Leeslijst Nieuwsbegrip: Veel jongeren verslaafd aan sociale media

 • Plaatje #Selfie
  #Selfie

  Cazemier, Caja
  C-boek

  Mirte baalt van haar ouders. Die behandelen haar als een klein kind, vindt ze. Als ze via social media een wat oudere jongen ontmoet die haar leuk vindt, voelt ze zich eindelijk begrepen en serieus genomen. Ze gaat helemaal op in haar internetliefde. Elke dag appt ze met Twan. Maar dan wil hij haar echt...

 • Plaatje Bruno heeft wel 100 vrienden
  Bruno heeft wel 100 vrienden

  Pirrone, Francesca
  AK-boek

  Bruno is op pad met zijn vrienden als hij een mobiele telefoon vindt. Hij ontdekt dat hij daarmee vrienden kan maken over de hele wereld.Hij is zo bezig met zijn telefoon dat hij zijn echte vrienden Renzo en Rico uit het oog verliest.

 • Plaatje De telefoon
  De telefoon

  Nijkamp, Ingrid
  J-boek

  Met je mobiel kun je over de hele wereld bellen. Hoe werkt een telefoon eigenlijk? En wat kun je er allemaal nog meer mee? Een mobiele telefoon heeft ook nadelen. Sommige mensen kunnen niet stoppen met kijken op hun telefoon. Ze zijn verslaafd.

 • Plaatje Geest
  Geest

  Remmerts de Vries, Daan
  C-boek

  Het leven van Jochem staat in het teken van sociale media en internet. Dan besluiten zijn ouders te emigreren naar een afgelegen kustgebied in Schotland en wordt hij gedwongen een leven te leiden zonder wifi. Kun je dan nog wel overleven?

 • Plaatje Handje?
  Handje?

  Veldkamp, Tjibbe
  AK-boek

  Anna wil naar de apen, haar vader wil naar huis. Hij kijkt alleen op zijn telefoon. Maar Anna geeft steeds een andere vader haar hand. En ziet nog veel meer dan apen...

 • Plaatje Het internet en ik
  Het internet en ik

  Berg, Charlotte van den
  J-boek

  Ray zit veel op internet. Hij weet dat je veilig met je gegevens om moet gaan. Zo kunnen anderen er geen misbruik van maken. Wat kun je doen als er toch problemen zijn? En kun je er ook verslaafd aan raken?

 • Plaatje Leg dat #!ding nou ’ns weg! : minder online, meer leven
  Leg dat #!ding nou ’ns weg! : minder online, meer leven

  Pauwels, Marnix
  J-boek

  Kun jij zonder je smartphone? Lees over de gevolgen van veelvuldig gebruik voor o.a. je brein. Met tips om verstandig om te gaan met je telefoon.

 • Plaatje Max is verslaafd aan computerspelletjes
  Max is verslaafd aan computerspelletjes

  Bloch, Serge
  J-boek

  Max is zo vaak aan het gamen, dat zijn zus denkt dat hij verslaafd is. Wat nu?

 • Plaatje MediaWijs!? : jong en bewust op internet
  MediaWijs!? : jong en bewust op internet

  De Braeckeleer, Nico
  J-boek

  Hoe surf je op het internet, hoe vind je betrouwbare informatie? Uitleg, adviezen, tips en trucs over internet en andere nieuwe media.

 • Plaatje OnzichtBart
  OnzichtBart

  Petričić, Dušan
  AK-boek

  Bart wil heel graag dat iemand hem de aardappels doorgeeft. Maar zijn vader, moeder, broer en zusje hebben het veel te druk met hun eigen dingen en hun mobiele apparaten. Dan gebeurt er iets vreselijks... Bart wordt onzichtbaar! Wat nu?

 • Plaatje Roef
  Roef

  Thijssens, T.J.G.I.
  AK-boek

  Roef heeft veel vriendjes, maar de allerbeste vriend is zijn mama. Maar... mama heeft het heel druk met een ander vriendje, haar telefoon. Maar nu is het genoeg! Roef zal het mama laten weten.

 • Plaatje Selfie
  Selfie

  Middelbeek, Mariëtte
  C-boek

  Britt krijgt een iPhone voor haar goede rapport. Ze plaatst overal selfies en andere foto's. Op Instagram, Snapchat en zelfs Facebook. Al snel heeft ze veel volgers. Dan wordt ze het slachtoffer van cyberpesten...

 • Plaatje Socialbesitas : sociale media: van vertier tot verslaving
  Socialbesitas : sociale media: van vertier tot verslaving

  Calis, Mayke
  J-boek

  Wat is de invloed van sociale media op jongeren? Ervaringen van jongeren worden afgewisseld met resultaten van een onderzoek.

 • Plaatje Sociale media
  Sociale media

  Schoone, Heleen
  J-boek

  Sociale media, wie gebruikt het niet? Bijna iedereen verstuurt wel eens berichten, foto’s of filmpjes. Met sociale media kun je nog veel meer doen. Jammer dat sommige mensen ook onaardig doen tegen elkaar.

 • Plaatje Tot phones! of Hoe je zonder smartphone toch gelukkig kunt zijn
  Tot phones! of Hoe je zonder smartphone toch gelukkig kunt zijn

  Mienis, Kees
  B-boek

  Prins Jan-Willem en Klaas-Hendrik zijn volledig in beslag genomen door hun telefoon. Ze bellen, whatsappen en zetten de muziek keihard op hun oortjes. Hun ouders weten niet meer wat ze moeten doen. Ze vragen hulp aan heks Links en Rechts.

 • Plaatje Verslaafd aan nieuwe technologie
  Verslaafd aan nieuwe technologie

  Becoña Iglesias, Elisardo
  J-boek

  Wat voor invloed hebben nieuwe technologische apparaten als computer, televisie, mp3 en de mobiele telefoon op ons leven?

 • Plaatje Vos en Haas : feestboek
  Vos en Haas : feestboek

  Vanden Heede, Sylvia
  AK-boek

  Piep en Tok zijn op het feest. Iedereen lacht en praat en heeft plezier. Maar Iek niet. Iek zit onder een boom met draadjes in zijn oren. Hij kijkt naar een ding dat 'ping' zegt. 'Dat is zijn smartfoon', legt Tok uit. 'Daarmee zit hij op zijn feesboek.' Uil vindt het maar gek.

 • Plaatje What
  What's @ppening?

  Dijkers, Marieke
  C-boek

  Thijs heeft verkering met Milou, het mooiste meisje van de klas. Dan gooit Boy roddels op de app. Thijs is nergens meer veilig voor het digitaal pesten. Het gaat veel verder dan alleen een zogenaamd grapje...

 • Plaatje Zien jullie mij?
  Zien jullie mij?

  Enzerink, Mirjam
  AK-boek

  De papa en mama van Eefje hebben het druk met hun telefoon en computer. Eefje doet er alles aan om aandacht te trekken, maar ze hebben geen tijd. Eefje wordt er boos en verdrietig van.