Oranjerecepten voor Koningsdag!

Bij Koningsdag zaterdag horen natuurlijk ook lekkere oranje hapjes. Dat kan natuurlijk met een gekochte oranje tompouce, maar zelf dingen maken is nóg leuker. Met deze supermakkelijke oranje-recepten kom je helemaal in de koninklijke sfeer. 

beeld anp

Oranje-Boven-Taart 

Beeld pixabay

Dit heb je nodig:

  • 1 pak kant-en-klare cakemeel 
  • 250 ml jus d’orange
  • 150 gram Griekse yoghurt (klein bakje)

Zo maak je de taart:

Vet een bakblik in en verwarm de oven voor op 180 graden. Mix met een spatel of grote lepel de ingrediënten goed door elkaar. Doe het beslag in het bakblik en bak de caketaart ongeveer een half uur in het midden van de oven. Laat afkoelen en snij daarna in punten of in blokken.

Tip: de cake-taart kun je ook prima in cupcakevormpjes bakken. Van oranje papier natuurlijk!

Frisse Koningsdrank

Beeld pixabay

Dit heb je nodig:

  • Kopje citroensap (ongeveer 4-6 citroenen)
  • 1 kopje suiker
  • 1 kopje water
  • Een scheut oranje limonadesiroop (of oranje kleurstof)

Zo maak je de koningsdrank:

Warm het water met de suiker op in een klein pannetje totdat de suiker helemaal is opgelost. Pers de citroenen uit tot je één kopje citroensap hebt. Of nog makkelijker: koop een flesje kant-en-klaar citroensap! Doe het citroensap samen met het suikerwater in een kan. Doe hier een scheut oranjesiroop of -kleurstof bij en drie koppen koud water bij en zet het een halfuurtje in de koelkast zodat het goed koud wordt. Geen geduld? Je kunt er ook een paar ijsblokjes bij doen. Een paar partjes sinaasappel of een oranje rietje maken het helemaal af.

Fruitige Kroontjes (ongeveer 10 stuks)

kroontjes

Dit heb je nodig:

  • Een pak diepvriesbladerdeeg
  • Een blik perziken
  • Een paar eetlepels suiker

Zo maak je de kroontjes:

Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg op elk velletje een halve perzik en vouw de punten een beetje omhoog. Maak de punten van het kroontje niet te scherp want dan verbranden ze snel bij het bakken. Maak de bladerdeegkroontjes een beetje nat en bestrooi ze met een beetje suiker. Schuif de bakplaat in de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Stuur je lekkerste creaties naar ons in via redactie@kidsweek.nl of deel ze met ons op Instagram @kidsweeknl.