Zoeken: napoleon 20bonaparte

Ik zoek informatie voor groep:
4 5 6 7 8 leerkrachten iedereen
  • Plaatje Napoleon Bonaparte
    hetklokhuis.nl
    Napoleon Bonaparte

    Zo'n 200 jaar geleden was Napoleon Bonaparte de baas van de Franse provincie Nederland. Soldaten bereiden zich voor op de vele oorlogen die Napoleon voert. Belastingen, de Burgerlijke stand, de meter, de liter en de kilo, het zijn maar een paar dingen die we hebben overgehouden aan de die Franse tijd....

    x
  • Plaatje Napoleon
    docukit.nl
    Napoleon

    Napoleon vond zichzelf erg belangrijk. Volgens hem was niemand zo 'groot' als hij. Als kind wist hij al precies wat hij wilde: het leger in. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 268. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Canon-pad Napoleon
    canon-pad-napoleon.yurls.net
    Canon-pad Napoleon

    In dit canon-pad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over Napoleon Bonaparte.

    x
  • Plaatje Een soldaat van Napoleon
    schooltv.nl
    Een soldaat van Napoleon

    De geschiedenis naspelen Ed van Haafster vindt de Napoleontische tijd bijzonder interessant. daarom speelt hij een soldaat uit het leger van Napoleon in 1813.

    x
  • Plaatje Napoleon Bonaparte - keizer van Frankrijk
    surfspin.nl
    Napoleon Bonaparte - keizer van Frankrijk

    200 jaar geleden was Frankrijk een keizerrijk. De keizer heette Napoleon Bonaparte. Hij veroverde een groot deel van Europa. In zijn tijd is Nederland zelfs even een stukje van Frankrijk geweest. Door Napoleon is er veel veranderd, ook bij ons. Daarom is hij belangrijk voor de Nederlandse geschiedenis....

    x
  • Plaatje Wie is Napoleon?
    schooltv.nl
    Wie is Napoleon?

    Napoleon leefde in 1800, dus ongeveer 200 jaar geleden. Wil je wat meer weten over Napoleon Bonaparte? Bekijk dan het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje De invloed van Napoleon
    schooltv.nl
    De invloed van Napoleon

    Nederland hoorde 200 jaar geleden bij Frankrijk. Napoleon was dus ook bij ons de baas. Nog elke dag hebben we te maken met zaken die Napoleon heeft ingevoerd: straatnamen, achternamen en het metriek stelsel bijvoorbeeld. En de belangrijkste: iedereen is voor de wet gelijk. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Napoleon Bonaparte
    canonvannederland.nl
    Napoleon Bonaparte

    Je kunt niet over de geschiedenis van Nederland praten zonder naar het buitenland te kijken. Wat in het buitenland gebeurt, is ook vaak belangrijk voor Nederland. Aan het einde van de 18e en het begin van de 19e eeuw was dat zeker zo. Napoleon Bonaparte uit Frankrijk was heel belangrijk voor de geschiedenis...

    x
  • Plaatje Vensterplaat Napoleon Bonaparte
    canonvannederland.nl
    Vensterplaat Napoleon Bonaparte

    Op deze plaat over Napoleon Bonaparte is van alles te ontdekken. Klik op de i-tjes op de vensterplaat en lees de informatie en bekijk de filmpjes.

    x
  • Plaatje Napoleon Bonaparte
    geschiedenisinminifiguren.nl
    Napoleon Bonaparte

    Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer te weten over Napoleon Bonaparte, generaal, dictator en keizer van Frankrijk.

    x
  • Plaatje Napoleon verliest bij Waterloo
    schooltv.nl
    Napoleon verliest bij Waterloo

    Napoleon behoort tot de meest bekende personen uit de geschiedenis. Hij wist zich van eenvoudige komaf op te werken tot keizer van Frankrijk en heerser over bijna geheel Europa. Maar bij Waterloo werd hij verslagen. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl. (Een aflevering uit het programma Vroeger & Zo)

    x
  • Plaatje Spreekbeurt Napoleon
    spreekbeurt-napoleon.yurls.net
    Spreekbeurt Napoleon

    Op deze pagina vind je handige websites, filmpjes, plaatjes en nuttige tips voor een spreekbeurt over Napoleon.

    x
  • Plaatje Vrijheid, gelijkheid en broederschap
    schooltv.nl
    Vrijheid, gelijkheid en broederschap

    Veel Nederlanders waren best blij met de komst van de Fransen in 1795. Maar na een paar jaar werden ze Napoleon en zijn strenge wetten zat. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Vechten in het Franse leger
    schooltv.nl
    Vechten in het Franse leger

    Toen Frankrijk de baas was in Nederland, moesten Nederlanders in het Franse leger vechten. Ook als ze niet wilden. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje De invoering van de achternaam
    schooltv.nl
    De invoering van de achternaam

    Begin 19e eeuw wordt iedereen in het koninkrijk Holland door de regering van Naopleon Bonnaparte opgeroepen om een achternaam te registreren. Maar niet iedereen beseft dat we deze ingevoerde achternamen twee eeuwen later nog steeds gebruiken… Geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen. Bekijk...

    x
  • Plaatje Hoe kom je aan je achternaam?
    schooltv.nl
    Hoe kom je aan je achternaam?

    Je voornaam wordt door je ouders gekozen, maar je achternaam niet. Al sinds de middeleeuwen hebben mensen achternamen, maar hoe werden die namen bedacht? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje De slag bij Waterloo
    schooltv.nl
    De slag bij Waterloo

    Napoleon voert veel oorlogen. Hij wil heel Europa veroveren. Echter in 1815 wordt hij in de 'Slag bij Waterloo' verslagen. Als je meer wilt weten bekijk je de clip van Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Arthur Wellesley
    geschiedenisinminifiguren.nl
    Arthur Wellesley

    Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer te weten over Arthur Wellesley, de Britse generaal die Napoleon versloeg bij Waterloo.

    x
  • Plaatje Wat is de Slag bij Waterloo?
    jeugdjournaal.nl
    Wat is de Slag bij Waterloo?

    In 2015 vochten 180.000 soldaten tijdens de Slag bij Waterloo. De veldslag wordt daarom in 2015 groot herdacht. Maar wat is de Slag bij Waterloo precies? Vocht Nederland mee? En hoe wordt dat herdacht? Bekijk het filmpje van het Jeugdjournaal waarin deze drie vragen worden beantwoord.

    x
  • Plaatje Waar komen achternamen vandaan?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Waar komen achternamen vandaan?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje De Franse tijd
    schooltv.nl
    De Franse tijd

    In 1795 valt het Franse leger Nederland binnen. Hoera, de Fransen zijn in 't land! Nu zijn we voor altijd verlost van de regenten en de stadhouder! Leve de vrijheid! Maar dat liep toch anders. Wil je daar wel eens meer van weten? Bekijk dan het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Welkom in de ijzeren eeuw
    zapp.nl
    Welkom in de ijzeren eeuw

    Website bij de tv-serie 'Welkom in de ijzeren eeuw'. Centraal staat de 19e eeuw in Nederland. De eeuw van de Franse bezetting onder Lodewijk Napoleon en de geboorte van ons Koningshuis. Maar ook de eeuw van kinderarbeid en de grote uitvindingen: de eerste trein, de eerste voetbalwedstrijd en de eerste...

    x
  • Plaatje Millo Interactieve historische atlas
    barbaareducatie.nl
    Millo Interactieve historische atlas

    Hoe groot was het Romeinse Rijk? Wat hoorde bij de Republiek der Nederlanden? Benieuwd naar het rijk van Napoleon? Op deze landkaarten kun je dat allemaal bekijken.

    x
  • Plaatje Paleis Soestdijk
    hetklokhuis.nl
    Paleis Soestdijk

    In deze aflevering van Het Klokhuis bezoekt Lisa Paleis Soestdijk. Ze vertelt er over de geschiedenis van het paleis, de Koninginnedagvieringen, de oud-bewoners (o.a. de eerste eigenaar Cornelis de Graeff, burgemeester van Amsterdam, Lodewijk Napoleon, koning Willem II en koningin Juliana en prins Bernhard),...

    x