Leeslijst Nieuwsbegrip: Steeds meer drones aan het werk

  • Plaatje Aquasfeer X56A
    Aquasfeer X56A

    Embrechts, Luc
    B-boek

    Nick en Sam worden thuis aangevallen door drones. Is Sams vader zo ook ontvoerd? Nick en Sam moeten alles op alles zetten om de puzzel compleet te krijgen. Ze belanden zelfs in Schotland.

  • Plaatje Billy de binnenjongen : waarom zou hij naar buiten gaan?
    Billy de binnenjongen : waarom zou hij naar buiten gaan?

    Deijl, Frans van
    B-boek

    Billy is een echte binnenjongen. Aan het begin van de zomervakantie heeft hij een plan: hij gaat zes weken lang de deur niet uit. Maar dat valt nog niet mee. Zijn moeder wil dat hij beweegt, zijn vader geeft hem een drone, maar wat moet hij er binnen mee? In zijn dagboek en vlogs deelt hij zijn belevenissen.

  • Plaatje Camera-techniek in de film
    Camera-techniek in de film

    Green, Sara
    J-boek

    Kijk jij graag naar films? Dan wil je vast ook weten wat er allemaal achter de schermen gebeurt. In dit boek wordt verteld over cameratechnieken die een film mooier of spannender maken. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van smartphones en drones.

  • Plaatje De haven
    De haven

    Ramakers, Sanne
    AJ-boek

    Dit prentenboek vertelt je wat er allemaal in en rond de haven gebeurt.

  • Plaatje De lucht in!
    De lucht in!

    Jongh, Aimée de
    B-boek

    Grappige strips vol natuurproefjes en wetenswaardigheden over uitvinders, drones, YouTube, robots en een boze moeder.

  • Plaatje De veer van de valk
    De veer van de valk

    Trueit, Trudi
    B-boek

    Cruz, eerstejaars leerling aan de Explorer Academy, heeft een speciale opdracht. Met zijn vrienden speurt hij naar deeltjes van een speciale formule, verspreid over de hele wereld. Een missie vol spanning en avontuur. Een verhaal vol gadgets zoals bijvoorbeeld een drone in de gedaante van een bij.

  • Plaatje Dino
    Dino's in de ruimte [lettertype dyslexie]

    Visser, Rian
    A-boek / AVI: E4 - M5

    De vrienden Rob en Moes gaan op eigen houtje op ruimteavontuur. Met een drone, een peddel en een rubberboot stijgen ze op in de atmosfeer, op weg naar Blitz op bol Nul. Maar dan kunnen ze bijna niet meer verder vanwege een lege drone-batterij...

  • Plaatje Dino
    Dino's, drones en deeltjes : alles over natuur, wetenschap en techniek voor kids

    J-boek
    Twaalf ontdekkingen van vroeger tot nu. Met proefjes en doe-het-zelftestjes om het uit te proberen. Kun je met een drone een pizza bezorgen? Of een kijkje nemen in je droom?

  • Plaatje Dj Dean : Jacht op de dronedieven
    Dj Dean : Jacht op de dronedieven

    Boets, Jonas
    B-boek

    Dean is de jongste dj die mag optreden op een groot dancefestival. Op het festival vliegen drones rond. Voor de veiligheid zegt de organisatie. Maar Dean ontdekt al snel iets heel anders.

  • Plaatje Dolfi, Wolfi en de gemaskerde man
    Dolfi, Wolfi en de gemaskerde man

    Poel, J.F. van der
    B-boek

    Andy en Mirja richten hun eigen reddingsbrigade op. Als ze horen dat er twee kinderen op zee vermist zijn, komen ze in actie en gebruiken een drone van Jim om de kinderen op te sporen.

  • Plaatje Dolfi, Wolfi en de speurtocht met de drone
    Dolfi, Wolfi en de speurtocht met de drone

    Poel, J.F. van der
    B-boek / AVI: M5

    Andy en Jim redden kinderen uit zee, met hulp van de drone van hun vader. Ze werden door mensensmokkelaars achtergelaten in een lekke boot.

  • Plaatje Drones als je hobby
    Drones als je hobby

    Chandler, Matt
    J-boek

    Drones worden steeds meer als hobby gebruikt. Er zijn veel regels voor buiten vliegen met een drone. Het goed leren beheersen van een drone vraagt veel oefening. Je kunt ook aan wedstrijden meedoen met je drone.

  • Plaatje Drones in de landbouw
    Drones in de landbouw

    Rose, Simon
    J-boek

    Boeren gebruiken drones om op hun uitgestrekte land goed te kunnen bekijken. De drones maken foto's of videobeelden die de boer via zijn laptop kan bekijken.

  • Plaatje Drones in de toekomst
    Drones in de toekomst

    Leavitt, Amie Jane
    J-boek

    Drones kunnen steeds meer. Ze kunnen pakketjes bezorgen. De foto's en videobeelden die gemaakt worden door drones kunnen bijvoorbeeld hulporganisaties, boeren, ruimtevaart en het leger helpen.

  • Plaatje Drones in het leger
    Drones in het leger

    Chandler, Matt
    J-boek

    Drones worden in het leger al lang gebruikt. Vooral in de Verenigde Staten. Drones worden in zee en in de lucht gebruikt. De ontwikkeling van drones gaat heel snel.

  • Plaatje Game of drones
    Game of drones

    Morjaeu, Luc
    B-boek

    Een deel uit de stripserie over Suske en Wiske, hun tante Sidonia, de dommige Lambik en de goeiige en sterke Jerommeke. Suske speelt met zijn nieuwe drone in de tuin als tante Sidonia ontdekt dat er gekke bulten in de tuin verschijnen...

  • Plaatje Hoe werkt dat?
    Hoe werkt dat?

    J-boek
    Ontdek de werking van 3D-printers, drones, telescopen,robots, glowsticks, de ocean cleanup en andere hightech-uitvindingen.

  • Plaatje Jacht op de kattenbeul
    Jacht op de kattenbeul

    Lagrou, Patrick
    B-boek

    Niels Decadt is intelligent, houdt van computers, drones en katten en heeft geen vrienden. Dan komt Yana in zijn klas en zij is wel in hem geïnteresseerd. Samen lossen zij het raadsel op van de kattenbeul, die in het dorp katten mishandelt en vermoord.

  • Plaatje Keihard de kluts(er) kwijt!
    Keihard de kluts(er) kwijt!

    Oirik
    A-boek

    Dickie verveelt zich. Plotseling blijken er allerlei dieren te verdwijnen uit het dorp. Hij gaat met zijn zus Valerie op onderzoek uit. Wat heeft zijn opa met zijn geheimzinnige bunker vol apparatuur met de verdwijningen te maken?

  • Plaatje Klaas kan alles : Jij ook?
    Klaas kan alles : Jij ook?

    Fritschy, Yannick
    J-boek

    Een bokskampioen verslaan, blijven staan bij een tornado en een droneracer zijn? Klaas van Kruistum kan alles... Hij gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Maar kan hij echt alles? Ga samen met hem de opdrachten en uitdagingen aan.

  • Plaatje Lifeliner 2 en de Friese eend
    Lifeliner 2 en de Friese eend

    Burghout, Adri
    B-boek

    Traumahelikopterpiloot Timo ziet vreemde dingen. Er spelen zich merkwaardige zaken af. Hij gaat op onderzoek uit. . Wat is er met de drone van Roel gebeurd? En wat zit er in de groencontainer van de achterburen? Zal hij de politie inlichten?

  • Plaatje Rare geluiden
    Rare geluiden

    Jongman, Mariken
    B-boek / AVI: M6

    Er doen wilde verhalen de ronde over een oud huis bij het bos. Niemand durft bij het huis in de buurt te komen. Niemand, behalve Bonnie. Zij moet en zal weten wat er aan de hand is. Met behulp van een drone komt zij er achter.

  • Plaatje Robots, drones en radar : elektronica aan het front
    Robots, drones en radar : elektronica aan het front

    Burrows, Terry
    J-boek

    Elektronica speelt een grote rol in een oorlog. Drones en radar houden de vijand in de gaten. Robots ontmantelen bommen. Je leest er over in dit boek.

  • Plaatje Spekkie en Sproet : spion uit de lucht
    Spekkie en Sproet : spion uit de lucht

    Hollander, Vivian den
    A-boek

    In de buurt van Sproet wordt veel ingebroken.Spekkie en Sproet ontdekken een verdacht busje. In het park hangt steeds een jongen met zijn drone rond, en een meneer met een donkere zonnebril en verrekijker. Hebben zij iets te maken met de inbraken?

  • Plaatje Stuur de drone!
    Stuur de drone!

    Dool, Jan van den
    B-boek

    Tim bouwt samen met zijn vader een echte drone. Tim doet er veel nuttige dingen mee. Hij waarschuwt de politie als een gevaarlijke hond zijn zus Nora aanvalt en hij ontdekt dat Nol spullen heeft gestolen uit het asielzoekerscentrum...

  • Plaatje Wat slim, een robot!
    Wat slim, een robot!

    Visser, Rian
    J-boek / AVI: E5

    Wil je alles weten over robots en drones? Dit -makkelijk te lezen- boek staat boordevol weetjes en feiten.

  • Plaatje Zo werkt het! : machines & voertuigen
    Zo werkt het! : machines & voertuigen

    Farndon, John
    J-boek

    Beschrijving van machines en voertuigen en hoe ze werken. Van drones tot onderzeeboten, raceauto's, zweeftreinen en deeltjesversneller.