Leeslijst Nieuwsbegrip: Dafne Schippers

 • Plaatje Asterix en de Olympische Spelen
  Asterix en de Olympische Spelen

  Uderzo, A.
  B-boek

  Asterix wil dolgraag winnen op de Olympische Spelen. Hij is immers de beste hardloper van de Galliërs. Zonder toverdrank kan hij echter niet op tegen de andere atleten, al verslaat hij in het eerste loopnummer nog wel de Romeinse deelnemers

 • Plaatje Atletiek
  Atletiek

  Aarnoutse, Leuntje
  J-boek

  Atletiek is de oudste sport ter wereld. Alle sporten die te maken hebben met lopen, springen of werpen horen erbij.

 • Plaatje Atletiek
  Atletiek

  Gifford, Clive
  J-boek

  Stap voor stap leer je alles over atletiek. Zoals sprinten, hordelopen, verspringen, hoogspringen, speerwerpen, kogelstoten en discuswerpen. Met kleurenfoto's.

 • Plaatje Atletiek
  Atletiek

  Gifford, Clive
  J-boek

  Lees over grote atletiekwedstrijden. Deze sport staat vanaf het begin (1896) op het programma van de Olympische Zomerspelen.Over de bekendste en grootste atleten en historische gebeurtenissen. Ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

 • Plaatje Atletiek
  Atletiek

  Janssen, Karin
  J-boek

  Atletiek is een combinatie van een aantal sporten. Speerwerpen, hardlopen, kogelstoten en hoogspringen horen er bijvoorbeeld bij. Lees er over in dit boekje.

 • Plaatje Atletiek : de loopnummers
  Atletiek : de loopnummers

  Gifford, Clive
  J-boek

  Allerlei onderdelen van het hardlopen worden uitgelegd. De geschiedenis, training, technieken voor de verschillende afstanden en internationale wedstrijden. Met technische tips, wereldrecords en actiefoto's in kleur.

 • Plaatje Control & copy
  Control & copy

  Oldenhave, Mirjam
  B-boek / AVI: M6

  Hardloopkampioen Rogier wordt een gouden toekomst beloofd. Hij is geselecteerd om met drie andere kinderen een weekend medische testjes te ondergaan in een speciaal oord. Maar waarom worden ze bespied door camera's en werken hun mobieltjes niet?

 • Plaatje De snelste zebra van de wereld
  De snelste zebra van de wereld

  Hek, Youp van 't
  A-boek

  De zebra wil de snelste van de wereld worden. Maar niemand wil tegen hem rennen, Dat laat zebra niet op zich zitten. Als Niemand tegen hem wil rennen, dan rent hij toch tegen Niemand. Wie zal de wedstrijd winnen?

 • Plaatje Dóórlopen, Jodi!
  Dóórlopen, Jodi!

  Noort, Selma
  A-boek / AVI: M5

  Jodi (9) wil later kampioen langeafstandlopen worden. Ze gaat meedoen aan de vijf kilometer polderloop. Maar pestkop Bonno stuurt tijdens het trainen steeds ...

 • Plaatje Een overdosis Xtreem
  Een overdosis Xtreem

  Hazelaar, Loes
  C-boek

  Isabel en Aura, met wie ze een kamer deelt op het meisjesinternaat, trainen keihard om mee te kunnen doen aan een internationaal atletiektoernooi. Ze gaan allebei op hun eigen manier tot het uiterste.

 • Plaatje Het geheime dagboek van Colette
  Het geheime dagboek van Colette

  Stilton, Thea
  B-boek

  Vanilla gaat op zoek naar roddels voor de krant en steelt het dagboek van Colette. De Thea Sisters gaan natuurlijk op zoek naar de dader, maar doen intussen ook verslag van een hardloopwedstrijd.

 • Plaatje Het Klokhuisboek over sport en wetenschap
  Het Klokhuisboek over sport en wetenschap

  Rempt, Fiona
  J-boek

  Goed zijn in sport is niet alleen een kwestie van talent. Ook andere factoren zijn van invloed. Lees interessante weetjes over conditie, lenigheid, gooien, weerstand, evenwicht en andere zaken. Met veel doe-het-zelftestjes.

 • Plaatje Het Sprintkanon
  Het Sprintkanon

  Duijn, Frans van
  C-boek

  Esther kan heel goed hardlopen, maar is er de laatste tijd niet helemaal met haar hoofd bij. Ze is verliefd op Gabriël. Ze komt door haar leugentjes steeds meer in de problemen.

 • Plaatje Ik juich voor jou
  Ik juich voor jou

  Erlbruch, Wolf
  J-boek

  Voor sporters en supporters. Gedichten over atleten en stuntelaars, kampioenen en verliezers.

 • Plaatje Kims
  Kims's choice

  Viney, Brigit
  C-boek

  Een sportief 12-jarig meisje is erg goed in hardlopen; ze traint zo hard dat ze geen tijd meer voor haar vrienden heeft. Eenvoudige uitgave.

 • Plaatje Lange benen maken
  Lange benen maken

  Molemaker, Rom
  C-boek

  Bonne uit groep acht mist zijn buurmeisje en vriendin Marij nog steeds. Zij is een jaar geleden verongelukt. Bonne denkt opeens weer veel aan haar en kan zijn verdriet niet goed de baas. Hij leeft zijn gevoelens uit in hardlopen.

 • Plaatje Meer dan negen meter
  Meer dan negen meter

  Molenaar, Hennie
  E-boek / AVI: E4

  Mette computert graag. Ze moet van haar ouders op een sport. Ze gaat op atletiek. Ze blijkt talent te hebben voor kogelstoten. AVI-E4.

 • Plaatje Paul van Loon
  Paul van Loon's Foeksia klaar voor de start!

  Loon, Paul van
  A-boek / AVI: E5

  Foeksia doet op school mee aan de Heksen-spelen. Maar een van de heksjes speelt vals. AVI-E5. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

 • Plaatje Rennen
  Rennen

  Peeters, Elvis
  A-boek

  Een paard galoppeert over de heide, steeds meer dieren gaan met het paard mee. De wind waait door hun haren. Maar waar rennen de dieren eigenlijk naar toe? Er is niemand die dat weet..

 • Plaatje Sport
  Sport

  Richards, Jon
  J-boek

  Een infographic is een weergave van informatie in de vorm van grafieken, diagrammen of stripachtige tekeningen. In deze infographic ontdek je allerlei weetjes en feiten over atletiek, watersporten en meer.

 • Plaatje Uithoudingsvermogen : hoe houd ik iets langer vol?
  Uithoudingsvermogen : hoe houd ik iets langer vol?

  Labrecque, Ellen
  J-boek

  In dit boek lees je over uithoudingsvermogen. Waarom het zo belangrijk is. En wat je kunt doen om je eigen uithoudingsvermogen te verbeteren. Met eenvoudige oefeningen die je thuis kunt doen.

 • Plaatje Winnaars
  Winnaars

  Reen, Ton van
  B-boek

  Aisha wint de schoolwedstrijd hardlopen; daarom mag ze meedoen aan de grote wedstrijd tussen verschillende scholen. Maar dan gebeurt er een ongeluk.