Banksy-schilderij vernietigt zichzelf (week 41)

Ik zoek informatie voor groep:
1 2 3 4 5 6 7 8 iedereen
Meer lezen, kijken of luisteren over Banksy-schilderij vernietigt zichzelf: Hier vind je een lijstje van de bieb
 • Plaatje Banksy geeft toe:
  jeugdjournaal.nl
  Banksy geeft toe: 'Ik heb het kunstwerk zelf versnipperd'

  Kunstenaar Banksy heeft toegegeven dat hij zijn eigen schilderij heeft kapot gemaakt. In een video op Instagram legt de geheimzinnige kunstenaar uit hoe hij dat heeft gedaan.Bekijk het nieuwsbericht en het filmpje op de site van het Jeugdjournaal.

  x
 • Plaatje Kunstenaar Banksy in het nieuws
  jeugdjournaal.nl
  Kunstenaar Banksy in het nieuws

  Kunstenaar Banksy is nogal eens in het nieuws met zijn bijzondere kunstwerken. Bekijk de nieuwsberichten op het Jeugdjournaal.

  x
 • Plaatje Wat is street art?
  schooltv.nl
  Wat is street art?

  Een lelijke flat of een saai bedrijfspand: in Heerlen worden zulke gebouwen steeds vaker opgefleurd met street art. Kunstenaars beschilderen muren met kleurrijke figuren om zo de stad een stukje mooier te maken. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Street Art (WikiKids)
  wikikids.nl
  Street Art (WikiKids)

  Informatie over Street Art uit Wikikids, de online encyclopedie voor en door kinderen.

  x
 • Plaatje 3D straatkunst
  hetklokhuis.nl
  3D straatkunst

  Kunstenaar Leon Keer maakt 3D-tekeningen op straat. Door te spelen met perspectief schept hij de perfecte illusie. In deze aflevering van Het Klokhuis legt hij aan Nienke uit hoe hij met krijt zijn 3D-effect op de stoep tevoorschijn tovert. Het resultaat moet wel gauw gefotografeerd worden want na een...

  x
 • Plaatje Graffiti
  schooltv.nl
  Graffiti

  Met een spuitbus en of dikke kwast kunst maken buiten op een muur of een schutting. Meestal zijn het felle kleuren en grote dikke letters. We noemen dat graffiti. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Graffiti
  schooltv.nl
  Graffiti

  Je ziet het overal om je heen. Niet alleen op muren en viaducten, ook de trein rijdt ermee door het land. In de loop van de tijd is graffiti steeds meer verschoven van een protest-handtekening naar een fleurig schilderij. Liefst met fluoriserende kleuren. Dat valt pas goed op. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Graffiti
  6-9.jeugdbibliotheek.nl
  Graffiti

  Jeugdbibliotheek.nl helpt jou aan handige informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Met verwijzingen naar boeken, filmpjes en websites. Let op, zit je in groep 7 of 8, kies dan Basisschool groep 7-8.

  x
 • Plaatje Graffiti
  docukit.nl
  Graffiti

  Kunstwerken op muren, treinen en schuttingen. Graffiti is vaak verboden kunst, want je mag niet zomaar verf spuiten op andermans eigendom. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 406 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Geschiedenis graffiti en street art
  egbertegd.nl
  Geschiedenis graffiti en street art

  Uitleg wat graffiti en street art precies is. Met een lijst van veel gebruikte termen. Handig voor je spreekbeurt of werkstuk.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een graffiti spuitbus gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een graffiti spuitbus gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is graffiti?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is graffiti?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Moderne kunst
  docukit.nl
  Moderne kunst

  Moderne kunst ontstond in de tweede helft van de 19e eeuw, tussen 1859 en 1900. Sommige kunstenaars hielden zich niet aan de regels vanuit de kunstacademie en maakten kunst op hun eigen manier en organiseerden zelf tentoonstellingen. Zij waren de eerste moderne kunstenaars. Lees er over op de website...

  x
 • Plaatje Schilderkunst
  docukit.nl
  Schilderkunst

  Al duizenden jaren schilderen mensen. In de loop van de eeuwen is de schilderkunst wel veranderd. Niet alleen de onderwerpen, ook de techniek. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 250 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Veiling
  hetklokhuis.nl
  Veiling

  Sotheby's is een veiling waar dure artikelen worden geveild. Voordat iets verkocht wordt op de veiling, wordt het eerst getaxeerd om de waarde te bepalen. Hoe taxeer je een parelketting? En hoe gaat het er tijdens een veiling aan toe? Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x