Leeslijst Nieuwsbegrip: Veel jongeren verslaafd aan sociale media

  • Plaatje #Selfie
    #Selfie

    Cazemier, Caja
    C-boek

    Mirte baalt van haar ouders. Die behandelen haar als een klein kind, vindt ze. Als ze via social media een wat oudere jongen ontmoet die haar leuk vindt, voelt ze zich eindelijk begrepen en serieus genomen. Ze gaat helemaal op in haar internetliefde. Elke dag appt ze met Twan. Maar dan wil hij haar echt...

  • Plaatje Bruno heeft wel 100 vrienden
    Bruno heeft wel 100 vrienden

    Pirrone, Francesca
    AK-boek

    Bruno is op pad met zijn vrienden als hij een mobiele telefoon vindt. Hij ontdekt dat hij daarmee vrienden kan maken over de hele wereld.Hij is zo bezig met zijn telefoon dat hij zijn echte vrienden Renzo en Rico uit het oog verliest.

  • Plaatje De telefoon
    De telefoon

    Nijkamp, Ingrid
    J-boek

    Met je mobiel kun je over de hele wereld bellen. Hoe werkt een telefoon eigenlijk? En wat kun je er allemaal nog meer mee? Een mobiele telefoon heeft ook nadelen. Sommige mensen kunnen niet stoppen met kijken op hun telefoon. Ze zijn verslaafd.

  • Plaatje Geest
    Geest

    Remmerts de Vries, Daan
    C-boek

    Het leven van Jochem staat in het teken van sociale media en internet. Dan besluiten zijn ouders te emigreren naar een afgelegen kustgebied in Schotland en wordt hij gedwongen een leven te leiden zonder wifi. Kun je dan nog wel overleven?

  • Plaatje Handje?
    Handje?

    Veldkamp, Tjibbe
    AK-boek

    Anna wil naar de apen, haar vader wil naar huis. Hij kijkt alleen op zijn telefoon. Maar Anna geeft steeds een andere vader haar hand. En ziet nog veel meer dan apen...

  • Plaatje Het internet en ik
    Het internet en ik

    Berg, Charlotte van den
    J-boek

    Ray zit veel op internet. Hij weet dat je veilig met je gegevens om moet gaan. Zo kunnen anderen er geen misbruik van maken. Wat kun je doen als er toch problemen zijn? En kun je er ook verslaafd aan raken?

  • Plaatje Leg dat #!ding nou ’ns weg! : minder online, meer leven
    Leg dat #!ding nou ’ns weg! : minder online, meer leven

    Pauwels, Marnix
    J-boek

    Kun jij zonder je smartphone? Lees over de gevolgen van veelvuldig gebruik voor o.a. je brein. Met tips om verstandig om te gaan met je telefoon.

  • Plaatje Max is verslaafd aan computerspelletjes
    Max is verslaafd aan computerspelletjes

    Bloch, Serge
    J-boek

    Max is zo vaak aan het gamen, dat zijn zus denkt dat hij verslaafd is. Wat nu?

  • Plaatje MediaWijs!? : jong en bewust op internet
    MediaWijs!? : jong en bewust op internet

    De Braeckeleer, Nico
    J-boek

    Hoe surf je op het internet, hoe vind je betrouwbare informatie? Uitleg, adviezen, tips en trucs over internet en andere nieuwe media.

  • Plaatje OnzichtBart
    OnzichtBart

    Petričić, Dušan
    AK-boek

    Bart wil heel graag dat iemand hem de aardappels doorgeeft. Maar zijn vader, moeder, broer en zusje hebben het veel te druk met hun eigen dingen en hun mobiele apparaten. Dan gebeurt er iets vreselijks... Bart wordt onzichtbaar! Wat nu?

  • Plaatje Roef
    Roef

    Thijssens, T.J.G.I.
    AK-boek

    Roef heeft veel vriendjes, maar de allerbeste vriend is zijn mama. Maar... mama heeft het heel druk met een ander vriendje, haar telefoon. Maar nu is het genoeg! Roef zal het mama laten weten.

  • Plaatje Selfie
    Selfie

    Middelbeek, Mariëtte
    C-boek

    Britt krijgt een iPhone voor haar goede rapport. Ze plaatst overal selfies en andere foto's. Op Instagram, Snapchat en zelfs Facebook. Al snel heeft ze veel volgers. Dan wordt ze het slachtoffer van cyberpesten...

  • Plaatje Socialbesitas : sociale media: van vertier tot verslaving
    Socialbesitas : sociale media: van vertier tot verslaving

    Calis, Mayke
    J-boek

    Wat is de invloed van sociale media op jongeren? Ervaringen van jongeren worden afgewisseld met resultaten van een onderzoek.

  • Plaatje Sociale media
    Sociale media

    Schoone, Heleen
    J-boek

    Sociale media, wie gebruikt het niet? Bijna iedereen verstuurt wel eens berichten, foto’s of filmpjes. Met sociale media kun je nog veel meer doen. Jammer dat sommige mensen ook onaardig doen tegen elkaar.

  • Plaatje Tot phones! of Hoe je zonder smartphone toch gelukkig kunt zijn
    Tot phones! of Hoe je zonder smartphone toch gelukkig kunt zijn

    Mienis, Kees
    B-boek

    Prins Jan-Willem en Klaas-Hendrik zijn volledig in beslag genomen door hun telefoon. Ze bellen, whatsappen en zetten de muziek keihard op hun oortjes. Hun ouders weten niet meer wat ze moeten doen. Ze vragen hulp aan heks Links en Rechts.

  • Plaatje Verslaafd aan nieuwe technologie
    Verslaafd aan nieuwe technologie

    Becoña Iglesias, Elisardo
    J-boek

    Wat voor invloed hebben nieuwe technologische apparaten als computer, televisie, mp3 en de mobiele telefoon op ons leven?

  • Plaatje Vos en Haas : feestboek
    Vos en Haas : feestboek

    Vanden Heede, Sylvia
    AK-boek

    Piep en Tok zijn op het feest. Iedereen lacht en praat en heeft plezier. Maar Iek niet. Iek zit onder een boom met draadjes in zijn oren. Hij kijkt naar een ding dat 'ping' zegt. 'Dat is zijn smartfoon', legt Tok uit. 'Daarmee zit hij op zijn feesboek.' Uil vindt het maar gek.

  • Plaatje What
    What's @ppening?

    Dijkers, Marieke
    C-boek

    Thijs heeft verkering met Milou, het mooiste meisje van de klas. Dan gooit Boy roddels op de app. Thijs is nergens meer veilig voor het digitaal pesten. Het gaat veel verder dan alleen een zogenaamd grapje...

  • Plaatje Zien jullie mij?
    Zien jullie mij?

    Enzerink, Mirjam
    AK-boek

    De papa en mama van Eefje hebben het druk met hun telefoon en computer. Eefje doet er alles aan om aandacht te trekken, maar ze hebben geen tijd. Eefje wordt er boos en verdrietig van.