Leeslijst Nieuwsbegrip: Museum Naturalis is museum van het jaar

  • Plaatje Bij de Dino
    Bij de Dino's

    Straaten, Harmen van
    E-boek / AVI: M4

    Ruben en Mart zijn in een museum over dino's. Ze krijgen van een man een toverlamp. Ze wrijven er over en ... ze komen terecht in Dinoland! Gedrukt in lettertype Dyslexie.

  • Plaatje Bones dieren
    Bones dieren

    Colson, Rob
    J-boek

    De botten van dieren vertellen ook iets over zijn leefwijze. Ontdek hoe je aan een skelet van bv. een Afrikaanse olifant en een leeuw kunt zien hoe ze leven en waar ze goed in zijn.

  • Plaatje Bones dinosaurussen en andere prehistorische dieren
    Bones dinosaurussen en andere prehistorische dieren

    J-boek
    Van prehistorische dieren, zoals dinosaurussen, kun je aan de skeletten aflezen waar ze goed in waren of waar ze leefden.

  • Plaatje De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden : ...en pechvogels die er misschien niet lang meer zijn
    De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden : ...en pechvogels die er misschien niet lang meer zijn

    Stegeman, Lotte
    J-boek

    Dit boek neemt je mee naar het natuurhistorisch museum van Uitgestorven Beesten, daar ontdek je van alles over uitgestorven dieren. Zo leer je de dodo kennen, een tropische monsterslang, de wolharige mammoet en natuurlijk de Tyrannosaurus Rex.

  • Plaatje De Gorgels
    De Gorgels

    Myjer, Jochem
    A-boek

    Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het is een Gorgel. De vader van Melle werkt als bioloog bij Naturalis, 'de dode dierentuin'. Hij bestudeert de Gorgels al heel lang. Bestaan de Gorgels echt of...?

  • Plaatje Dinosaurussen
    Dinosaurussen

    Douglas, Jozua
    AJ-boek

    Wist je dat veel dinosaurussen stenen aten? Dat er een minidinosaurus was zo klein als een kip? Prentenboek met een liedje, knutseltips stripverhaal over dino's en een miniquiz. (Dit boek is gemaakt samen met museum Naturalis)

  • Plaatje Freeks wilde avonturen : dwars door de wildernis : dwars door de wildernis met dr. Freek Vonk
    Freeks wilde avonturen : dwars door de wildernis : dwars door de wildernis met dr. Freek Vonk

    Vonk, Freek
    J-boek

    Freek vertelt over de avonturen die hij beleeft tijdens zijn reizen over de hele wereld. (Freek Vonk is bioloog en wetenschapper en verbonden aan Naturalis Biodiversity Center in Leiden.)

  • Plaatje Freeks wilde avonturen : in de aanval : in de aanval met dr. Freek Vonk
    Freeks wilde avonturen : in de aanval : in de aanval met dr. Freek Vonk

    Vonk, Freek
    J-boek

    Freek Vonk reist de hele wereld over en beleeft een heleboel spannnede avonturen Hij laat je in dit boek zien welke vele manieren dieren gebruiken om zichzelf te beschermen en hoe zij zich staande houden in de natuur. (Freek Vonk is bioloog en wetenschapper en verbonden aan Naturalis Biodiversity Center...

  • Plaatje Freeks wilde avonturen : op expeditie : ga op expeditie met dr. Freek Vonk
    Freeks wilde avonturen : op expeditie : ga op expeditie met dr. Freek Vonk

    J-boek
    Hoe overleven dieren in de droogte? Dierengek Freek Vonk laat je kennismaken met verschillende dieren over de hele wereld. Je valt van ene in de andere verbazing. (Freek Vonk is bioloog en wetenschapper en verbonden aan Naturalis Biodiversity Center in Leiden.)

  • Plaatje Het dikke boek van onze bijzondere natuur
    Het dikke boek van onze bijzondere natuur

    Hoare, Ben
    J-boek

    Een beerdiertje overleeft alles. Zelfs als het in ton is verandert door droogte, en weer water krijgt, wandelt het gewoon verder. Wist je dat in de Himalaya een blauwe klaproos bloeit? En dat een wombat het enige dier is met kubusvormige keutels? Een boek vol ongelooflijke feiten en boeiende verhalen...

  • Plaatje Het museum
    Het museum

    Brink, Annemarie van den
    AJ-boek / AVI: E4

    Een museum is een gebouw waar je bijzondere spullen kunt zien. Schilderijen en andere kunst, dingen van vroeger. Je kunt in een museum veel leren en ook veel doen. Lees er over in dit boekje.

  • Plaatje Het rariteitenkabinet : ontdekken en verzamelen van de wonderen der natuur
    Het rariteitenkabinet : ontdekken en verzamelen van de wonderen der natuur

    Grice, Gordon D.
    J-boek

    Hoe berg je alles op dat je verzamelt in de natuur? De auteur vertelt hoe je een rariteitenkabinet kunt maken en indelen.

  • Plaatje Jake en de T.rex
    Jake en de T.rex

    Thé Tjong-Khing
    AK-boek

    Jake is een geweldige dinofan. Hij is dan ook superblij als er op het land van zijn ouders dinobotten gevonden worden. In zijn droom wordt Jake Magic Man. Als een echte superheld beleeft hij allerlei avonturen in de dinowereld. (Het officiële prentenboek bij de tentoonstelling T. rex in Town, gemaakt...

  • Plaatje Musea
    Musea

    Buijs, Bo
    J-boek

    In musea kun je de hele wereld ontdekken. Je kunt in het Archeon leren boogschieten, in Naturalis naast het skelet van een dino staan of in NEMO zelf wetenschapper zijn. Hoe komen musea aan hun spullen? Lees er over in dit boekje.

  • Plaatje Naar het museum
    Naar het museum

    Ducatteau, Florence
    AJ-boek

    Wat is een museum, wie werken er in een museum en wat kun je in een museum doen? Je ontdekt het in dit boek.

  • Plaatje Samen sterk : voor onze aarde
    Samen sterk : voor onze aarde

    Sutton, Emily
    AP-boek

    In dit boek wordt uitgelegd dat je goed voor de aarde moet zorgen. Alle levende dingen zijn onderdeel van een groot, mooi en ingewikkeld systeem. Met dat systeem moet je zorgvuldig omgaan en niet kapot maken.

  • Plaatje Schatten uit de natuur : stenen, mineralen, fossielen, schelpen
    Schatten uit de natuur : stenen, mineralen, fossielen, schelpen

    Green, Dan
    DJ-boek

    Ontdek alles wat je wilt weten over de mooiste schatten uit de natuur - van mineralen en edelstenen tot fossielen en schelpen.

  • Plaatje Science in actie... voor bedreigde diersoorten
    Science in actie... voor bedreigde diersoorten

    Hunter, Nick
    J-boek

    Op onze planeet zijn enorm veel verschillende soorten dieren en planten, maar daarvan worden er duizenden in hun voortbestaan bedreigd. Wat zijn de belangrijkste oorzaken? Wat is het belang van biodiversiteit? Kunnen we er nog iets aan doen?

  • Plaatje T.rex Trix in Naturalis
    T.rex Trix in Naturalis

    Remmerts de Vries, Daan
    J-boek

    Het verhaal van Trix vertelt hoe de Tyrannosaurus rex geleefd zou kunnen hebben. Met weetjes en feiten over de ontdekking, de opgraving en het prepareren en onderzoeken van de botten en de komst naar Naturalis in Nederland.

  • Plaatje Tyrannosaurus Rex
    Tyrannosaurus Rex

    Dixon, Dougal
    J-boek

    De T-Rex was de grootste en sterkste dinosaurus. Maakte de T-Rex geluid? Had hij schubben of veren? Een boek boordevol weetjes.

  • Plaatje Van alles over musea en verzamelen
    Van alles over musea en verzamelen

    Swart, Ymkje
    J-boek

    Musea bewaren en beschermen hun schatten. Dit boek vertelt over hoe een tentoonstelling wordt gemaakt en hoe een restaurateur werkt. En het laat bijzondere voorwerpen zien zoals jurken, tassen, schilderijen, dino's en meer.

  • Plaatje Van T. rex tot tandjesgras : de schatten van Naturalis
    Van T. rex tot tandjesgras : de schatten van Naturalis

    Schutten, Jan Paul
    J-boek

    In dti boek word je rondgeleid door het museum Naturalis in Leiden. Zo ontdek je allerlei interessante weetjes over de schatten en de mysteries uit de natuur.

  • Plaatje Variatie en soorten
    Variatie en soorten

    Waldron, Melanie
    J-boek

    Iedere verschillende vorm van dieren of planten heet een soort. De verschillen noemen we variatie. Zijn die verschillen aangeboren of aangeleerd? Of misschien wel gemaakt? Je leest er over in dit boek.

  • Plaatje Walvissen
    Walvissen

    Rheenen, Barbara van
    AJ-boek

    Hoe zien walvissen eruit, waar leven ze en welke soorten walvissen bestaan er? In dit prentenboek vind je heel veel leuke en interessante weetjes. Met een versje, knutseltips en een miniquiz. (Dit boek is gemaakt samen met museum Naturalis)

  • Plaatje Wie maakt dinosaurusbotten schoon? : werken in een museum
    Wie maakt dinosaurusbotten schoon? : werken in een museum

    Markarian, Margie
    J-boek

    Wat doet een conservator, paleontoloog of kostuumbeheerder? Lees alles over het werken in een museum. Ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.