Documentatiecentrum

Slapen (Mini Informatie)

Slapen is gezond. Als je slaapt, rusten je lijf en je hersenen uit. De volgende dag ben je weer fit. Ook maakt je lijf tijdens de slaap stofjes aan om te groeien. Slaap is dus hard nodig!

Bedtijd

Meestal merk je het wel dat het bedtijd is. Je zakt wat onderuit en kunt je ogen haast niet meer openhouden. Ook ga je gapen. Dat is heel aanstekelijk. Als de een gaapt, begint de ander ook.

Dromen en wandelen

Je maakt van alles mee op een dag. In de nacht droom je daarover. Vaak ben je die droom ’s ochtends alweer vergeten. Toch droomt ieder mens. Je kunt ook een nachtmerrie krijgen. Dan droom je heel eng en schrik je wakker. Sommige kinderen gaan slaapwandelen. De dag erna weten ze er niets van!


Iedereen droomt elke nacht. Vaak is een droom leuk. Maar soms heb je een nachtmerrie.

Een dutje

Als je moe bent, kun je overdag een dutje doen. Dat kan overal. In sommige landen is het erg warm is. Daar houden ze tussen de middag siësta. Ze slapen even of rusten uit in de schaduw. Daarna gaan ze weer aan het werk. 

Lastig slapen

Sommige mensen hebben weleens nachtdienst. Ze moeten dan ’s nachts werken en overdag slapen. Dat kan lastig zijn, want overdag is het licht. En er is dan meer geluid op straat. Lig jij ’s nachts weleens wakker? Dan zijn er allerlei manieren om toch in slaap te vallen.

Details en informatie

  • Titel: Slapen (Mini Informatie)
  • Auteur(s): Minke van Dam
  • Nummer: 427
  • Niveau: 1
  • Siso: J 615.9
123movies