Leeslijst Nieuwsbegrip: 10 jaar YouTube

 • Plaatje 100% Fee
  100% Fee

  Smit, Niki
  B-boek

  Fee is bijna model en verliefd op Thijs. Maar ze durft het niet tegen hem te zeggen. Tijdens een modeshow moet ze een jas van konijnenbont aan. Hoe moet ze dat oplossen?

 • Plaatje 100% Justin
  100% Justin

  Newkey-Burden, Chas
  J-boek

  Biografie van het Canadese popidool Justin Bieber, die met zijn filmpjes op YouTube uitgroeide tot een wereldster met liedjes als 'Baby' en 'One more time'.

 • Plaatje Ace
  Ace's basement

  Staunton, Ted
  C-boek

  Ace is verliefd op Lisa, de zangeres in zijn band. Maar Ace weet niet hoe hij dat het beste kan laten merken. Als een ander bandlid voorstelt een video te maken voor YouTube stemmen ze beide in. Maar als het een blooperfilmpe blijkt te zijn geworden, heeft dit nare gevolgen voor Ace en Lisa.

 • Plaatje Doe-het-zelf modeboek
  Doe-het-zelf modeboek

  Oomen, Francine
  J-boek

  Ga met Rosa aan de slag met de doe-het-zelf ideeën voor het maken en pimpen van kleding, tassen, sieraden en schoenen. Met handige en onmisbare survivaltips en verwijzingen naar YouTube-filmpjes.

 • Plaatje Foto- en videoprojecten ... voor kids
  Foto- en videoprojecten ... voor kids

  Cleijn, César
  J-boek

  Zo leer je betere foto's en video's maken. Hiervoor gebruik je de gratis programma's Picasa en Movie Maker. Met veel tips en trucs.

 • Plaatje Girl online
  Girl online

  Sugg, Zoe
  D-boek

  Zoe beschrijft in haar boeken het leven van een blogster die blogt over jongens, schooldrama's, vriendinnen, familie en de minder leuke momenten in haar leven. Het is niet autobiografisch, maar Zoe weet natuurlijk als geen ander waar ze het over heeft.

 • Plaatje Goedbedoeld
  Goedbedoeld

  Leguijt, Guurtje
  B-boek

  Jens zit in de brugklas en heeft ADHD. Jens is eraan gewend dat zijn klasgenoten vaak om hem lachen, maar nu is er iets vreemds aan de hand. De reden blijkt veel schokkender dan hij dacht.

 • Plaatje Hoe overleef ik... (zonder) internet?
  Hoe overleef ik... (zonder) internet?

  J-boek
  Tijdschrift over internet. Met interviews, tips, informatie, boekentips en (natuurlijk) survivaltips. Met voorbeelden voor het maken van een make-up-insructiefilmpje.

 • Plaatje Internetgebruik
  Internetgebruik

  Cremers, Petra
  J-boek

  Hoe kun je nu iets vinden op internet? Hoe weet je nu of de informatie die je vindt, betrouwbaar is? Want iedereen kan informatie op internet zetten. Lees er over in dit boekje.

 • Plaatje Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint
  Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint

  J-boek
  Zo wordt je spreekbeurt leuk om naar te kijken. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een mooie PowerPoint-presentatie maakt.

 • Plaatje Op chatten
  Op chatten

  Coolwijk, Marion van de
  B-boek

  De vriendinnen Valerie, Saartje en Nikki chatten vaak met elkaar. Janine heeft thuis geen computer en voelt zich daarom buitengesloten. Haar vriendinnen willen Janine aan een computer helpen.

 • Plaatje Roofoverval : de freerunners lossen het op!
  Roofoverval : de freerunners lossen het op!

  Rooijers, Els
  B-boek / AVI: M6

  Pepijn, Niels en Adil zijn dikke vrienden en doen aan freerunnen. Ze klimmen op daken en maken salto's over stegen. Als ze op een dak zitten, zien ze dat de juwelier van Adils oom wordt overvallen. Er volgt een wilde achtervolging. De Freerunners zijn ook op YouTube te zien.

 • Plaatje Simon
  Simon's cat

  Tofield, Simon
  B-boek

  Tekstloze cartoons en korte stripverhalen over de belevenissen van een kat en zijn baasje.

 • Plaatje Simon
  Simon's cat trekt eropuit

  Tofield, Simon
  B-boek

  Tekstloze cartoons en korte stripverhalen over de belevenissen van een kat en zijn baasje.

 • Plaatje Sociale media ...voor kids
  Sociale media ...voor kids

  Cleijn, César
  J-boek

  Stap voor stap wordt uitgelegd hoe sociale media als Twitter, Facebook en YouTube werken. Met tips om veilig te internetten.

 • Plaatje Wraak
  Wraak

  Bakhuis, Daniëlle
  C-boek

  Als Frederique (15, ik-figuur) het uitmaakt met Sven, de knapste jongen van school, is hij zo boos dat hij een filmpje over haar op internet zet. Ze zint op ...