.

Doe ook mee aan de Pabo Voorleeswedstrijd!

De Pabo Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor studenten van de pabo. Alle pabo's kunnen meedoen!

Inschrijven

.

Pabo Voorleeswedstrijd
2023-2024

In het schooljaar 2023-2024 organiseert Stichting Lezen voor de 13e keer een voorleeswedstrijd voor pabo's. Studenten nemen het in verschillende rondes tegen elkaar op. Op woensdagavond 5 juni 2024 is de landelijke finale in Theater Kikker in Utrecht.

Waarom meedoen?

Het organiseren van de Pabo Voorleeswedstrijd is een goede aanleiding om jeugdboeken te bespreken en studenten te laten oefenen met voorlezen. Een pabostudent die zelf plezier heeft in voorlezen en het boekenaanbod kent, is later van onschatbare waarde voor zijn of haar leerlingen.

Lezen is ook geschiedenisles…

De boeken waaruit de pabostudenten tijdens de voorleeswedstrijd mogen kiezen horen bij de vensters van de cultuurhistorische canon. Zo leren zij ook dat jeugdboeken hun waarde kunnen hebben bij andere vakken.

Nodig een auteur uit

Via de Provinciale Ondersteuningsintellingen kun je (kosteloos) een auteur op school uitnodigen. De auteur heeft een rol tijdens de wedstrijddag of in een voorbereidende les.

Schrijf je snel in!

Pabo’s die ook komende editie weer mee willen doen aan de Pabo Voorleeswedstrijd 2023-2024 kunnen zich weer inschrijven. Zolang de voorraad strekt worden de deelnamepakketten, met posters een handleiding en een oorkonde voor de schoolkampioen verzonden naar alle aangemelde pabo’s.

Kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen over het belang van voorlezen in de bovenbouw: