Ruim zestig jaar lang maakte Dick Bruna steeds op dezelfde manier zijn boekjes. Vierkant, 12 platen op de rechterbladzijde en een tekst van vier regels (in rijm) op de linkerbladzijde. Lees hier meer over zijn boeken.
Iedereen kent Nijntje, van tekenaar en schrijver Dick Bruna. Over de hele wereld lezen ouders hun kinderen verhaaltjes voor over dit kleine, lieve konijntje. Hoe is Nijntje eigenlijk ontstaan? Bekijk het filmpje van het Jeugdjournaal op Schooltv.nl.
Op 16 februari 2017 is Dick Bruna overleden. Hij was 89 jaar oud. Dick Bruna is de tekenaar van het wereldberoemde konijn Nijntje. Bekijk het filmpje op de site van het Jeugdjournaal.
Een illustrator kan van een hoofdpersoon in een boek een beroemd figuur maken. Iedereen weet hoe de GVR, Pluk van de Petteflet, Kikker en Winnie de Poeh eruitzien. Dick Bruna is met Nijntje zó beroemd geworden dat er een museum over hem geopend is: het dick bruna huis in Utrecht. Lees er over...
De Max Velthuijs-prijs is een driejaarlijkse oeuvreprijs bestemd voor Nederlandse illustratoren van kinderboeken. De prijs ging in 2007 naar Mance Post, in 2010 naar Thé Tjong-Khing. In 2013 werd de prijs uitgereikt aan Wim Hofman. In 2016 kreeg Dick Bruna deze prijs. In 2019 ging de prijs naar...
Een vrolijke website over de de boekfiguurtjes van Dick Bruna: Nijntje, Boris en Barbara, Betje Big, Snuffie en alle anderen. Verder bevat deze site, kleurplaten, spelletjes, muziek en liedjes.
Ontdek de wereld van nijntje en haar vriendjes in het nijntje museum in Utrecht. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor dit museum. Op de website vind je alle informatie over het museum.