ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Ben je bijna jarig? Trakteer dan op zelfgemaakte drollen! Wat zal je visite gek opkijken. Vind hieronder het recept.

Hier maak je ongeveer acht drolletjes van. Vraag je vader of moeder om je te helpen.


Wat heb je nodig?

1 ei
200 gram roomboter
360 gram bloem
150 gram witte basterdsuiker
50 gram vanillesuiker
40 gram cacao-poeder

Eerst maak je het deeg: 
1. Pak een kom en meng de boter met de vanillesuiker en basterdsuiker.
2. Even later doe je het ei erbij. Blijven kloppen!
3. Pak de mixer en mix ook de bloem en cacaopoeder er doorheen.
4. Leg het deeg verpakt in folie voor minimaal een uur in de koelkast.

Nu kun je de drollen draaien: 
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Verdeel het deeg in acht gelijke stukjes.
3. Rol de stukjes met je hand uit tot wormpjes en maak aan een kant een puntje.
4. Maak nu het drolletje door het bij het puntje te pakken en omhoog te draaien.
5. Nu zet je je drolletjes in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten.

Zijn de koekjes de oven uit? Laat ze dan even afkoelen. En als je het leuk vindt, kun je je drollen oogjes geven! Gebruik een beetje witte en zwarte marsepein (of chocola) voor de ogen en pupillen.