Leeslijst Nieuwsbegrip: Museum Naturalis is museum van het jaar

 • Plaatje Bij de Dino
  Bij de Dino's

  Straaten, Harmen van
  E-boek / AVI: M4

  Ruben en Mart zijn in een museum over dino's. Ze krijgen van een man een toverlamp. Ze wrijven er over en ... ze komen terecht in Dinoland! Gedrukt in lettertype Dyslexie.

 • Plaatje Bones dieren
  Bones dieren

  Colson, Rob
  J-boek

  De botten van dieren vertellen ook iets over zijn leefwijze. Na een skelet van een specifiek dier, volgt een hoofdstuk met weetjes over de soortgenoten van het dier. Met woordenlijst en register.

 • Plaatje Bones dinosaurussen en andere prehistorische dieren
  Bones dinosaurussen en andere prehistorische dieren

  J-boek
  Van prehistorische dieren, zoals dinosaurussen, kun je aan de skeletten aflezen waar ze goed in waren of waar ze leefden.

 • Plaatje De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden : ...en pechvogels die er misschien niet lang meer zijn
  De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden : ...en pechvogels die er misschien niet lang meer zijn

  Stegeman, Lotte
  J-boek

  Dit boek neemt je mee naar het natuurhistorisch museum van Uitgestorven Beesten, daar ontdek je van alles over uitgestorven dieren. Zo leer je de dodo kennen, een tropische monsterslang, de wolharige mammoet en natuurlijk de Tyrannosaurus Rex.

 • Plaatje De Gorgels
  De Gorgels

  Myjer, Jochem
  A-boek

  Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het is een Gorgel. De vader van Melle werkt als bioloog bij Naturalis, 'de dode dierentuin'. Hij bestudeert de Gorgels al heel lang. Bestaan de Gorgels echt of...?

 • Plaatje Dinosaurussen
  Dinosaurussen

  Douglas, Jozua
  AJ-boek

  Wist je dat veel dinosaurussen stenen aten? Dat er een minidinosaurus was zo klein als een kip? Prentenboek met een liedje, knutseltips stripverhaal over dino's en een miniquiz. (Dit boek is gemaakt samen met museum Naturalis)

 • Plaatje Freeks wilde avonturen : dwars door de wildernis : dwars door de wildernis met dr. Freek Vonk
  Freeks wilde avonturen : dwars door de wildernis : dwars door de wildernis met dr. Freek Vonk

  Vonk, Freek
  J-boek

  Freek vertelt over de avonturen die hij beleeft tijdens zijn reizen over de hele wereld. (Freek Vonk is bioloog en wetenschapper en verbonden aan Naturalis Biodiversity Center in Leiden.)

 • Plaatje Freeks wilde avonturen : in de aanval : in de aanval met dr. Freek Vonk
  Freeks wilde avonturen : in de aanval : in de aanval met dr. Freek Vonk

  Vonk, Freek
  J-boek

  Freek Vonk reist de hele wereld over en beleeft een heleboel spannnede avonturen Hij laat je in dit boek zien welke vele manieren dieren gebruiken om zichzelf te beschermen en hoe zij zich staande houden in de natuur. (Freek Vonk is bioloog en wetenschapper en verbonden aan Naturalis Biodiversity Center...

 • Plaatje Freeks wilde avonturen : op expeditie : ga op expeditie met dr. Freek Vonk
  Freeks wilde avonturen : op expeditie : ga op expeditie met dr. Freek Vonk

  J-boek
  Hoe overleven dieren in de droogte? Dierengek Freek Vonk laat je kennismaken met verschillende dieren over de hele wereld. Je valt van ene in de andere verbazing. (Freek Vonk is bioloog en wetenschapper en verbonden aan Naturalis Biodiversity Center in Leiden.)

 • Plaatje Het dikke boek van onze bijzondere natuur
  Het dikke boek van onze bijzondere natuur

  Hoare, Ben
  J-boek

  Een beerdiertje overleeft alles. Zelfs als het in ton is verandert door droogte, en weer water krijgt, wandelt het gewoon verder. Wist je dat in de Himalaya een blauwe klaproos bloeit? En dat een wombat het enige dier is met kubusvormige keutels? Een boek vol ongelooflijke feiten en boeiende verhalen...

 • Plaatje Het museum
  Het museum

  Brink, Annemarie van den
  AJ-boek / AVI: E4

  Een museum is een gebouw waar je bijzondere spullen kunt zien. Schilderijen en andere kunst, dingen van vroeger. Je kunt in een museum veel leren en ook veel doen. Lees er over in dit boekje.

 • Plaatje Het rariteitenkabinet : ontdekken en verzamelen van de wonderen der natuur
  Het rariteitenkabinet : ontdekken en verzamelen van de wonderen der natuur

  Grice, Gordon D.
  J-boek

  Hoe berg je alles op dat je verzamelt in de natuur? De auteur vertelt hoe je een rariteitenkabinet kunt maken en indelen.

 • Plaatje Jake en de T.rex
  Jake en de T.rex

  Thé Tjong-Khing
  AK-boek

  Jake is een geweldige dinofan. Hij is dan ook superblij als er op het land van zijn ouders dinobotten gevonden worden. In zijn droom wordt Jake Magic Man. Als een echte superheld beleeft hij allerlei avonturen in de dinowereld. (Het officiële prentenboek bij de tentoonstelling T. rex in Town, gemaakt...

 • Plaatje Musea
  Musea

  Buijs, Bo
  J-boek

  In musea kun je de hele wereld ontdekken. Je kunt in het Archeon leren boogschieten, in Naturalis naast het skelet van een dino staan of in NEMO zelf wetenschapper zijn. Hoe komen musea aan hun spullen? Lees er over in dit boekje.

 • Plaatje Naar het museum
  Naar het museum

  Ducatteau, Florence
  AJ-boek

  Wat is een museum, wie werken er in een museum en wat kun je in een museum doen? Je ontdekt het in dit boek.

 • Plaatje Samen sterk : voor onze aarde
  Samen sterk : voor onze aarde

  Sutton, Emily
  AP-boek

  In dit boek wordt uitgelegd dat je goed voor de aarde moet zorgen. Alle levende dingen zijn onderdeel van een groot, mooi en ingewikkeld systeem. Met dat systeem moet je zorgvuldig omgaan en niet kapot maken.

 • Plaatje Schatten uit de natuur : stenen, mineralen, fossielen, schelpen
  Schatten uit de natuur : stenen, mineralen, fossielen, schelpen

  Green, Dan
  J-boek

  Ontdek alles wat je wilt weten over de mooiste schatten uit de natuur - van mineralen en edelstenen tot fossielen en schelpen.

 • Plaatje Science in actie... voor bedreigde diersoorten
  Science in actie... voor bedreigde diersoorten

  Hunter, Nick
  J-boek

  Op onze planeet zijn enorm veel verschillende soorten dieren en planten, maar daarvan worden er duizenden in hun voortbestaan bedreigd. Wat zijn de belangrijkste oorzaken? Wat is het belang van biodiversiteit? Kunnen we er nog iets aan doen?

 • Plaatje T.rex Trix in Naturalis
  T.rex Trix in Naturalis

  Remmerts de Vries, Daan
  J-boek

  Het verhaal van Trix vertelt hoe de Tyrannosaurus rex geleefd zou kunnen hebben. Met weetjes en feiten over de ontdekking, de opgraving en het prepareren en onderzoeken van de botten en de komst naar Naturalis in Nederland.

 • Plaatje Tyrannosaurus Rex
  Tyrannosaurus Rex

  Dixon, Dougal
  J-boek

  De T-Rex was de grootste en sterkste dinosaurus. Maakte de T-Rex geluid? Had hij schubben of veren? Een boek boordevol weetjes.

 • Plaatje Van alles over musea en verzamelen
  Van alles over musea en verzamelen

  Swart, Ymkje
  J-boek

  Musea bewaren en beschermen hun schatten. Dit boek vertelt over hoe een tentoonstelling wordt gemaakt en hoe een restaurateur werkt. En het laat bijzondere voorwerpen zien zoals jurken, tassen, schilderijen, dino's en meer.

 • Plaatje Van T. rex tot tandjesgras : de schatten van Naturalis
  Van T. rex tot tandjesgras : de schatten van Naturalis

  Schutten, Jan Paul
  J-boek

  In dti boek word je rondgeleid door het museum Naturalis in Leiden. Zo ontdek je allerlei interessante weetjes over de schatten en de mysteries uit de natuur.

 • Plaatje Variatie en soorten
  Variatie en soorten

  Waldron, Melanie
  J-boek

  Iedere verschillende vorm van dieren of planten heet een soort. De verschillen noemen we variatie. Zijn die verschillen aangeboren of aangeleerd? Of misschien wel gemaakt? Je leest er over in dit boek.

 • Plaatje Walvissen
  Walvissen

  Rheenen, Barbara van
  AJ-boek

  Hoe zien walvissen eruit, waar leven ze en welke soorten walvissen bestaan er? In dit prentenboek vind je heel veel leuke en interessante weetjes. Met een versje, knutseltips en een miniquiz. (Dit boek is gemaakt samen met museum Naturalis)

 • Plaatje Wie maakt dinosaurusbotten schoon? : werken in een museum
  Wie maakt dinosaurusbotten schoon? : werken in een museum

  Markarian, Margie
  J-boek

  Wat doet een conservator, paleontoloog of kostuumbeheerder? Lees alles over het werken in een museum. Ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.