Leeslijst Nieuwsbegrip: 17 miljoen Nederlanders

 • Plaatje Alle grote wereldproblemen en hun oplossingen. Doe mee!
  Alle grote wereldproblemen en hun oplossingen. Doe mee!

  Simons, Elena
  J-boek

  Wat zijn de problemen waarmee de wereld worstelt? De bevolkingsgroei, waardoor de grond, de zee en de bossen uitgeput worden. Armoede, oorlogen... Er worden verschillende oplossingen gegeven.

 • Plaatje Allemaal mensen
  Allemaal mensen

  Blexbolex
  AK-boek

  Prentenboek met afbeeldingen van heel veel verschillende mensen.

 • Plaatje Bevolking
  Bevolking

  Oxlade, Chris
  J-boek

  Een infographic is een afbeelding waar informatie in staat. Bekijk in dit boek infographics over de bevolking van de wereld. In welk land wonen de meeste mensen, welke taal wordt het meest gesproken en meer.

 • Plaatje Bevolkingsgroei
  Bevolkingsgroei

  Steele, Philip
  J-boek

  De gevolgen van de groei van de wereldbevolking voor de aarde en het landschap. Met doe-opdrachten, korte samenvattingen en kleurenfoto's.

 • Plaatje Blijven mensen altijd bestaan? en andere vragen van kinderen aan NEMO over leven
  Blijven mensen altijd bestaan? en andere vragen van kinderen aan NEMO over leven

  Lier, Bas van
  J-boek

  Vragen van kinderen en de antwoorden hierop over alles wat met het leven te maken heeft. Bijvoorbeeld over geboorte, de dood, buitenaardse wezens en eeuwenoude bomen.

 • Plaatje De Bosatlas van Nederland junior
  De Bosatlas van Nederland junior

  Pottjegort, Arend
  J-boek

  Maak met deze atlas een ontdekkingsreis door Nederland. Met kaarten, luchtfoto's, kijkplaten om bij weg te dromen en heel veel interessante feitjes.

 • Plaatje De toekomst, daar komt geen eind aan! : kinderen in Nederland roeren de trom over onderwijs, milieu, politiek, oorlog en terrorisme, buitenlanders, honger, God en eeuwig leven, seks, aids, dood, het koningshuis, de beloftes van
  De toekomst, daar komt geen eind aan! : kinderen in Nederland roeren de trom over onderwijs, milieu, politiek, oorlog en terrorisme, buitenlanders, honger, God en eeuwig leven, seks, aids, dood, het koningshuis, de beloftes van

  J-boek
  Verhalen en uitspraken van jongeren over de toekomst van de wereld en - in het bijzonder - de toekomst van Nederland.

 • Plaatje De wereld in cijfers
  De wereld in cijfers

  Martin, Steve
  J-boek

  Wist je dat er in Borneo een regenwoud is dat 130 miljoen jaar oud is? Dat de Tyrranosaurus Rex 227 kilo vlees in een hap kan opeten? In dit boek vind je meer dan 1000 leuke weetjes en feiten die met een getal te maken hebben.

 • Plaatje Duizend dingen over Nederland
  Duizend dingen over Nederland

  Dematons, Charlotte
  J-boek

  Leuke, interessante en gekke weetjes over Nederland. Zo weet je precies wat er allemaal op de platen in het prentenboek 'Nederland' van Charlotte Dematons, te ontdekken is. Over de Friese meren, de haven van Rotterdam, Prinsjesdag, allerlei tradities en meer.

 • Plaatje Groeiende steden
  Groeiende steden

  Snedden, Robert
  J-boek

  Over de veranderingen in de steeds groter wordende steden, de gevolgen binnen de stad, in het landschap en voor het milieu. Met doe-opdrachten.

 • Plaatje Hallo aarde hallo Nederland
  Hallo aarde hallo Nederland

  Bon, Annemarie
  J-boek / AVI: M5

  Reisgids voor buitenaardse wezens die een bezoek brengen aan Nederland. Met tips die een grappige kijk geven op onze gewoontes.

 • Plaatje Hoeveel is 43 triljoen?
  Hoeveel is 43 triljoen?

  Huggins-Cooper, Lynn
  J-boek

  Hoeveel blokjes zitten er in een Rubiks kubus? Wat is het getal pi? Allerlei weetjes over getallen van superklein tot megagroot.

 • Plaatje Hoger dan de bergen en dieper dan de zee : kroniek van een migrant
  Hoger dan de bergen en dieper dan de zee : kroniek van een migrant

  Janssens, Laura
  C-boek

  Een stripverhaal over migratie. Grootvader Monji vertelt zijn kleinkinderen het verhaal van zijn leven: in de jaren zeventig belandt hij met enkele vrienden vanuit Tunesië in Noord-Frankrijk. Hij ontmoet een Vlaams meisje. Hij trouwt met haar en op de bruiloft mengt hij zand uit zijn geboorteland met...

 • Plaatje Immigratie
  Immigratie

  Wilson, Ruth
  J-boek

  Allerlei aspecten van immigratie worden behandeld waaronder de geschiedenis, de wettelijke bepalingen, de redenen van immigratie en de effecten ervan op onze samenleving.

 • Plaatje Kinderen van Nederland
  Kinderen van Nederland

  Schutten, Jan Paul
  J-boek

  Verhalen over kinderen die allemaal in verschillende periodes van onze geschiedenis geleefd hebben. Met pentekeningen in zwart-wit.

 • Plaatje Mensen, mensen wát een mensen
  Mensen, mensen wát een mensen

  Spier, Peter
  J-boek

  Aan de hand van o.a. lengte, huidskleur, gewoontes, taal en godsdienst van mensen uit verschillende landen wordt getoond hoe anders iedereen is. Prentenboek met gedetailleerde illustraties waarop veel te zien is.

 • Plaatje Mollenstad
  Mollenstad

  Kuhlmann, Torben
  A-boek

  Verschillende generaties mollen laten zien hoe hun molshoop op een mooi grasveld verandert in een klein stukje groen tussen graafmachines en volle straten met auto's. Alles raakt voller en voller. Een tekstloos prentenboek voor alle leeftijden.

 • Plaatje Nederland
  Nederland

  Dematons, Charlotte
  AJ-boek

  Een tekstloos prentenboek dat jou in tekeningen alles vertelt over Nederland. Kijk goed, je zult steeds meer ontdekken. Over de Friese meren, de haven van Rotterdam, carnaval, Pasen in Overijssel, allerlei tradities en meer. Een boek voor alle leeftijden.

 • Plaatje Nieuw in Nederland
  Nieuw in Nederland

  Eppinga, Mirjam
  C-boek

  Alicia komt uit Brazilië. Ze is net verhuisd naar Nederland. Maar wat is Nederlands een moeilijke taal. Gelukkig helpt de Poolse Asja haar. Geschreven in eenvoudige taal.

 • Plaatje Overal en ergens... : op reis door Nederland in vijftig voorleesverhalen
  Overal en ergens... : op reis door Nederland in vijftig voorleesverhalen

  Dam, Arend van
  J-boek

  Vijftig korte verhalen waarin je door de provincies van Nederland reist. Zo bezoeken we o.a. de Deltawerken,de grachtengordel van Amsterdam, het planetarium van Eise Eisinga en de aardappeleters van Vincent van Gogh. .

 • Plaatje Samen op de wereld
  Samen op de wereld

  Anholt, Catherine
  AJ-boek

  Op zoek naar een vriend ontmoet je kinderen uit allerlei landen. Lees en kijk hoe ze leven!

 • Plaatje Veelkleurig Nederland
  Veelkleurig Nederland

  Cremers, Petra
  J-boek

  Over mensen in Nederland, die uit andere landen zijn gekomen. Zo’n verhuizing valt niet mee. Je moet wennen in een heel ander land met andere gewoonten. En je moet een nieuwe taal leren.

 • Plaatje Vele culturen in één land
  Vele culturen in één land

  Teichmann, Iris
  J-boek

  Over de gevolgen van immigratie en hoe je de eigen cultuur toch kunt behouden in een ander land. Met persoonlijke verhalen.

 • Plaatje Waar is Wally?
  Waar is Wally?

  Handford, Martin
  AK-boek

  Waar je ook heen gaat, waar je ook bent, overal ter wereld kun je Wally zoeken... In een museum, een vliegveld, een stad. Overal krioelt het van de mensen.