Leeslijst Nieuwsbegrip: Tulpen

 • Plaatje Beulen, bollen & boeien : drie verhalen over de Gouden Eeuw
  Beulen, bollen & boeien : drie verhalen over de Gouden Eeuw

  Nuyens, André
  B-boek

  In de Gouden Eeuw was er niet alleen maar grote welvaart. Drie verhalen over belevenissen van gewone mensen tijdens de Gouden Eeuw.

 • Plaatje De bloedvlag
  De bloedvlag

  Koesveld, Henk
  C-boek

  Jurian groeit op in het Amsterdam van de 17e eeuw. Wanneer zijn vader, tulpenbolhandelaar, gezocht wordt voor diefstal, belandt Jurian in het weeshuis. Hij weet te ontsnappen en komt aan boord van een fluitschip terecht.

 • Plaatje De bollenbende
  De bollenbende

  Spierenburg, Manon
  B-boek

  Dat wordt een saaie vakantie voor Jack, Tessa en Chris. Ze gaan bollen pellen. Maar op de tweeede dag doet de politie een inval in de bollenschuur en vindt een partij drugs. Een Poolse arbeider wordt gearresteerd. Wat is er allemaal aan de hand?

 • Plaatje De Bosatlas van Nederland junior
  De Bosatlas van Nederland junior

  Pottjegort, Arend
  J-boek

  Maak met deze atlas een ontdekkingsreis door Nederland. Met kaarten, luchtfoto's, kijkplaten om bij weg te dromen en heel veel interessante feitjes.

 • Plaatje De grote Kluitman kinderatlas van Nederland
  De grote Kluitman kinderatlas van Nederland

  J-boek
  Atlas van Nederland vroeger en nu. Met veel weetjes en feiten.

 • Plaatje De jacht op de zwarte tulp
  De jacht op de zwarte tulp

  Stilton, Thea
  B-boek

  De Thea Sisters (zes vriendinnen) komen naar Nederland om een mysterie op te lossen dat alles te maken heeft met een tulp.

 • Plaatje De kleine akkergids
  De kleine akkergids

  Iven, Willem
  J-boek

  Informatie over wat gebeurt, groeit en leeft op het akkerland van Nederlandse boerderijen. Met veel gekleurde tekeningen. Met een hoofdstukje over bloembollen.

 • Plaatje De tulp
  De tulp

  Horen, Lien van
  J-boek

  In het voorjaar staan de tulpenvelden in bloei. Je ziet dan velden vol verschillende kleuren. Veel mensen komen hiernaar kijken. Maar voor de telers zijn de bloemen niet belangrijk. Het gaat hen om de bollen. Lees erover in dit boekje.

 • Plaatje De zwarte tulp
  De zwarte tulp

  Morjaeu, Luc
  B-boek

  Een avontuur van de striphelden Suske en Wiske, hun tante Sidonia, de dommige Lambik en de goeiige en sterke Jerommeke.

 • Plaatje Delfts Blauw : een vaas voor de prinses
  Delfts Blauw : een vaas voor de prinses

  Schubert, Ingrid
  J-boek

  Stadsmuis Titus leidt zijn vriend Lin uit China rond in de werkplaats van de meesterpottenbakker. Maar er gebeurt iets vreselijks met de vaas voor de prinses. Gelukkig weet Lin wel raad. Een prentenboek over Delfts Blauw aardewerk.

 • Plaatje Dit is Nederland
  Dit is Nederland

  Mack
  AJ-boek

  Nederland staat bekend om zijn klompen, tulpen en molens.Een boek boordevol weetjes over Nederland.

 • Plaatje Don Giovanni en het geheim van de zwarte tulp
  Don Giovanni en het geheim van de zwarte tulp

  Groothof, Frank
  J-boek

  Een tuinder uit Haarlem heeft ontdekt hoe hij een zwarte tulp kan maken. Don Giovanni hoort hiervan en wil de formule achterhalen. Die is verstopt in vier medaillons, eigendom van vier vrouwen. Met vrouwen weet Don Giovanni wel raad… Zal het hem lukken om de formule te achterhalen? Met cd met daarop...

 • Plaatje Duizend dingen over Nederland
  Duizend dingen over Nederland

  Dematons, Charlotte
  J-boek

  Leuke, interessante en gekke weetjes over Nederland. Zo weet je precies wat er allemaal op de platen in het prentenboek 'Nederland' van Charlotte Dematons, te ontdekken is. Over de Friese meren, de haven van Rotterdam, Prinsjesdag, allerlei tradities en meer.

 • Plaatje Hanna in de tijd van de tulpen
  Hanna in de tijd van de tulpen

  Noyes, Deborah
  A-boek

  Als de tulpen die papa kweekt, heel erg kostbaar worden, heeft papa geen tijd meer om met Hanna te spelen. Hij kan alleen maar denken aan de rijkdom die de bloemen hem zullen brengen. Als de zaken ineens niet meer goed gaan, komt Hanna onverwacht met een oplossing. Prentenboek met grote schilderingen...

 • Plaatje Hark! : en andere tuinverhalen
  Hark! : en andere tuinverhalen

  J-boek
  Verhalen, gedichten, interviews en recepten over tuinieren, tuinen ontwerpem, bloemen en fruit. Met veel kleurenfoto's- en tekeningen.

 • Plaatje Het jongensboek
  Het jongensboek

  Iggulden, Conn
  J-boek

  Boek met weetjes en feiten over o.a. veldslagen, natuurkunde en wereldwonderen, aangevuld met handigheidjes als knopen leggen en geheime codes en het kweken van tulpen. Met illustraties in kleur en zwart-wit.

 • Plaatje Het tulpencomplot
  Het tulpencomplot

  Schoemans, R.H.
  B-boek / AVI: M7

  Eind 16e eeuw komen Rebecca en Elias in Leiden komen op het spoor van gestolen tulpenbollen, waar in die tijd woekerprijzen voor gevraagd worden. Ze zijn allebei arm en wees; eerlijk blijven is dan wel moeilijk.

 • Plaatje Het tulpenhart
  Het tulpenhart

  Kérillis, Hélène
  AJ-boek

  Joris' vader ging failliet toen hij in tulpen wilde handelen. Joris geeft de vader van Lylaan hier de schuld van. Daarom wil Joris wraak nemen op hem. Prentenboek over Rembrandt en zijn schilderij De Nachtwacht. Met afbeeldingen van het schilderij.

 • Plaatje Meneer G.
  Meneer G.

  Roldán, Gustavo
  AK-boek

  Meneer G. woont al zijn hele leven in een stil dorp in de woestijn. Het is meneer G. er te stil en daarom besluit hij een bloembol in de grond te planten die voor muziek zal zorgen...

 • Plaatje Nederland
  Nederland

  Dematons, Charlotte
  AJ-boek

  Een tekstloos prentenboek dat jou in tekeningen alles vertelt over Nederland. Kijk goed, je zult steeds meer ontdekken. Over de Friese meren, de haven van Rotterdam, carnaval, Pasen in Overijssel, allerlei tradities en meer. Een boek voor alle leeftijden.

 • Plaatje Overal en ergens... : op reis door Nederland in vijftig voorleesverhalen
  Overal en ergens... : op reis door Nederland in vijftig voorleesverhalen

  Dam, Arend van
  J-boek

  Vijftig korte verhalen waarin je door de provincies van Nederland reist. Zo bezoeken we o.a. de Deltawerken,de grachtengordel van Amsterdam, het planetarium van Eise Eisinga en de aardappeleters van Vincent van Gogh. .

 • Plaatje Uit je bol!
  Uit je bol!

  Gog, Marian van
  J-boek

  Uitwerking van een project voor de basisschool over bloembollen, die symbool staan voor de lente en alles wat groeit en bloeit. Met achtergrondinformatie, musical/presentatie en cd.

 • Plaatje Zaden, bollen, planten en bloemen
  Zaden, bollen, planten en bloemen

  Orme, Helen
  AJ-boek

  Wat doen planten in de lente? Hoe zien zaden eruit? Waarom zijn bloemen zo belangrijk? Antwoorden op vragen en interessante weetjes over de groei en ontwikkeling van planten en bloemen.