Waarom heeft een gebaksvorkje altijd een dikkere punt, met een hapje eruit?

Eten en drinken

Bijna iedereen is dol op taart! Als je taart of een gebakje eet, krijg je er een klein vorkje bij. Dit vorkje heeft vaak één dikke tand met een gek puntje eraan. Waarom is dat zo? Willem Wever weet het antwoord!

Een stukje taart afsnijden

Bij het eten van een lekker appeltaartje zet je druk met het vorkje om een stuk af te snijden. Eén tand van het vorkje is dikker en platter zodat het stuk beter afgesneden kan worden. Uit die dikke en platte tand is een hoekje uitgehaald zodat er een gek puntje overblijft. Dit is omdat je de bodem van de taart beter kan doorbreken met dat puntje. De bodem van een taart is namelijk vaak gemaakt van dikke koek.

Rechtshandig

De meeste mensen zijn rechtshandig. Vandaar dat de platte en dikke tand van het vorkje aan de linkerkant zit als de vork op z'n rug legt. Gelukkig is het niet zo dat mensen die links zijn geen taart kunnen eten, want in de winkel verkopen ze ook vorkjes met het snijvlak aan de rechterkant!

Bron: Quest