De nieuwe roman van Diane Broeckhoven


Je fluistert in mijn oor – Julie Van Espen

In samenwerking met Julies moeder Kaat schreef Diane Broeckhoven het levensverhaal van de jonge studente neer, aangevuld met getuigenissen van familieleden en vrienden. Je fluistert in mijn oor stond wekenlang op nr. 1 in de top-tien van De Standaard-boekhandels en er werden inmiddels meer dan 16.000 exemplaren verkocht.
Eerstdaags verschijnt de negende druk.

Ik vroeg welke route ze zou nemen naar de stad. ‘Langs het kanaal,’ zei ze. ‘Wees voorzichtig,’ maande ik haar, ‘want dan moet je drie keer oversteken en je hebt daar geen voorrang.’
Zulke dingen zeggen moeders, ook tegen hun volwassen dochters. Ik maakte me ongerust omdat ze van plan was na het etentje, ‘s nachts waarschijnlijk, terug te keren naar huis.

Op zaterdag 4 mei 2019 fietste Julie Van Espen (23) van haar
woonplaats Schilde naar Antwerpen, op weg naar een gezellige avond met haar vriendinnen. Ze kwam nooit aan op haar bestemming, omdat een ontspoord individu haar pad kruiste. Na haar verdwijning zochten haar ouders, familie en vrienden wanhopig maar in grote verbondenheid de wijde omgeving af.
Twee dagen later, op maandag 6 mei, moesten ze het noodlot onder ogen zien. Julies levenloze lichaam werd aangetroffen in het Albertkanaal.


De Souffleur

De Souffleur
Diane Broeckhoven: “De souffleur“.

Het Einde, 119 schrijvers kijken de dood in de ogen. (uitgeverij Polis).
Een bundeling van de mijmeringen over de dood die in De Standaard der
Letteren verschenen.

Kroniek van een overzichtelijk jaar
Een zeer persoonlijk dagboek (Uitgeverij Vrijdag, 2019).

De 7e druk en feesteditie van De Buitenkant van Meneer Jules is nu verkrijgbaar bij de betere boekhandel

In september 2017 verscheen Diane Broeckhovens roman, “Niemand heeft het gedaan”, een beklemmend en broeierig verhaal over een meisje dat haar alleenstaande moeder niet kan delen met de man die haar gelukkig wil maken.