Leeslijst Nieuwsbegrip: Tulpen

  • Plaatje Beulen, bollen & boeien : drie verhalen over de Gouden Eeuw
    Beulen, bollen & boeien : drie verhalen over de Gouden Eeuw

    Nuyens, André
    B-boek

    In de Gouden Eeuw was er niet alleen maar grote welvaart. Drie verhalen over belevenissen van gewone mensen tijdens de Gouden Eeuw.

  • Plaatje De bloedvlag
    De bloedvlag

    Koesveld, Henk
    C-boek

    Jurian groeit op in het Amsterdam van de 17e eeuw. Wanneer zijn vader, tulpenbolhandelaar, gezocht wordt voor diefstal, belandt Jurian in het weeshuis. Hij weet te ontsnappen en komt aan boord van een fluitschip terecht.

  • Plaatje De bollenbende
    De bollenbende

    Spierenburg, Manon
    B-boek

    Dat wordt een saaie vakantie voor Jack, Tessa en Chris. Ze gaan bollen pellen. Maar op de tweeede dag doet de politie een inval in de bollenschuur en vindt een partij drugs. Een Poolse arbeider wordt gearresteerd. Wat is er allemaal aan de hand?

  • Plaatje De Bosatlas van Nederland junior
    De Bosatlas van Nederland junior

    Pottjegort, Arend
    J-boek

    Maak met deze atlas een ontdekkingsreis door Nederland. Met kaarten, luchtfoto's, kijkplaten om bij weg te dromen en heel veel interessante feitjes.

  • Plaatje De grote Kluitman kinderatlas van Nederland
    De grote Kluitman kinderatlas van Nederland

    J-boek
    Atlas van Nederland vroeger en nu. Met veel weetjes en feiten.

  • Plaatje De jacht op de zwarte tulp
    De jacht op de zwarte tulp

    Stilton, Thea
    B-boek

    De Thea Sisters (zes vriendinnen) komen naar Nederland om een mysterie op te lossen dat alles te maken heeft met een tulp. Achterin en tussendoor vind je informatie over Nederland en Nederlandse tradities.

  • Plaatje De kleine akkergids
    De kleine akkergids

    Iven, Willem
    J-boek

    Informatie over wat gebeurt, groeit en leeft op het akkerland van Nederlandse boerderijen. Met veel gekleurde tekeningen. Met een hoofdstukje over bloembollen.

  • Plaatje De tulp
    De tulp

    Horen, Lien van
    J-boek

    In het voorjaar staan de tulpenvelden in bloei. Je ziet dan velden vol verschillende kleuren. Veel mensen komen hiernaar kijken. Maar voor de telers zijn de bloemen niet belangrijk. Het gaat hen om de bollen. Lees erover in dit boekje.

  • Plaatje De zwarte tulp
    De zwarte tulp

    Morjaeu, Luc
    B-boek

    Een avontuur van de striphelden Suske en Wiske, hun tante Sidonia, de dommige Lambik en de goeiige en sterke Jerommeke.

  • Plaatje Delfts Blauw : een vaas voor de prinses
    Delfts Blauw : een vaas voor de prinses

    Schubert, Ingrid
    J-boek

    Stadsmuis Titus leidt zijn vriend Lin uit China rond in de werkplaats van de meesterpottenbakker. Maar er gebeurt iets vreselijks met de vaas voor de prinses. Gelukkig weet Lin wel raad. Een prentenboek over Delfts Blauw aardewerk.

  • Plaatje Dit is Nederland
    Dit is Nederland

    Mack
    AJ-boek

    Nederland staat bekend om zijn klompen, tulpen en molens.Een boek boordevol weetjes over Nederland.

  • Plaatje Don Giovanni en het geheim van de zwarte tulp
    Don Giovanni en het geheim van de zwarte tulp

    Groothof, Frank
    J-boek

    Een tuinder uit Haarlem heeft ontdekt hoe hij een zwarte tulp kan maken. Don Giovanni hoort hiervan en wil de formule achterhalen. Die is verstopt in vier medaillons, eigendom van vier vrouwen. Met vrouwen weet Don Giovanni wel raad… Zal het hem lukken om de formule te achterhalen? Met cd met daarop...

  • Plaatje Duizend dingen over Nederland
    Duizend dingen over Nederland

    Dematons, Charlotte
    J-boek

    Leuke, interessante en gekke weetjes over Nederland. Zo weet je precies wat er allemaal op de platen in het prentenboek 'Nederland' van Charlotte Dematons, te ontdekken is. Over de Friese meren, de haven van Rotterdam, Prinsjesdag, allerlei tradities en meer.

  • Plaatje Hanna in de tijd van de tulpen
    Hanna in de tijd van de tulpen

    Noyes, Deborah
    A-boek

    Als de tulpen die papa kweekt, heel erg kostbaar worden, heeft papa geen tijd meer om met Hanna te spelen. Hij kan alleen maar denken aan de rijkdom die de bloemen hem zullen brengen. Als de zaken ineens niet meer goed gaan, komt Hanna onverwacht met een oplossing. Prentenboek met grote schilderingen...

  • Plaatje Hark! : en andere tuinverhalen
    Hark! : en andere tuinverhalen

    J-boek
    Verhalen, gedichten, interviews en recepten over tuinieren, tuinen ontwerpem, bloemen en fruit. Met veel kleurenfoto's- en tekeningen.

  • Plaatje Het jongensboek
    Het jongensboek

    Iggulden, Conn
    J-boek

    Boek met weetjes en feiten over o.a. veldslagen, natuurkunde en wereldwonderen, aangevuld met handigheidjes als knopen leggen en geheime codes en het kweken van tulpen. Met illustraties in kleur en zwart-wit.

  • Plaatje Het tulpencomplot
    Het tulpencomplot

    Schoemans, R.H.
    B-boek / AVI: M7

    Eind 16e eeuw komen Rebecca en Elias in Leiden komen op het spoor van gestolen tulpenbollen, waar in die tijd woekerprijzen voor gevraagd worden. Ze zijn allebei arm en wees; eerlijk blijven is dan wel moeilijk.

  • Plaatje Het tulpenhart
    Het tulpenhart

    Kérillis, Hélène
    AJ-boek

    Joris' vader ging failliet toen hij in tulpen wilde handelen. Joris geeft de vader van Lylaan hier de schuld van. Daarom wil Joris wraak nemen op hem. Prentenboek over Rembrandt en zijn schilderij De Nachtwacht. Met afbeeldingen van het schilderij.

  • Plaatje Meneer G.
    Meneer G.

    Roldán, Gustavo
    AK-boek

    Meneer G. woont al zijn hele leven in een stil dorp in de woestijn. Het is meneer G. er te stil en daarom besluit hij een bloembol in de grond te planten die voor muziek zal zorgen...

  • Plaatje Nederland
    Nederland

    Dematons, Charlotte
    AJ-boek

    Een tekstloos prentenboek dat jou in tekeningen alles vertelt over Nederland. Kijk goed, je zult steeds meer ontdekken. Over de Friese meren, de haven van Rotterdam, carnaval, Prinsjesdag, de deltawerken en meer. Een boek voor alle leeftijden.

  • Plaatje Overal en ergens... : op reis door Nederland in vijftig voorleesverhalen
    Overal en ergens... : op reis door Nederland in vijftig voorleesverhalen

    Dam, Arend van
    J-boek

    Vijftig korte verhalen waarin je door de provincies van Nederland reist. Zo bezoeken we o.a. de Deltawerken,de grachtengordel van Amsterdam, het planetarium van Eise Eisinga en de aardappeleters van Vincent van Gogh. .

  • Plaatje Uit je bol!
    Uit je bol!

    Gog, Marian van
    J-boek

    Uitwerking van een project voor de basisschool over bloembollen, die symbool staan voor de lente en alles wat groeit en bloeit. Met achtergrondinformatie, musical/presentatie en cd.

  • Plaatje Zaden, bollen, planten en bloemen
    Zaden, bollen, planten en bloemen

    Orme, Helen
    AJ-boek

    Wat doen planten in de lente? Hoe zien zaden eruit? Waarom zijn bloemen zo belangrijk? Antwoorden op vragen en interessante weetjes over de groei en ontwikkeling van planten en bloemen.