Leeslijst Nieuwsbegrip: Week tegen pesten

  • Plaatje 500 appjes die ik niet wil lezen
    500 appjes die ik niet wil lezen

    Stoffels, Maren
    B-boek

    Esper zit in groep acht. Hij wordt gepest, op school maar ook via de groepsapp. Niemand weet het of kan hem helpen...

  • Plaatje Afgang
    Afgang

    Kowitt, H.N.
    B-boek

    Dennis Koning is absoluut niet sportief. Door hem verloor zijn school de schoolhonkbalcup. Rampspoed, gepest en andere ellende is het gevolg. Zal zijn tekentalent hem redden van verder afgang?

  • Plaatje Ali
    Ali's oorlog

    Rood, Lydia
    B-boek

    Yessin zit klem tussen twee werelden. Thuis willen ze dat hij een goede Cito-toets maakt. Maar als hij op school niet meedoet, krijgt hij Ali en zijn vriendengroep tegen zich. Is Yessin een slappeling of een macho, is hij een dader of een slachtoffer?

  • Plaatje Anne en de strijd tegen de monstermeiden
    Anne en de strijd tegen de monstermeiden

    Solberg, Audhild
    B-boek

    Anne, witte haren, bleke huid en slechte ogen, wordt door haar klasgenoten gepest. Haar schoolleven is een hel. De naderende talentenjacht zal vast gewonnen worden door Emma. Maar tante Mona, Nils en Anne steken daar een stokje voor...

  • Plaatje Bastiaan Bom, generaal buiten dienst
    Bastiaan Bom, generaal buiten dienst

    Olm, Rob van
    B-boek

    Bastiaan Bom, kabouter generaal buiten dienst, besluit de pestkoppen van het mensenjongetje Thomas aan te pakken. Hij krijgt hulp van zeven vrouwen, een kraai een een kruisspin.

  • Plaatje Bloem
    Bloem

    Skinner, Nikola
    B-boek

    Bloem kent alle schoolregels uit haar hoofd. Ze is het braafste meisje van de school en wordt vaak gepest door Crissy. Dan vindt ze een zakje met geheimzinnige zaadjes... Bloem gaat zich ineens eigenaardig gedragen.

  • Plaatje Daar is Bronto!
    Daar is Bronto!

    Gemme, Pierre
    E-boek / AVI: M4

    Er komt een nieuwe dino in de klas, Bronto. Hij is verdrietig. Sommige dino's pesten hem. Dan maakt juf muziek met de klas. Dat vindt Bronto fijn. Lees ook de andere delen uit de serie Dino Klas.

  • Plaatje De briefjes van Bing
    De briefjes van Bing

    Dijkstra, Lida
    AK-boek

    Op school wordt Bing gepest. Zo erg, dat hij niet meer naar school wil. Als hij in zijn bed ligt te piekeren, krijgt hij een geweldig idee. Hij schrijft voor alle dieren lieve briefjes. Wat er dan gebeurt...

  • Plaatje De dikke Vlo en Stiekel
    De dikke Vlo en Stiekel

    Koolwijk, Pieter
    A-boek

    Floris wordt elke dag gepest omdat hij zo klein is. Maar dan komt er een nieuw meisje in de klas, dat nog kleiner is dan Floris. Samen belanden ze in spannende avonturen. Floris leert van Stiekel hoe hij beter voor zichzelf kan opkomen.

  • Plaatje De hele erge Ellie en nare Nellie
    De hele erge Ellie en nare Nellie

    Kromhout, Rindert
    E-boek / AVI: M4

    De tweeling Ellie en Nellie pesten altijd andere kinderen. Iedereen wil uit hun buurt blijven. Maar hun ouders denken dat zij echte lieverdjes zijn!

  • Plaatje De jongen die iedereen laat lachen
    De jongen die iedereen laat lachen

    Rutter, Helen
    B-boek

    Billie Pieters (11) wil heel graag cabaretier worden, en kan goed drummen. Alleen: hij stottert en daar wordt hij mee gepest. Op de middelbare school is een talentenjacht. Doet hij mee als drummer, of als cabaretier?

  • Plaatje De jongen die steeds viel
    De jongen die steeds viel

    Dubelaar, Thea
    A-boek

    TimTom Tuimel wordt gepest met zijn naam. TimTom besluit op een dag dat hij niet langer TimTom wil heten en noemt zichzelf Daan. Is dat wel een goed idee?

  • Plaatje De rioolridder
    De rioolridder

    Douglas, Jozua
    A-boek

    Keesie Kippenkop wordt op school gepest. Als hij achtervolgd wordt door zijn pestkoppen duikt hij het riool in. Daar ontmoet hij rioolridder Gijs. Kan Gijs hem helpen?

  • Plaatje De survivalKID pesten
    De survivalKID pesten

    Descamps, Luc
    J-boek

    Ken je het verschil tussen ruziemaken, pesten en plagen? Ben je zelf een pester of wordt je gepest? Wat is eigenlijk een Pestmobiel? Hoe kun je cyberpesten vermijden? In dit boek leer je alles over pesten, want pesten moet ophouden!

  • Plaatje De vloek van de pompoen
    De vloek van de pompoen

    Cross, Gillian
    A-boek / AVI: E4

    Menno de Bont is een pestkop. Iedereen is bang voor hem. Het wordt tijd dat iemand hem eens een lesje leert.

  • Plaatje Didi
    Didi's schuld

    Rood, Lydia
    B-boek

    Didi voelt zich alleen veilig op dansles. Op school wordt ze gepest door Murat en zijn vrienden. Thuis wil ze haar zieke moeder niet bezorgd maken. Op school doen de leraren niets tegen het pesten. Uiteindelijk vertelt ze het haar grote broers.

  • Plaatje Dik oké
    Dik oké

    De Moor, Sofie
    A-boek

    Kaat zit sinds kort op basketbal. Ze is erg stevig en daarmee wordt ze gepest door Wout, de populairste en snelste jongen van het team. Gelukkig durft Kaat er thuis over te praten.

  • Plaatje Dodo
    Dodo

    Kroonenberg, Mohana van den
    B-boek

    Na een fijne vakantie vreest Dorian dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Omdat hij stottert komt hij tijdens het voorstelrondje op de eerste brugklasdag niet verder dan de i van ik. Als hij vervolgens zijn naam wil zeggen wordt het Do-do. Daarna trekt hij zich, oog in oog met een opgezette dodo...

  • Plaatje Een klap voor je kop
    Een klap voor je kop

    Busser, Marianne
    E-boek / AVI: E3

    Tom is altijd kwaad, of eigenlijk is hij verdrietig. Tom wordt op school gepest. Op zijn beurt pest hij kinderen uit zijn straat. Koen en Lot bedenken een plannetje zodat Tom weer blij wordt.

  • Plaatje Een week op de Griezelschool
    Een week op de Griezelschool

    Strong, Jeremy
    A-boek / AVI: E4

    Jaap werd gepest, daarom gaat hij naar een andere school. Het is de Griezelschool. Vier dagen krijgt hij elke keer een andere leraar. Ze leren hem mensen bang maken.

  • Plaatje Eilandheimwee
    Eilandheimwee

    Noort, Selma
    A-boek / AVI: M6

    Raven moet naar school op het vasteland. Hij mist het eiland en zijn familie. Op school wordt hij gepest. Gelukkig kan Juf Sippora hem helpen.

  • Plaatje En de groeten van groep acht
    En de groeten van groep acht

    Vriens, Jacques
    B-boek

    Voor de laatste keer gaat meester Siem met zijn achtste groep naar een Waddeneiland. Sommige leerlingen denken dat ze een schoolkamp kunnen gebruiken om anderen te pesten.

  • Plaatje Fake
    Fake

    Geyskens, Emy
    A-boek

    Mila wil heel graag bij het populaire vriendinnenclubje van Ling horen. Daar heeft ze alles voor over. Toch wordt ze nog steeds door Ling gepest. Gelukkig helpen de Appers haar.

  • Plaatje Fred en de rare vogel
    Fred en de rare vogel

    Smit, Pépé
    AK-boek

    Fred het hert en Konijn spelen verstoppertje. Als Fred Konijn zoekt, ontmoet hij een rare, scheldende vogel. Waarom doet de vogel zo naar? Kan Fred er voor zorgen dat de vogel aardige dingen gaat zeggen?

  • Plaatje Fyra & Lumi : de sterbron van Luminosa
    Fyra & Lumi : de sterbron van Luminosa

    Ammerlaan, Karin
    B-boek

    Fyra kan als vuurvliegje nog geen licht geven. Daar wordt ze mee gepest. Gelukkig ontmoet ze Lumi, een buitenaards wezentje. Samen gaan ze met de Spees-Sjezer andere werelden redden.

  • Plaatje Garmanns straat
    Garmanns straat

    Hole, Stian
    AK-boek

    Opgestookt door Roy, de pestkop van school, gooit Garmann op een dag een brandende lucifer in de tuin van de vreemde Postzegelman. Dat heeft een bijzonder gevolg: een mooie vriendschap.

  • Plaatje Geen bericht, goed bericht
    Geen bericht, goed bericht

    Cazemier, Caja
    B-boek / AVI: M6

    Lieke en enkele klasgenoten krijgen steeds meer nare berichten op hun mobiele telefoon. Niet op reageren lijkt het beste, maar Lieke besluit er wel iets ...

  • Plaatje Gehckt
    Gehckt

    Pijpers, Remco
    B-boek / AVI: E6

    De computer van Dimitri is op school gehackt. Dat was de eerste keer, en onschuldig bedoeld. Hij wordt later nog een keer gehackt, zijn foto wordt bewerkt door iemand en er gebeuren hele nare dingen. Met uitleg van belangrijke begrippen, zodat je meteen meer over dit onderwerp te weten komt.

  • Plaatje Gemeen spel
    Gemeen spel

    Kuipers, Sandra
    A-boek / AVI: M5

    Froekje en Mies zijn vriendinnen. Ze doen alles samen en hebben vaak veel lol. Maar dan komt er een nieuw meisje in de klas...

  • Plaatje GoLotte
    GoLotte

    Jongeneelen, Ysabel
    C-boek

    Seba, een populaire jongen van school, vindt Lotte leuker dan de andere meiden. Dat vindt niet iedereen leuk. Ineens krijgt Lotte allerlei hatemails en wordt ze bedreigd. Kan Lotte dat alleen oplossen?

  • Plaatje Grote broer
    Grote broer

    Parr, Maria
    A-boek

    Een jongen wordt gepest in de schoolbus. Zijn vrienden niet, want hun grote broers zitten ook in de bus. De jongen is jaloers, tot hij de rest van hun verhaal leert kennen.

  • Plaatje Het antipestplan
    Het antipestplan

    Geyskens, Emy
    A-boek

    De Appers, Alena, Polak en Paulien, zijn het zat. In hun klas wordt gepest. Vooral Mike is het slachtoffer. De Appers bedenken een plan om de pestkoppen te straffen.

  • Plaatje Het geheim van de pestvogel
    Het geheim van de pestvogel

    Nilsson, Ulf
    A-boek

    Inspecteur Gordon en Paddy de muis hebben een nieuwe zaak. De dieren lopen allemaal verdrietig rond in het bos. Daar moet iets mee gebeuren. Wie pest de dieren waardoor ze zo verdrietig zijn?

  • Plaatje Het gestolen sterrenstof
    Het gestolen sterrenstof

    Klaasen, Geert
    B-boek

    Finn wordt in zijn klas vaak gepest. 's Nachts in Dromenland is hij een held! Er wordt sterrenstof gestolen, en dat betekent dat Dromenland zal verdwijnen. Kan Finn de wereld redden?

  • Plaatje Het handboek
    Het handboek

    Våhlund, Elias
    A-boek

    Lisa wordt veel gepest omdat ze grote oren heeft. Maar op een dag vindt ze in de bibliotheek het Handboek voor Superhelden. Dit handboek leert haar om na te denken, haar houding te veranderen, zich in te leven in anderen, rechtop te gaan staan, weerbaar te worden en zelfs om te kunnen vliegen!

  • Plaatje Het Ministerie van Oplossingen
    Het Ministerie van Oplossingen

    Rooseboom, Sanne
    B-boek

    Nina krijgt een mysterieuze brief, geschreven aan het Ministerie van Oplossingen, in handen. De brief is van Ruben die op school gepest wordt. Hij hoopt dat het ministerie hem kan helpen. Nina komt meteen in actie.

  • Plaatje Het Ministerie van Oplossingen en de Zilverjongen
    Het Ministerie van Oplossingen en de Zilverjongen

    Rooseboom, Sanne
    B-boek

    Nina probeert samen met de andere leden van het Ministerie van Oplossingen het probleem van Ralf op te lossen. Dat vindt ze best lastig, want Ralf is helemaal niet aardig en pest andere kinderen. Zij, Ralf, Alfa, Kai en de bejaarde dames Vis en Tirza werken gelijktijdig aan een schaduwzaak om Jack de...

  • Plaatje Het spannendste schoolreisje ooit : met overval & ontvoering
    Het spannendste schoolreisje ooit : met overval & ontvoering

    Boter, Iris
    B-boek / AVI: E5 - M6

    Dries weet heel veel, vooral over games. Zijn klasgenootjes plagen hem en vinden hem een nerd. Op schoolreisje naar een museum in Amsterdam gaat Dries er alleen vandoor. Hij ontmoet Jorg, en beleeft de spannendste dag van zijn leven.

  • Plaatje Hoe word jij social media proof?
    Hoe word jij social media proof?

    Appeldorn, Julia van
    J-boek

    Julia deelt tips en weetjes over sociale media.

  • Plaatje Hoepel op, Stofballen!
    Hoepel op, Stofballen!

    Huiberts, Marjet
    A-boek / AVI: M5

    Tes en Sep bedenken een plan om juf Bal en meester Stof weg te pesten. Zij hebben namelijk een DPS hebben bedacht, waar geen plek is voor Mimi die het syndroom van Down heeft.

  • Plaatje Ik ben Katman
    Ik ben Katman

    Driel, Marcel van
    B-boek

    Marijn is verhuisd omdat hij op zijn oude school gepest werd. Ook nu wordt hij weer gepest. Thuis tekent hij de superheldenstrip "Katman". Zo komt hij in contact met een bekende vlogster.

  • Plaatje Ik ben Vincent en ik ben niet bang
    Ik ben Vincent en ik ben niet bang

    Koens, Enne
    B-boek

    Vincent wordt op school gepest. Volgende week begint het schoolkamp. In zijn eigen hoofd is Vincent een held, en een kenner van survival. Dan komt Jasmijn op school, eigenzinnig en wars van regels. Alles verandert...

  • Plaatje Jack de ruimteridder
    Jack de ruimteridder

    Glaser, Martine
    A-boek

    Jack maakt heel vaak ruzie. Hij wordt boos, en snapt zelf niet goed waarom. Dan komt op een avond Ruimteridder Fir zijn slaapkamer binnengekropen. En Fir weet heel goed wat je kunt doen zodat de boosheid niet ontploft.

  • Plaatje Joost wordt gepest : tieners weerbaar maken tegen pesten
    Joost wordt gepest : tieners weerbaar maken tegen pesten

    Leij, Joost van der
    J-boek

    Joost wordt gepest op school. Hij leert hoe je het beste met moeilijke situaties om kunt gaan en hoe je je goed kunt voelen.

  • Plaatje Justins rivaal
    Justins rivaal

    Rood, Lydia
    B-boek

    Justin woont regelmatig bij een pleegopa en -oma als zijn Rwandese moeder het moeilijk heeft. Zelf is hij te dik. Dan komt de grootste pestkop van de klas ook bij zijn pleeggezin wonen...

  • Plaatje Like me!
    Like me!

    Cazemier, Caja
    C-boek

    Zilver zag er tegenop om naar de brugklas te gaan. Maar dat het zo erg zou worden... Geen idee waarom, maar Lizz heeft het meteen al op haar gemunt. In de klas, via Instagram en Whatsapp. Bijna de hele klas doet mee...

  • Plaatje Logboek van Theo Thorbecke
    Logboek van Theo Thorbecke

    Kinney, Jeff
    B-boek

    Theo Thorbecke is de beste vriend van Bram Botermans. Maar waarom eigenlijk want Bram pest hem eigenlijk ook wel een beetje. Theo schrijft er over in zijn dagboek.

  • Plaatje Mag ik naast je zitten?
    Mag ik naast je zitten?

    Weeks, Sarah
    B-boek

    Ravi (10) is net verhuisd van India naar Amerika. Daar was hij de beste van de school. Nu wordt hij gepest, net als Joe. Ze hebben nu hetzelfde doel: een eigen plek.

  • Plaatje Mama
    Mama's zijn stoer!

    Jager, Elsbeth de
    A-boek / AVI: E4

    Mike wordt op school gepest door een jongen. Hij heeft twee mama's. Dan komt mama Loes op school vertellen dat een mama ook heel stoer kan zijn.

  • Plaatje Matilda
    Matilda

    Dahl, Roald
    B-boek

    Matilda is een bijzonder meisje. Voordat ze vijf was, las ze boeken voor oudere mensen. Maar haar ouders vinden haar alleen maar lastig. Op school heeft ze een gemene juffrouw. Daarom wil ze wraak nemen.

  • Plaatje Met mijn ogen dicht
    Met mijn ogen dicht

    Stoffels, Maren
    C-boek

    Donna (14) is een buitenbeentje. Ze wordt gepest door Jen. Dan komen Simion, de nieuwe keukenhulp, en het blinde meisje Iris in haar leven.

  • Plaatje Monsters op school
    Monsters op school

    Davidson, Zanna
    A-boek

    Billie wordt gepest op school, maar heeft ook vrienden: kleine monsters. De monsters willen mee naar school, maar is dat wel een goed idee?

  • Plaatje Nelly en de eksterbende
    Nelly en de eksterbende

    Kool, Anouk
    B-boek

    Nelly (10) speelt graag de baas. Haar klasgenoten praten daarom niet meer met haar. Als Nelly ontdekt dat ze met dieren kan praten, beleeft ze van alles. Komt het nog goed met haar vriendin?

  • Plaatje Niemand! : een verhaal over het overwinnen van pesten op school
    Niemand! : een verhaal over het overwinnen van pesten op school

    Frankel, Erin
    AJ-boek

    Thomas vertelt hoe hij wordt gepest door Koen, die hem het gevoel geeft een 'niemand' te zijn. Gelukkig zijn er vrienden die hem helpen.

  • Plaatje Onkruid
    Onkruid

    Haayema, Mark
    B-boek

    Milan wordt al twee jaar gepest door de Wolven, drie jongens die een klas hoger zitten. Het begon op de dag dat hij in groep zes een spreekbeurt over duiven hield. Het wordt steeds erger. Tot hij Govert ontmoet.

  • Plaatje Oscar en de Ornikop
    Oscar en de Ornikop

    Jonge, Harm de
    B-boek

    Oscar wordt op school gepest, en de juf doet er niets aan. Bovendien mist hij zijn moeder. Wanneer Oscar in bed ligt en niet kan slapen verschijnt de Ornikop, die hem meeneemt naar drie droomeilanden. Ga je mee op Oscars droomreis?

  • Plaatje Pak me dan, als je kan!
    Pak me dan, als je kan!

    Straaten, Harmen van
    A-boek / AVI: E4

    Als een pest-ninja ontsnapt uit een fles, moeten de drie vrienden Storm, Anna en Justin van de Ninja Patrol in actie komen.

  • Plaatje Patrick
    Patrick

    Verbeke, Annelies
    B-boek

    Katinka (10) logeert bij opa. Ze wil graag met zijn buurkinderen vrienden worden. Ze wil graag leuk gevonden worden, en verzint dat ze een aap (Patrick) heeft, die ontsnapt is. Mauro gelooft haar, Mira twijfelt...

  • Plaatje Pesten
    Pesten

    Mersbergen, Zeger van
    J-boek

    Pesten komt het meest voor bij kinderen tussen de tien en veertien jaar. Gepest worden is vreselijk: niet mogen meedoen, getreiterd worden of bang zijn voor kinderen die jou moeten hebben.

  • Plaatje Pesten
    Pesten

    Munster, Karin van
    AJ-boek / AVI: E4

    Pesten is gemeen. Wat kun je tegen pesten doen? Lees er over in dit boek.

  • Plaatje Pesten: stop!
    Pesten: stop!

    Puts, Veronique
    J-boek

    Pesten is niet cool! Beer en Sophie kijken van een afstandje naar kinderen die gepest worden, en voelen de pijn en het onrecht van de ander. Durven ze de 'heldenschoenen'aan te trekken en er iets aan doen?

  • Plaatje Pestkoppen en papperige broccoli
    Pestkoppen en papperige broccoli

    Patterson, James
    B-boek

    Rafe wordt met zijn zus naar een zomerschoolkamp gestuurd. Hij wordt ingedeeld bij de groep Muskusratten. Daar zit ook Norman bij, die wordt uitgescholden voor Snoteter. De pestkoppen uit de Lynxenvilla hebben het op alle Muskusratten gemunt, maar dat laat Rafe niet gebeuren.

  • Plaatje Pier de Klier zegt boe!
    Pier de Klier zegt boe!

    Rippin, Sally
    A-boek / AVI: M5

    Pier kliert zijn klasgenoten. Ze vinden hem niet lief. Dan bedenkt Pier een plan.

  • Plaatje Ponyvriendin in gevaar
    Ponyvriendin in gevaar

    Reijnders, Joke
    B-boek

    Mila zit met Britt, Esra en Rania op paardrijles. Mila blijkt gepest te worden op de online paardengame Mijntoppaarden.nl. Ze krijgt vervelende berichtjes van een zekere Kelpie, waaruit blijkt dat dit iemand van de manage moet zijn. Maar wie?

  • Plaatje Portiek Zeezicht
    Portiek Zeezicht

    Mieras, Annejan
    B-boek

    Sinds een half jaar woont Fenna met haar moeder Maria in een portiekflat. Achter een van de andere voordeuren woont de nieuwsgierige bejaarde tweeling Bakker... Dan komt Benedict in de flat wonen. En wie is toch dat boze meisje dat steeds voor de deur staat?

  • Plaatje Praten over pesten
    Praten over pesten

    Spilsbury, Louise
    J-boek

    Pesten is naar en maakt je boos en verdrietig. Dit boek helpt je te praten over pesten.

  • Plaatje Problemenmagneet
    Problemenmagneet

    Mian, Zanib
    B-boek

    Omar wordt op school gepest omdat hij moslim is. Maar gelukkig weet hij zich wel te redden,

  • Plaatje Ren toch niet weg
    Ren toch niet weg

    Geyskens, Emy
    AJ-boek

    Mona wordt gepest op school. Ze heeft nare dromen en wil niet meer naar school. Zou het helpen als ze naar een andere school gaat?

  • Plaatje Rennen!
    Rennen!

    Sakalli, Cora
    B-boek

    Juna, het gehandicapte zusje van Loep (11), moet na een val naar het ziekenhuis. Loep gaat bij haar oom en tante wonen. Op haar nieuwe school wordt ze vrienden met Walter, die gepest wordt.

  • Plaatje Rood of Waarom pesten niet grappig is
    Rood of Waarom pesten niet grappig is

    De Kinder, Jan
    AJ-boek

    Tuur bloost. Dat is grappig. Maar nu iedereen hem uitlacht is het niet meer grappig. Maar hoe stop je pesten?

  • Plaatje Selfie
    Selfie

    Middelbeek, Mariëtte
    C-boek

    Britt krijgt een iPhone voor haar goede rapport. Ze plaatst overal selfies en andere foto's. Op Instagram, Snapchat en zelfs Facebook. Al snel heeft ze veel volgers. Dan wordt ze het slachtoffer van cyberpesten...

  • Plaatje SpijbelSpekkie
    SpijbelSpekkie

    Brosens, John
    B-boek

    Arthur wordt gepest in zijn brugklas. De kinderen noemen hem Spekkie. Als hij onterecht wordt beschuldigd van betrokkenheid bij een vechtpartij, heeft hij er genoeg van. Hij gaat spijbelen.

  • Plaatje Spijt!
    Spijt!

    Hoeven, Ralf van der
    C-boek

    Dit stripboek is gebaseerd op het boek 'Spijt!' geschreven door Carry Slee.

  • Plaatje Spijt!
    Spijt!

    Slee, Carry
    C-boek

    Omdat hij het veel te druk heeft met zichzelf, komt David de dikke Jochem niet te hulp als hij gepest wordt. Als het te laat is, krijgt hij spijt. Vanaf ca. ...

  • Plaatje Stinkhond gaat naar school
    Stinkhond gaat naar school

    Gutman, Colas
    A-boek

    Stinkhond wil naar school. Als hij de letters leert, kan hij zijn vriend Plattekat voorlezen. De andere honden op school pesten Stinkhond. Een zwerfhond hoort niet in hun klas.

  • Plaatje Stinktrol!
    Stinktrol!

    Willis, Jeanne
    AJ-boek

    Bokje Billy en zijn vriendje Toto vinden een mobieltje. Ze sturen er Trol een gemeen appje mee. Een prentenboek over cyberpesten.

  • Plaatje Superheld Jan en de gemene boeman
    Superheld Jan en de gemene boeman

    Straaten, Harmen van
    A-boek

    Op een dag lukt het Jan net zo sterk en dapper zijn als Superman. Hij ziet het meteen wanneer iemand gered moet worden: hij wordt beresterk, blaast alles aan gruzelementen, kan pijlsnel vliegen en doorziet de vreemdste situaties. Hij wil niet meer bang zijn voor pestkop Bartolomeus Lont.

  • Plaatje Superheld op sokken
    Superheld op sokken

    Russell, Rachel Renée
    B-boek

    In zijn fantasie is Max Kruimel een superheld. Maar in werkelijkheid valt dat nogal tegen. Sinds kort zit Max op een geweldige middelbare school. Nou ja, geweldig? Pestkop Bruut heeft het voortdurend op Max gemunt.

  • Plaatje Tante Teefje
    Tante Teefje

    Verstraeten, Ruth
    A-boek

    Er is geen tante vreselijker dan Tante Teefje. De tante van Klaas lijkt heel aardig, maar voor je het weet verandert ze in een gemene pestkop. Klaas heeft er genoeg van. Hij zal haar eens een lesje leren.

  • Plaatje Timur
    Timur

    Rasters, Gaby
    B-boek

    Timur (12) heeft het Down-syndroom. Hij gaat naar groep acht, wat hij heel spannend vindt. Als Jonas is zijn klas komt is die niet zo aardig. Toch wil Timur hem ook blij maken, want dat kan hij heel goed.

  • Plaatje Treiterkoppen, smartphones en poolparty
    Treiterkoppen, smartphones en poolparty's

    Kruijs, Carolien
    B-boek

    Soms is het niet leuk in groep acht. Denise en Jeroen worden gepest. Maar als het zwembad door de gemeente gesloten wil worden, starten alle kinderen samen een actie.

  • Plaatje Twitch en de vlucht van de ijsvogel
    Twitch en de vlucht van de ijsvogel

    Leonard, M.G.
    B-boek

    Twitch wordt gepest op school en is blij dat het zomervakantie is. Nu kan hij vogels gaan spotten. Veel rust heeft hij niet, want er is een bankrover ontsnapt. Kunnen Jack en hij de bankrover vinden?

  • Plaatje Victorine
    Victorine

    Overeem, Jet van
    A-boek

    Victorine wordt op school gepest. Ze gaat de kinderen geloven die pesten. Als het zomervakantie wordt, en de kinderen weg zijn, ontdekt ze langzaam wie ze is. Ze mag er zijn.

  • Plaatje Vlo en Stiekel
    Vlo en Stiekel

    Koolwijk, Pieter
    A-boek

    Floris wordt gepest omdat hij zo klein is. Maar dan komt er een nieuw meisje in de klas, dat nog kleiner is dan Floris. Samen belanden ze in een spannend avontuur.

  • Plaatje Wat als pesten je (k)raakt? : survivalgids
    Wat als pesten je (k)raakt? : survivalgids

    Habils, Kristl
    J-boek

    Wat is pesten? Wat kun je doen tegen het pesten? Hoe kun je beter reageren op het pesten? Hoe word je sterker?

  • Plaatje Wat doe je tegen pestkoppen?
    Wat doe je tegen pestkoppen?

    Daly, Niki
    AJ-boek

    Niek gaat voor het eerst naar school. Daar wordt hij gepest, en wil niet meer terug. Zijn ouders en oma geven hem advies. Uiteindelijk vindt Niek zelf de oplossing.

  • Plaatje What
    What's @ppening?

    Dijkers, Marieke
    C-boek

    Thijs heeft verkering met Milou, het mooiste meisje van de klas. Dan gooit Boy roddels op de app. Thijs is nergens meer veilig voor het digitaal pesten. Het gaat veel verder dan alleen een zogenaamd grapje...

  • Plaatje Wie arm is moet slim zijn
    Wie arm is moet slim zijn

    Bon, Annemarie
    E-boek / AVI: E3 - M5

    Keet is bang voor Tes en Maud. zij pesten haar vaak, en Keet durft niets te doen. tot ze Tinka leert kennen. Tinka heeft bijna niets, maar ze durft alles! Tinka neemt Keet mee op een wilde tocht. Ineens voelt Keet zich best wel stoer. dus pas maar op, Tes en Maud! Een samenleesboek.

  • Plaatje Woordnerd
    Woordnerd

    Nielsen, Susin
    B-boek

    Ambrose is een buitenbeentje. Zijn vader is dood, zijn moeder is overbezorgd en hij heeft een pinda-allergie. Hij is gek op scrabble . En raakt ook bevriend met zijn buurjongen Cosmo, die in de gevangenis heeft gezeten...

  • Plaatje Xinia
    Xinia's wraak

    Rood, Lydia
    B-boek

    Xinia wordt op school gepest. Op schoolreis naar een pretpark wordt Xinia genegeerd, zelfs door haar vriendin Britt. Als tijdens een storm het pretpark leegloopt, besluit Xinia achter te blijven...