Leeslijst Nieuwsbegrip: 15 jaar Wikipedia

 • Plaatje De grote encyclopedie van de wereldgeschiedenis
  De grote encyclopedie van de wereldgeschiedenis

  Chrisp, Peter
  J-boek

  Een encyclopedie boordevol interessante weetjes over de geschiedenis. Reis door de tijd, volg de tijdlijn en ontdek weetjes en feiten over gebeurtenissen en mensen die geschiedenis schreven.

 • Plaatje De grote jeugdencyclopedie in vraag en antwoord
  De grote jeugdencyclopedie in vraag en antwoord

  J-boek
  In deze jeugdencyclopedie vind je allerlei weetjes en feiten op het gebied van natuur, cultuur, wetenschap, aardrijkskunde, geschiedenis en het heelal.

 • Plaatje Encyclopedie van alle landen
  Encyclopedie van alle landen

  Dubois, Michael
  J-boek

  Encyclopedie met informatie over de tweehonderd landen op deze aarde. Informatie over de hoofdstad, oppervlakte, munteenheid en het inwonertal. Maar ook veel bijzondere en interessante feiten en weetjes.

 • Plaatje Hoe overleef ik... (zonder) internet?
  Hoe overleef ik... (zonder) internet?

  J-boek
  Tijdschrift over internet. Met interviews, tips, informatie, boekentips en (natuurlijk) survivaltips. Met voorbeelden voor het maken van een make-up-insructiefilmpje.

 • Plaatje Internetgebruik
  Internetgebruik

  Cremers, Petra
  J-boek

  Hoe kun je nu iets vinden op internet? Hoe weet je nu of de informatie die je vindt, betrouwbaar is? Want iedereen kan informatie op internet zetten. Lees er over in dit boekje.

 • Plaatje Lannoo
  Lannoo's dieren encyclopedie

  J-boek
  Dierenencyclopedie ingedeeld per thema: zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën, vissen en ongewervelden. Met foto's in kleur.

 • Plaatje Lannoo
  Lannoo's jeugdencyclopedie : van a tot z: alles wat je wilde weten over natuur, wetenschap, geschiedenis en de wereld om ons heen

  J-boek
  Uitgebreid naslagwerk met ongeveer 600 thema's op alfabetische volgorde. Korte hoofdstukken met veel gekleurde illustraties.

 • Plaatje MediaWijs!? : jong en bewust op internet
  MediaWijs!? : jong en bewust op internet

  De Braeckeleer, Nico
  J-boek

  Hoe surf je op het internet, hoe vind je betrouwbare informatie? Uitleg, adviezen, tips en trucs over internet en andere nieuwe media.

 • Plaatje Schoolprojecten maken ...voor kids
  Schoolprojecten maken ...voor kids

  Cleijn, César
  J-boek

  Hoe bereid je een werkstuk of spreekbeurt voor? Dit werkboek leert jou o.a. hoe je geschikte informatie en websites via internet zoekt.

 • Plaatje Slim zoeken op internet : voor thuis, op school en waar je ook bent
  Slim zoeken op internet : voor thuis, op school en waar je ook bent

  Sprenger, Maarten
  J-boek

  Hoe zoek je informatie op internet. En hoe weet je of de informatie betrouwbaar is? Lees de tips en trucs om goed te zoeken en juiste en betrouwbare informatie te vinden op internet.

 • Plaatje Suske en Wiske : de sinistere site
  Suske en Wiske : de sinistere site

  Morjaeu, Luc
  B-boek

  Een deel uit de stripserie over Suske en Wiske. Hoe je door onvoorzichtig om te springen met het internet in de problemen kunt komen.

 • Plaatje Wees blij dat er internet is!
  Wees blij dat er internet is!

  Rooney, Anne
  J-boek

  Internet: je kunt je niet voorstellen dat het er ooit niet was. Wat is internet eigenlijk? Hoe deelden mensen vroeger hun informatie? Wanneer werden de eerste computers bedacht? Met woordenlijst, weetjes en tips om veilig online te gaan.