Leeslijst Nieuwsbegrip: Hooikoorts

  • Plaatje Actie en reactie ... in het menselijk lichaam
    Actie en reactie ... in het menselijk lichaam

    Mason, Paul
    J-boek

    Soms reageert je lichaam heel anders dan je verwacht. Je breekt een been, je schrikt heel erg, je bent allergisch. In dit boek wordt uitgelegd wat er gebeurt als het gaat zoals het niet moet.

  • Plaatje Allergisch!
    Allergisch!

    Schaeffer, Susan
    J-boek

    Er zijn verschillende soorten allergieën. Hooikoorts of een allergie voor bepaald eten of drinken of voor huisstofmijt. Gelukkig kun je er iets tegen doen. In dit boekje lees je er over.

  • Plaatje De allergie survivalgids
    De allergie survivalgids

    De Braeckeleer, Nico
    J-boek

    Ben je allergisch? Heb je hooikoorts, een voedselallergie, eczeem of astma? Dit boek geeft informatie, weetjes en tips om goed met je allergie te leren omgaan.

  • Plaatje Doktersaurus
    Doktersaurus

    May, Emi-Lou
    AK-boek

    De dino's zijn een dagje uit. Er gaat van alles mis. Een gebroken hoorn, eem slinter, hooikoorts en Brontosaurus kan niet meer poepen. Doktersaurus lost alles op.

  • Plaatje Het genies van Annelies : over hooikoorts en allergie
    Het genies van Annelies : over hooikoorts en allergie

    Kliphuis, Christine
    A-boek

    Als Annelies door het bos loopt, begint ze vreselijk te niezen. In het ziekenhuis blijkt dat ze allergisch is voor pollen en poezen.

  • Plaatje Ik heb jeuk!
    Ik heb jeuk!

    Tyler, Madeline
    AJ-boek

    Brandnetels, zonnebrand, een beet van een mug, allergie ... Lees waarvan en waarom je jeuk kunt krijgen en wat je daartegen kunt doen.

  • Plaatje Love you, miss you
    Love you, miss you

    Oranje, Corien
    C-boek

    Lynn wil zich niet op de kop laten zitten door haar astma en haar allergieën. Toch moet ze vier maanden naar een astmakliniek in Davos in Zwitserland. Maar gelukkig, het leven in Davos blijkt ook z'n leuke kanten te hebben.

  • Plaatje Monsterallergie
    Monsterallergie

    Barbucci, ...
    A-boek

    Evi is verhuisd. Ze heeft een buurjongen, Dex. Hij is allergisch voor bijna alles. En hij kan monsters zien. Dat vindt ze maar raar. Tot haar kat weg is, en ze de monsters moeten verslaan.

  • Plaatje SuperZeno
    SuperZeno

    Van den Bossche, Inne
    AJ-boek

    Zeno wil graag een superheld zijn. Maar dat lukt niet als je altijd verkouden bent en te weinig adem hebt om te voetballen. Gelukkig weet de dokter wat er mis is. Zeno heeft astma en is allergisch.

  • Plaatje Weerwolfhooikoorts
    Weerwolfhooikoorts

    Loon, Paul van
    A-boek

    Er heerst een gevaarlijk virus onder de weerwolven. Bij elke nies verliezen Dolfje en zijn vrienden haren. Ergens moet een medicijn zijn, maar waar? Voor de volle maan verdwijnt moet het medicijn gevonden zijn...

  • Plaatje Wil je mijn geheim zijn?
    Wil je mijn geheim zijn?

    Bohlmeijer, Arno
    B-boek

    Bas heeft astma en last van allergieën. En hij heeft heel veel fantasie. Daarom wordt hij vaak verkeerd begrepen. Gelukkig kan hij het wel goed vinden met Tasha. Zij leert hem dat het juist leuk is om bijzonder te zijn