Leeslijst Nieuwsbegrip: VEED-festival en winnende vloggers

 • Plaatje 100% Justin
  100% Justin

  Newkey-Burden, Chas
  J-boek

  Biografie van het Canadese popidool Justin Bieber, die met zijn filmpjes op YouTube uitgroeide tot een wereldster met liedjes als 'Baby' en 'One more time'.

 • Plaatje Dagboek van een vlogger
  Dagboek van een vlogger

  Collins, Tim
  B-boek

  Olivia is blut, maar gelukkig heeft ze een briljant idee: ze gaat vloggen! Want beroemde vloggers verdienen bergen geld én krijgen gratis spullen. Enige probleem: Olivia heeft nul uitstraling. Dus huurt ze een ander meisje in om haar te spelen. Al snel heeft ze duizenden volgers, en die nemen Oliva’s...

 • Plaatje De blog bijbel : voor beauty chicks & shopaholics
  De blog bijbel : voor beauty chicks & shopaholics

  Bekker, Carlijn
  J-boek

  Hoe zet je een blog op, waar moet je op letten, hoe trek je lezers? Met stappenplannen, uitleg en tips, en een aantal handige websites.

 • Plaatje Doe-het-zelf modeboek
  Doe-het-zelf modeboek

  Oomen, Francine
  J-boek

  Ga met Rosa aan de slag met de doe-het-zelf ideeën voor het maken en pimpen van kleding, tassen, sieraden en schoenen. Met handige en onmisbare survivaltips en verwijzingen naar YouTube-filmpjes.

 • Plaatje Flamenco meets flowerpower
  Flamenco meets flowerpower

  Arts, Simone
  B-boek

  Jewel heeft een modevlog met 50.000 volgers. Ze gaat naar de Fashion Academy een gloednieuwe school die om mode draait. Falk wil graag een beroemde mode-ontwerper worden. Maar de Fashion Academy is veel te duur...

 • Plaatje Foto- en videoprojecten ... voor kids
  Foto- en videoprojecten ... voor kids

  Cleijn, César
  J-boek

  Zo leer je betere foto's en video's maken. Hiervoor gebruik je de gratis programma's Picasa en Movie Maker. Met veel tips en trucs.

 • Plaatje Gio, Melanie en de Latooys : het enige YouTube-gezin van Nederland
  Gio, Melanie en de Latooys : het enige YouTube-gezin van Nederland

  J-boek
  Kijkje in het leven van de Nederlandse familie Latooy, bekend van YouTube. Over de familie, hun katten en de grappige video's die ze plaatsen.

 • Plaatje Girl online
  Girl online

  Sugg, Zoe
  D-boek

  Zoe beschrijft in haar boeken het leven van een blogster die blogt over jongens, schooldrama's, vriendinnen, familie en de minder leuke momenten in haar leven. Het is niet autobiografisch, maar Zoe weet natuurlijk als geen ander waar ze het over heeft.

 • Plaatje Girl online on tour
  Girl online on tour

  Sugg, Zoe
  D-boek

  Zoe beschrijft in haar boeken het leven van een blogster die blogt over jongens, schooldrama's, vriendinnen, familie en de minder leuke momenten in haar leven. Het is niet autobiografisch, maar Zoe weet natuurlijk als geen ander waar ze het over heeft... Deel 2.

 • Plaatje Hoe overleef ik... (zonder) internet?
  Hoe overleef ik... (zonder) internet?

  J-boek
  Tijdschrift over internet. Met interviews, tips, informatie, boekentips en (natuurlijk) survivaltips. Met voorbeelden voor het maken van een make-up-insructiefilmpje.

 • Plaatje Juul on fire
  Juul on fire

  Huisman, Yvonne
  C-boek

  Juul vindt muziek fantastisch. Ze zingt, speelt gitaar en schrijft haar eigen liedjes. Juul wil heel graag beroemd worden. Daarom zet ze een van haar liedjes op YouTube.

 • Plaatje Knolpower!
  Knolpower!

  Knol, Enzo
  J-boek

  De bekende vlogger Enzo Knol plaatst elke dag filmpjes op YouTube over zijn dagelijks leven. In dit boek vertelt hij hoe je een vlogger wordt.

 • Plaatje Leuk of meuk?
  Leuk of meuk?

  OnneDi
  J-boek

  Dionne Slagter of OnneDi vertelt over haar leven als youtuber. Ze spreekt over dieren, reizen, familie, vrienden en muziek. En of ze dat dan leuk of meuk vindt.

 • Plaatje Lucy Lotje : ramp online
  Lucy Lotje : ramp online

  Moss, Emma
  B-boek

  Op de eerste dag op haar nieuwe school maakt Lucy een enorme blunder. Een klasgenoot filmt het hele incident en zet het filmpje op YouTube. Als wraak begint Lucy een vlogkanaal. Tot haar verbazing wordt haar vlog binnen de kortste keren razend populair… Een verhaal over vier vriendinnen en de wereld...

 • Plaatje MeisjeDjamila : life in Texas, expectations vs reality, holiday ins & outs, emoji
  MeisjeDjamila : life in Texas, expectations vs reality, holiday ins & outs, emoji's fashion, diy's, quiz, test, puzzels en héél véél challenges van Djamila

  Djamila
  J-boek

  MeisjeDjamila is met haar bijna half miljoen abonnees vooral bekend van haar gelijknamige YouTube-kanaal waar ze drie keer per week een filmpje plaatst over alles wat haar interesseert. In dit boek kom je meer te weten over deze vlogster.

 • Plaatje Roofoverval : de freerunners lossen het op!
  Roofoverval : de freerunners lossen het op!

  Rooijers, Els
  B-boek / AVI: M6

  Pepijn, Niels en Adil zijn dikke vrienden en doen aan freerunnen. Ze klimmen op daken en maken salto's over stegen. Als ze op een dak zitten, zien ze dat de juwelier van Adils oom wordt overvallen. Er volgt een wilde achtervolging. De Freerunners zijn ook op YouTube te zien.

 • Plaatje Rosa
  Rosa's diary

  Medema, Ingrid
  B-boek

  Rosa en haar vriendin Maartje kamperen op het Franse landgoed van mevrouw Appletree. Met haar nieuwe mobieltje maakt Rosa een vlog over al hun belevenissen. Maar dan raakt ze haar rugzak kwijt...

 • Plaatje Serena
  Serena's stijlgids : beauty, fashion, lifestyle

  Verbon, Serena
  J-boek

  Serena Verbon is blogger en vlogger. Haar website Beautylab.nl informeert over mode, make-up, voeding en huidverzorging. In het boek recepten, reisinformatie DIY en verzorgingstips.

 • Plaatje Sociale media ...voor kids
  Sociale media ...voor kids

  Cleijn, César
  J-boek

  Stap voor stap wordt uitgelegd hoe sociale media als Twitter, Facebook en YouTube werken. Met tips om veilig te internetten.

 • Plaatje StukTV/Behind the scenes
  StukTV/Behind the scenes

  Ploeg, Cedric van der
  J-boek

  Fanboek over de drie makers van het YouTube-kanaal StukTV: Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van de Vlugt. StukTV voert wekelijks een van de opdrachten uit die de vele fans aandragen.

 • Plaatje Wees blij dat er internet is!
  Wees blij dat er internet is!

  Rooney, Anne
  J-boek

  Internet: je kunt je niet voorstellen dat het er ooit niet was. Wat is internet eigenlijk? Hoe deelden mensen vroeger hun informatie? Wanneer werden de eerste computers bedacht? Met woordenlijst, weetjes en tips om veilig online te gaan.

 • Plaatje YouTube® filmpjes maken voor kids
  YouTube® filmpjes maken voor kids

  Willoughby, Nick
  J-boek

  In dit boek leer je YouTube-filmpjes maken. Je krijgt uitleg over film en geluid opnemen, scènes belichten, je film bewerken en monteren. En hoe je uiteindelijk een filmpje kunt uploaden naar YouTube.

 • Plaatje Zo word jij de nieuwe blogger of vlogger in 10 interessante lessen
  Zo word jij de nieuwe blogger of vlogger in 10 interessante lessen

  Birley, Shane
  J-boek

  In dit boek leer je hoe je jouw blogkunsten met de wereld kunt delen, hoe je veilig online kunt gaan, hoe je een vlog kunt filmen en nog veel meer. Tien superskills om een super blogger of vlogger te worden.