Welkom bij De Fameuze Fanclub

Welkom op de site van De Fameuze Fanclub, de enige vereniging voor en door liefhebbers van Suske en Wiske, de strip die al meer dan zeventig jaar verschijnt voor de jeugd. Hier vindt u alles over de de striphelden, hun belevenissen, de evenementen, de uitgaven, de tekenaars en natuurlijk de vereniging zelf.

 

Het algemene doel van de vereniging is het promoten van Suske en Wiske en het bevorderen van het verzamelen van Suske en Wiske-boeken en -curiosa. De vereniging telt op dit moment ruim 1600 leden, verspreid over meerdere landen.

De Fameuze Fanclub

Het laatste nieuws

Versus 145

Versus 145
26 mrt 2024 - Suske, Wiske, Jerom en Lambik zien er op de cover van Versus 145 anders uit dan normaal. De tekening werd gemaakt door Luc Cromheecke, scenarist van het hommage album "Vincent van Grroaâargh!", dat in juni zal verschijnen. 



Lees meer ›

Nieuwe beeldjes Parastone

Nieuwe beeldjes Parastone
06 mrt 2024 - Aan de lange reeks met fraaie beeldjes gebaseerd op de verhalen van Suske en Wiske die Parastone al heeft gemaakt zijn weer twee nieuwe portretten toegevoegd. 



Lees meer ›

Speciale uitgave De schat van Beersel

Speciale uitgave De schat van Beersel
11 dec 2023 - De lokale afdeling van Kiwanis in Beersel heeft een speciale editie uitgebracht van De schat van Beersel.


Lees meer ›

Wat u niet mag missen

Agenda

05
MEI '24
Strips op de Markt 2024
Traditiegetrouw wordt op de eerste zondag van mei in Gouda weer "Strips op de Markt" georganiseerd. 
De Fameuze Fanclub is aanwezig met een stand. 

De fanclub brengt vier keer per jaar het magazine 'Versus' uit, waarin activiteiten, nieuw te verschijnen items en beschouwingen over Suske en Wiske een hoofdrol hebben. Ieder jaar organiseert de fanclub een Suske en Wiske Fandag, is men aanwezig op beurzen en evenementen en wordt aan het einde van het jaar een ledenvergadering gehouden.

Het lidmaatschap bedraagt slechts € 28,00 per kalenderjaar. Interesse? Surf dan snel naar 't Leuke Lidmaatschap!

De vereniging is officieel erkend door de uitgeverij die de licentie van Suske en Wiske onderhoudt, Standaard Uitgeverij uit Antwerpen. De statuten van de vereniging zijn ondergebracht bij de notaris en ook op de site te vinden.

Fotoalbum: Versus