Valentijnsdag: zo schrijf jij de perfecte liefdesbrief

Het is vandaag Valentijnsdag! Dé dag waarop je iemand kunt vertellen waarom je hem of haar zo leuk/lief/grappig vindt. Een liefdesbrief is dé manier om dat te doen, maar hoe maak je die? 

Door Judie Jaspers
Zo schrijf jij de perfecte liefdesbrief

Een briéf? Waarom niet gewoon een appje?

Dat is natuurlijk sneller en makkelijker. Maar aan een brief is vaak met veel zorg en aandacht gewerkt. Dat is voor de ontvanger extra bijzonder. Maak je de brief met pen en papier, dan denk je extra goed na over wat je wilt vertellen. 

Wat moet je in een liefdesbrief zeggen?

Schrijf op wat je van iemand vindt of waarom hij of zij jou blij maakt. Denk niet te veel na. Dan kan er eigenlijk niks misgaan. Probeer niet te denken: misschien vindt iemand me heel kinderachtig als ik zeg “ik vind je leuk” of “ik moet zo om je lachen”. Gebruik woorden die in jou opkomen.

Kun je niet gewoon wat googelen?

Tuurlijk, lekker doen! Voorbeelden kunnen je helpen. Het is heel leuk om te lezen wat andere mensen elkaar hebben geschreven. Je kunt ook prima een brief van internet overschrijven en je eigen naam er onder zetten. Maar als je al bent gaan zitten voor je brief, doe je dat toch niet zo snel.

Wat moét er echt in?

Zoek naar speciale dingen die alleen voor die persoon gelden. Soms zeggen mensen dat clichés niet mogen. Maar: als het bij jou past, doe het gewoon!

Anoniem of niet?

Als je het spannend vindt om je naam eronder te zetten, is het misschien leuk om er wel een goede hint in te zetten. Als je écht niet wil dat de ander erachter komt, blijf je geheimzinnig.