart en Malou jullie vragen over zwemwater. Waarom is het niet handig om van een brug af het water in te springen en hoe weet je eigenlijk of een zwemplek veilig is?

Een goede zwemplek kiezen

Sander Zeilstra van de reddingsbrigade weet alles over de gevaren van zwemwater. Hij heeft zelfs een keer zijn eigen zoon moeten redden! Hij weet gelukkig ook hoe leuk zwemmen is en hoe je een goede zwemplek uitkiest. Sander vertelt ook waarom het verstandig is om je zwemkunsten te blijven oefenen.

Vind jij het leuk om te zwemmen? Of doe je liever iets anders in de zomervakantie? Reageer op de stelling!

Tijdens de zomervakantie is zwemmen het leukste om te doen.

7.900 stemmen

Deze stelling is gesloten

69% 5.466 stemmen

30% 2.434 stemmen

Dit is de laatste podcast voor de vakantie. Als je ze nog niet allemaal gehoord hebt: ze zijn hier terug te luisteren. Ook een goed idee voor als je op weg bent naar je vakantiebestemming of als je even lekker ligt te luieren. Zaterdagochtend 11 september staat er weer een nieuwe podcast klaar.

Heb jij een goed idee?

Weet jij een leuk onderwerp voor een volgende aflevering? Of wil je wat kwijt over de podcast? Stuur dan een spraakberichtje via WhatsApp naar Bart en Malou. Dit is hun nummer: 06-26586701.