Zoeken: giftige 20planten

Ik zoek informatie voor groep:
3 4 5 6 7 8 iedereen
  • Plaatje Hoe herken je een giftige plant?
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Hoe herken je een giftige plant?

    Zijn giftige planten te herkennen? Zien ze er anders uit dan andere planten? Kijk op de Natuurwijzer van Naturalis en lees en ontdek nog meer weetjes.

    x
  • Plaatje Giftige dieren
    hetklokhuis.nl
    Giftige dieren

    Slangen, schorpioenen en bijen zijn allemaal giftig. Pascal ziet hoe dieren gif gebruiken om te overleven en leert wat je moet doen als je gebeten wordt. Maar welk dier is het giftigst van allemaal? Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Onderzoek: hoe kleiner de scharen, hoe giftiger de schorpioen?
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Onderzoek: hoe kleiner de scharen, hoe giftiger de schorpioen?

    Schorpioenen zijn er in veel kleuren en maten. Maar hoe zie je welke giftig is en welke niet? Ontdek het op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Waarom kunnen vogels giftige bessen eten?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Waarom kunnen vogels giftige bessen eten?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Drie vragen over
    jeugdjournaal.nl
    Drie vragen over 'giftige' eieren

    Er is deze week veel gedoe over eieren. Het Jeugdjournaal geeft antwoord op drie vragen over de 'giftige' eieren. Kan ik nog wel eieren eten? Hoe erg is het als ik een verkeerd ei heb gegeten? Hoe is die gevaarlijk stof in de eieren gekomen? Bekijk het filmpje.

    x
  • Plaatje Gif in je achtertuin
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Gif in je achtertuin

    Voor veel mensen is gif iets dat alleen voorkomt in verre oorden. Maar in Nederland is ook veel giftig, zélfs in je eigen achtertuin! Kijk op de Natuurwijzer van Naturalis en lees en ontdek nog meer weetjes.

    x
  • Plaatje Wat zijn de giftigste dieren ter wereld?
    schooltv.nl
    Wat zijn de giftigste dieren ter wereld?

    Bij giftige dieren denken we snel aan slangen, maar er zijn dieren die nog giftiger zijn. Het allergiftigste dier is een kikker, de pijlgifkikker. 0,14 milligram gif, ongeveer een suikerkorreltje, is al genoeg om een volwassen mens te doden. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Gif overbrengen doe je zo
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Gif overbrengen doe je zo

    Giftige dieren gebruiken hun gif om zich te verdedigen of een prooi te vangen. Maar dat gif komt niet zomaar in het lichaam van een vijand of prooi terecht. Lees er over op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Zijn schorpioenen gevaarlijk voor ons?
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Zijn schorpioenen gevaarlijk voor ons?

    De ene schorpioen is giftiger dan de andere. Je vindt ze niet in Nederland, maar wel in Europa. Zijn ze allemaal gevaarlijk? Ontdek het op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Sterrins Dierenencyclopedie: de koningscobra
    natgeojunior.nl
    Sterrins Dierenencyclopedie: de koningscobra

    Deze slang wordt wel twee keer zo lang als een mens! Daarmee is het dus ook de langste giftige slang ter wereld. Lees nog meer feitjes over de koningscobra op de website van National Geographic Junior.

    x
  • Plaatje De Chinese vuurbuiksalamander
    natuurwijzer.naturalis.nl
    De Chinese vuurbuiksalamander

    De Chinese vuurbuiksalamander ziet er misschien niet zo eng uit. Toch is deze salamander best gevaarlijk. Zijn huid zit namelijk vol met een heel sterk gif. Kijk op de Natuurwijzer van Naturalis en lees en ontdek nog meer weetjes.

    x
  • Plaatje Waarom zijn sommige dieren giftig?
    schooltv.nl
    Waarom zijn sommige dieren giftig?

    Dieren zijn giftig om verschillende redenen. Sommige dieren, zoals de vogelspin of sommige slangen, willen met behulp van gif prooien vangen, die ze dan kunnen opeten. Andere dieren, zoals de pijlgifkikker, zijn giftig en felgekleurd. Met zijn felle huid zegt hij: pas op, eet me niet op, ik ben giftig....

    x
  • Plaatje Nederlands Forensisch Instituut
    forensischinstituut.nl
    Nederlands Forensisch Instituut

    De speurders van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebruiken meerdere technieken bij sporenonderzoek na gepleegde misdaden. Hier vind je veel nuttige en interessante informatie over het NFI en forensisch onderzoek. Je kunt deze informatie gebruiken voor je spreekbeurt of je werkstuk.

    x
  • Plaatje Het paternosterboontje: een klein zaad met grote kracht
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Het paternosterboontje: een klein zaad met grote kracht

    Dit wezen lijkt onschuldig, maar bij het breken van zijn buitenste laag komt het gif vrij en is het met je gedaan. Lees er over op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Het Portugees oorlogsschip: een verlammende samenwerking
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Het Portugees oorlogsschip: een verlammende samenwerking

    Het Portugees oorlogsschip heeft heel lange tentakels waarmee hij gemeen kan steken. Kijk op de Natuurwijzer van Naturalis en lees en ontdek nog meer weetjes.

    x
  • Plaatje De steenvis
    natuurwijzer.naturalis.nl
    De steenvis

    De steenvis is de giftigste vis ter wereld, ontdek jij hoe hij zijn gif overbrengt? Kijk op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje De Taxus: levensgevaarlijk en levensreddend
    natuurwijzer.naturalis.nl
    De Taxus: levensgevaarlijk en levensreddend

    Misschien ken je hem wel, de Taxus. Vroeger werd hij gezien als de boom van het leven. Maar het is ook de boom des doods! Kijk op de Natuurwijzer van Naturalis en lees en ontdek allerlei weetjes over de taxus.

    x
  • Plaatje Uitgezocht: Waarom geloven mensen in complottheorieën?
    jeugdjournaal.nl
    Uitgezocht: Waarom geloven mensen in complottheorieën?

    Van een platte aarde en giftige vliegtuigstrepen tot duistere groepen hagedisachtige aliens die de wereld over willen nemen. Er zijn mensen die dit soort bizarre verhalen echt geloven! Waarom eigenlijk? Bekijk het filmpje over complottheorieën in de serie UITGEZOCHT van het Jeugdjournaal.

    x
  • Plaatje Kegelslakken: sluipschutters van de zee
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Kegelslakken: sluipschutters van de zee

    Kegelslakken vangen en doden op een bijzondere manier hun prooi. Ze gebruiken namelijk een giftige harpoen. Lees er meer over op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Waar komen paddenstoelen vandaan?
    schooltv.nl
    Waar komen paddenstoelen vandaan?

    In de herfst kom je in het bos allerlei verschillende soorten paddenstoelen tegen. Van eetbare tot giftige. Maar wat zijn paddenstoelen nou eigenlijk? Bekijk het filmpje van Natuur de Luxe op schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Roken
    schooltv.nl
    Roken

    Dat roken slecht voor je is, weet je vast wel. Maar wist je ook dat er in een sigaret meer dan 100 giftige stoffen zitten? Die zorgen ervoor dat je longen zwart worden. Ongezond en niet cool. Bekijk het filmpje van Mr. Right op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje De effecten van roken
    schooltv.nl
    De effecten van roken

    Als je rookt krijg je honderden giftige stoffen binnen. De gevaarlijkste zijn nicotine, teer en koolstofmonoxide. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Vogelbekdier
    natgeojunior.nl
    Vogelbekdier

    De mannetjes van het vogelbekdier hebben bij elke achterpoot een giftige stekel. Daarmee verdedigen ze zich als ze worden aangevallen. Kijk voor weetjes, feiten en filmpjes over vogelbekdieren op de site van National Geographic Junior.

    x
  • Plaatje Zeeanemoon
    schooltv.nl
    Zeeanemoon

    Zeeanemonen lijken op kleurige bloemen maar het zijn dieren. Deze dieren horen bij de holtedieren. Binnenin zit een holle ruimte. Holtedieren vangen en verdoven hun prooi met giftige pijltjes. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Zeenaaktslak eet zeeanemoon
    schooltv.nl
    Zeenaaktslak eet zeeanemoon

    Zeeanemonen zijn vastzittende dieren, die zich verdedigen met giftige netelcellen op hun tentakels. Zeenaaktslakken zijn niet zo gevoelig voor die netelcellen. Veel soorten zeenaaktslakken leven van zeeanemonen. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x