Wat doet een popgroep?

Cultuur
Band

Het grootste gedeelte van muziek die vandaag in de hitlijsten staan valt in de categorie popmuziek. De term pop komt van het woord populair. Popmuziek is dus gewoon ‘populaire muziek’. Wat doet een popgroep eigenlijk de hele dag?

Popgroepen

Popgroepen of popbands zijn er in alle soorten, maten en samenstellingen. De meeste voorkomende bandformatie is vier personen. Voorbeelden hiervan zijn: 5 Seconds of Summer, Little Mix en Imagine Dragons. Het minimum aantal voor een band is twee personen. Al zal je die niet veel zien, omdat er vaak meerdere instrumenten tegelijkertijd bespeeld moeten worden. Een band die uit drie leden bestaat wordt een power trio genoemd.

Ch!pz

Een voorbeeld van een Nederlandse popgroep is de band Ch!pz. Zij braken in 2003 door. De 11-jarige Daan uit Bilthoven is fan van Chipz. Samen met Jetske loopt hij een dagje mee met de groep Chipz. De groep treedt op, op het Feest van Sinterklaas in Ahoy in Rotterdam. De mannelijke leden van Chipz: Peter en Kevin leren Daan verschillende danspasjes en hij krijgt te horen hoe moeilijk het is om te dansen en te zingen tegelijkertijd. Ook vraagt Daan of de dames “iets” hebben met de jongens van de groep…