Kinderen na 40 dagen levend gevonden in Colombia

Kinderen na 40 dagen levend gevonden in Colombia

Groot nieuws uit Colombia: de vier kinderen die na een ongeluk met een vliegtuigje vermist waren, zijn teruggevonden. Ze leven nog en hebben samen 40 dagen overleefd in de jungle.

Vannacht zijn de vier kinderen gevonden. Het zijn drie meisjes en een jongen en ze zijn 13, 9, 4 en 1 jaar oud. Ze kenden het gebied goed. Volgens een krant uit Spanje wisten vooral de oudere kinderen heel goed welke planten ze konden eten en welke niet, en wisten ze zo te overleven.

Gustavo Petro

@petrogustavo

¡Una alegría para todo el país! Aparecieron con vida los 4 niños que estaban perdidos hace 40 días en la selva colombiana. https://t.co/cvADdLbCpm

Afbeelding bij tweet

9 juni 202301:56

De zoektocht was erg lastig. In het gebied groeien erg veel planten en bomen, waardoor het lastig is om er te lopen. Ook hing er veel mist. Soldaten vlogen met helikopters over de jungle en lieten dozen met eten vallen. Ook gebruikten reddingswerkers luidsprekers om de kinderen te roepen. Ze zeiden dat ze vooral op één plek moesten blijven.

Sporen

Tijdens de maandenlange zoektocht vonden de reddingswerkers af en toe spullen. Bijvoorbeeld een babyfles, schoenen en een stuk fruit. Daardoor hielden ze hoop. Na 40 dagen werden ze eindelijk gevonden.

Het is een magische dag, dit is een vreugde voor het hele land. De kinderen zullen de geschiedenisboeken in gaan.
president van Colombia

Hoe het nu met de kinderen gaat is nog niet duidelijk. Ze zijn naar een ziekenhuis gebracht en worden heel goed onderzocht.

Wil jij reageren op het nieuws over de teruggevonden kinderen in Colombia?

Deze stelling is gesloten