Leeslijst Nieuwsbegrip: Lange Jaap staat op omvallen

  • Plaatje De avonturenschool van juf Wervelwind
    De avonturenschool van juf Wervelwind

    Primavera, Elise
    A-boek

    In een vuurtoren aan zee, op een plek waar het altijd stormt, runt juf Wervelwind haar Avonturenschool voor Dochters van Drukke Ouders. Haar motto is: het leven is één groot avontuur! Maar vinden haar leerlingen dat ook?

  • Plaatje De jongen en de papegaaiduiker
    De jongen en de papegaaiduiker

    Morpurgo, Michael
    A-boek

    Tijdens een storm komt een schip in de problemen. Vuurtorenwachter Benjamin weet alle mensen te redden, ook de kleine Allen. Dat verandert zijn leven...

  • Plaatje De kleine kapitein
    De kleine kapitein

    Biegel, Paul
    B-boek

    De kleine kapitein gaat met zijn vrienden Marinka, dikke Druif en bange Toontje in een wonderlijk schip "Nooitlek" op reis. Ze trotseren vele gevaren en beleven allerlei avonturen op de zee.

  • Plaatje De kleine kapitein in het land van Waan en Wijs
    De kleine kapitein in het land van Waan en Wijs

    Biegel, Paul
    B-boek / AVI: M6

    De kleine kapitein vaart samen met zijn vriendjes opnieuw uit in hun boot Nooitlek. Dit keer moeten ze zes matrozen die schipbreuk hebben geleden, zien te vinden. Ze komen bij de vuurtoren van Waan en Wijs, waar ze zeven opdrachten moeten vervullen en daarna komen ze ook nog een toverschip tegen.

  • Plaatje De kleine kapitein in het land van Waan en Wijs
    De kleine kapitein in het land van Waan en Wijs

    Biegel, Paul
    B-boek

    De kleine kapitein vaart samen met zijn vriendjes opnieuw uit in hun boot Nooitlek. Dit keer moeten ze zes matrozen die schipbreuk hebben geleden, zien te vinden. Ze komen bij de vuurtoren van Waan en Wijs, waar ze zeven opdrachten moeten vervullen en daarna komen ze ook nog een toverschip tegen. In...

  • Plaatje De laatste vuurtorenwachter
    De laatste vuurtorenwachter

    Klaasen, Geert
    B-boek

    Finn kan ontwaken in Dromenland, een rijk waar hij een heldhaftige ridder is. Samen met zijn vrienden probeert hij de verdwenen prinses Sirocco op te sporen, met hulp van Tillie, de dochter van de vuurtorenwachter.

  • Plaatje De meest eenzame walvis ter wereld
    De meest eenzame walvis ter wereld

    Crabeels, Kim
    B-boek

    Lilja woont alleen met haar vader op een afgelegen schiereiland. Haar vader gaat vaak lang weg om de zee te onderzoeken. Dan blijft Lilja alleen achter om de vuurtoren en het Noorderlicht bewaken. Na elke reis krijgt Lilja een schelp voor haar collectie.

  • Plaatje De pechvuurtoren
    De pechvuurtoren

    Thornton, Nicki
    B-boek

    Hoewel Sep de zoon van een tovenaar is gebleken, lopen al zijn toverexperimenten in de soep. Stiekem volgt hij inspecteur Tingieter naar een hotel in een vuurtoren. De eigenaresse Mina wordt vermoord, en er dwalen geesten rond...

  • Plaatje De verdwaalde vuurtoren
    De verdwaalde vuurtoren

    Nys, Jef
    A-boek

    Een deel uit de stripserie over Jommeke, zijn vriendje Filiberke, professor Gobelijn en papegaai Flip. De vrienden zijn aangekomen in Portugal. Er valt weinig te beleven! Of toch? Aan de kust staat een oude, verlaten vuurtoren en die blijkt behekst...

  • Plaatje De vuurtoren
    De vuurtoren

    Thewissen, Meis
    AJ-boek

    Het licht van de vuurtoren waarschuwt de schepen die op zee zijn. Lees allerlei weetjes over vuurtorens in dit boekje.

  • Plaatje De vuurtoren van Biem
    De vuurtoren van Biem

    Koene, Ton
    AK-boek

    Biem woont met zijn vader in de vuurtoren. Biems vader moet elke avond het licht aandoen om de schippers op zee te waarschuwen. Maar op een avond, als het stormt, brandt het licht niet. Er vaart een vissersboot recht op het eiland af!

  • Plaatje De Zoete Zusjes gaan op vakantie
    De Zoete Zusjes gaan op vakantie

    Zoete, Hanneke de
    A-boek

    Samen met papa, mama en hun broer Bram gaan de Zoete Zusjes met een boot naar een eiland. Ze gaan fietsen, strandjutten, bezoeken een vuurtoren en ze zien zelfs zeehonden.

  • Plaatje Dit is de zee
    Dit is de zee

    Davies, Nicola
    J-boek

    Pootje baden, zeeslakken, een flinke storm, scheepswrakken, vuurtorens... Korte teksten, gedichten over alles wat er bij, op en in de zee te beleven valt.

  • Plaatje Geheimen van de vuurtoren
    Geheimen van de vuurtoren

    Carroll, Emma
    B-boek

    Londen, 1941. Na het zoveelste bombardemnet op Londen worden Olivia en haar broertje naar Budmouth Point, een dorpje aan zee, gebracht. Ze komen terecht bij vuurtorenwachter Efraim. Maar waar is hun zusje Sukie en waarom doet Efraim zo vreemd. Heeft hij een geheim?

  • Plaatje Het botenboek
    Het botenboek

    Van der Veken, Jan
    J-boek

    Maak kennis met de scheepvaart, kom te weten hoe je kan navigeren op zee en ontdek welke geweldige schepen de geschiedenis mee bepaalden. Krijg antwoord op vragen als: Heeft een zee straten? Welke zee is vervloekt? Wat is de oudste vuurtoren ter wereld?

  • Plaatje Het dansende licht : zes sprookjes
    Het dansende licht : zes sprookjes

    Dragt, Tonke
    B-boek / AVI: E5

    Zes magische sprookjes. Over de vuurtorenwachter die niet kon dansen, over de droom van prins Tarne, over vuurspuwende draken en nog veel meer

  • Plaatje Het mysterie van het verborgen goud
    Het mysterie van het verborgen goud

    Moss, Helen
    B-boek

    Scott, Jack en Emily spelen verstoppertje in een oude vuurtoren op het eilandje Castle Key. Daar vinden ze een oude brief en een schatkaart. Tijd voor onderzoek!

  • Plaatje Het raadselachtige eiland
    Het raadselachtige eiland

    Jansson, Tove
    B-boek

    Papamoem is een beetje uitgekeken op de Moeminvallei. Hij vindt het tijd om met zijn gezin de zee op te gaan. Ze varen naar het raadselachtige eiland met de vuurtoren, in de hoop er een nieuwe thuis te vinden. Maar het eiland valt behoorlijk tegen: de vuurtoren is bouwvallig, de grond onvruchtbaar, de...

  • Plaatje Het spook van de vuurtoren
    Het spook van de vuurtoren

    Heugten, Anneriek van
    B-boek

    Amber is tegen haar zin verhuisd naar een oude vuurtoren, waar haar moeder een museum van wil maken. Daan die in het dorp woont, waarschuwt dat het spookt in de vuurtoren.

  • Plaatje Het spook van de vuurtoren
    Het spook van de vuurtoren

    Heugten, Anneriek van
    B-boek

    Amber is tegen haar zin verhuisd naar een oude vuurtoren, waar haar moeder een museum van wil maken. Daan die in het dorp woont, waarschuwt dat het spookt in de vuurtoren. Gedrukt in dyslexieletter.

  • Plaatje Joris en het reuzenraadsel : een bofkont op reis
    Joris en het reuzenraadsel : een bofkont op reis

    Gijsbertsen, Thijmen
    B-boek

    Joris en Glip gaan met de maar-niet-heus-reus op bezoek bij zijn zus Reusalie. Reusalie is echter niet thuis als ze aanmeren bij haar vuurtoren. In plaats daarvan komt Pico Bello tevoorschijn. Reusalie is al weken spoorloos...

  • Plaatje Lampje
    Lampje

    Schaap, Annet
    B-boek

    Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, klimt elke avond de eenenzestig treden van de vuurtoren op. Dan steekt ze het licht aan met een lucifer. Tot op een stormachtige avond de lucifers op zijn... (Als Lampje niet kan slapen, laat ze zichzelf schelpen zoeken, aan een strand in haar hoofd.)

  • Plaatje Noord-Holland
    Noord-Holland

    Arnoldussen, Lucas
    J-boek

    Ontdek allerlei weetjes over de natuur, de steden, tradities en over werken en wonen in de provincie Noord-Holland.

  • Plaatje Ons kasteel aan zee
    Ons kasteel aan zee

    Strange, Lucy
    B-boek

    Petra woont met haar zus en ouders in een oude vuurtoren. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt raken ze hun ouders kwijt. Maar de vuurtoren willen ze niet verlaten.

  • Plaatje Op zoek naar de kapitein
    Op zoek naar de kapitein

    Wegelius, Jakob
    B-boek

    Halidon woont in het huis van een kapitein. Op een avond komt de kapitein niet thuis, en Halidon gaat naar hem op zoek. Onderweg ontmoet hij een hondje dat hem helpt zoeken. Ze vinden de kapitein in een oude vuurtoren...

  • Plaatje Provincie Noord-Holland
    Provincie Noord-Holland

    Arnoldussen, Lucas
    J-boek

    Noord-Holland is een provincie van Nederland. Interessante weetjes over deze provincie lees je in dit boekje.

  • Plaatje Spullen sparen op het strand
    Spullen sparen op het strand

    Prins, Ruben
    E-boek

    Jos is een jutter. Hij zoekt spullen op het strand. Ga je mee op zoek? Jos vertelt mooie verhalen! Over de zee, het strand en de vuurtoren.

  • Plaatje Wachten op Matroos
    Wachten op Matroos

    Godon, Ingrid
    AK-boek

    Tijs de vuurtorenwachter wacht al heel lang op zijn vriend Matroos met wie hij de wereld rond wil varen. Hij is heel blij als hij toch nog laat op zijn verjaardag komt.