Leeslijst Nieuwsbegrip: Paralympische Spelen 2016

 • Plaatje Alles over de Olympische Spelen
  Alles over de Olympische Spelen

  Hunter, Nick
  J-boek

  Wat zijn de Olympische Spelen? Lees over de geschiedenis, de prestaties van de sporters en over de Paralympische Spelen. Ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

 • Plaatje Brazilië
  Brazilië

  Ganeri, Anita
  J-boek

  Ben en zijn hond Polo maken een rondreis door Brazilië. Ze bezoeken o.a. de grote steden,een voetbalwedstrijd en het regenwoud.

 • Plaatje Brazilië
  Brazilië

  Morrison, Marion
  J-boek

  Een beschrijving van het land Brazilië. Het land waar de Olympische Zomerspelen 2016 plaatsvinden. Met weetjes, kaarten, getallen, jaartallen, taalvoorbeelden en andere feiten.

 • Plaatje Coole Koen
  Coole Koen

  Oosterhout, Rogier van
  A-boek

  Olifant Poepoe en zebra Nounou leren na hun ontmoeting met de gehandicapte cavia Koen, dat hij veel 'cooler' en sneller is dan ze dachten.

 • Plaatje De fantastische scheve toren van Pisa
  De fantastische scheve toren van Pisa

  Hond, Marc de
  A-boek

  Stan zit in een rolstoel. Daar schaamt hij zich voor. Op vakantie in Italië verandert dat. Door de scheve toren van Pisa begrijpt Stan dat het ook heel bijzonder kan zijn om anders te zijn.

 • Plaatje De kano
  De kano

  Dijkzeul, Lieneke
  B-boek / AVI: E6

  Ricardo en Bastiaan zijn vrienden. In de zomervakantie gaan ze vaak samen varen in de kano, hoewel Bastiaan niet kan lopen. Maar dan komen ze in een vliegende storm terecht...

 • Plaatje De Olympische Spelen
  De Olympische Spelen

  Smeets, Mart
  J-boek

  Humoristische verhalen afgewisseld met informatie en feiten over de Olympische spelen vanaf het begin tot nu.

 • Plaatje Geheime missie: Olympische Spelen
  Geheime missie: Olympische Spelen

  Stilton, Geronimo
  J-boek

  Geronimo Stilton wordt als verslaggever naar de Olympische Spelen gestuurd. Er blijkt iets niet helemaal in de haak te zijn. Geronimo en speurneus Teus doen hun best het mysterie op te lossen. Met informatie over de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen. Ook verkrijgbaar als luisterboek.

 • Plaatje Het skikampioenschap
  Het skikampioenschap

  Stilton, Thea
  B-boek

  De Thea Sisters maken een special voor de collegekrant over de jeugdkampioenschappen skiën op Walviseiland.

 • Plaatje In een rolstoel
  In een rolstoel

  Hansma, Katja
  J-boek

  Mensen die in een rolstoel rijden, hebben een probleem met bewegen. Er zijn allerlei soorten rolstoelen. Ook rolstoelen waarmee je supergoed kunt sporten.

 • Plaatje Kampioen
  Kampioen

  Oranje, Corien
  B-boek

  Victor kan heel goed zwemmen. Maar tijdens het verzorgen van zijn pony krijgt hij een ongeluk en moet zijn onderbeen worden geamputeerd. Zal hij ooit nog kunnen zwemmen? Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Olivier van de Voort, Fries kampioen vlinderslag.

 • Plaatje Leven in een rolstoel
  Leven in een rolstoel

  Royston, Angela
  J-boek

  In dit boek lees je hoe het is om je leven in een rolstoel door te brengen.

 • Plaatje Rio de Janeiro
  Rio de Janeiro

  Scoones, Simon
  J-boek

  Dit boek geeft een beeld van het wel en wee van de stad Rio de Janeiro in Brazilië. De stad waar de Olympische Spelen 2016 werden gehouden en jaarlijks groots carnaval wordt gevierd.

 • Plaatje Sponsorloop
  Sponsorloop

  Gort, Annemies
  A-boek

  Roelie, een nieuw meisje in de klas, vertelt openhartig over haar kunstbeen. Samen met twee vriendinnen bedenkt ze plannen voor het feest van het schoolhoofd: een sponsorloop. Maar dan gaat er iets mis.

 • Plaatje Tot op de bodem
  Tot op de bodem

  Hucklesby, Jill
  C-boek

  Het leven van Mandy draait om zwemmen. Haar leven verandert drastisch door een ongeluk, waarbij ze een deel van haar been verliest en haar vriendin Sophie omkomt. Gelukkig komt Mandy terecht bij Ramoul, een fysiotherapeut die Mandy uitdaagt om opnieuw te gaan zwemmen.

 • Plaatje Vals spel!
  Vals spel!

  Vervloed, Peter
  B-boek / AVI: E5

  Na een ongeluk is René aan beide benen verlamd. Hij was altijd gek op tennissen. Als hij een beetje aan de rolstoel gewend is, pakt hij het tennissen weer op. Dan daagt zijn vroegere rivaal hem uit!

 • Plaatje Vijf vriendjes
  Vijf vriendjes

  Blake, Quentin
  A-boek

  Vijf vriendjes kunnen allemaal iets bijzonders. Goed zien (doof), scherp horen (slechtziend), sterk zijn (rolstoel). Samen met meester Kees gaan ze een dagje uit. Dan wordt meester Kees plotseling ziek. Gelukkig weten de vriendjes samen wat ze moeten doen!

 • Plaatje Wedstrijd op wielen!
  Wedstrijd op wielen!

  Bartels, Berdie
  B-boek / AVI: M6

  Huub zit in een rolstoel. Maar hij wil dolgraag meedoen aan een echte race. Verhaal in de vorm van een toneelstuk om samen te lezen.