Zoek op trefwoorden hugo de groot

 • Plaatje Canon-pad Hugo de Groot
  canon-pad-hugodegroot.yurls.net
  Canon-pad Hugo de Groot

  In dit canon-pad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over Hugo de Groot, bedenker van het moderne volkenrecht.

  x
 • Plaatje Hugo de Groot
  schooltv.nl
  Hugo de Groot

  Hugo de Groot was een belangrijk politicus en geleerde. Hij leefde in de 17e eeuw. In 1619 wordt hij gevangen gezet. Zijn vrouw bedenkt een manier om hem te laten ontsnappen... Bekijk bij Schooltv.nl het filmpje over zijn ontsnapping in de boekenkist.

  x
 • Plaatje Hugo de Groot
  canonvannederland.nl
  Hugo de Groot

  Hugo de Groot werd geboren in 1583 in Delft. Hugo was een wonderkind, hij kon heel goed leren. Hij schreef boeken over geloof, geschiedenis en rechten. Wij kennen vooral het verhaal over zijn ontsnapping in een boekenkist uit Slot Loevestein. Lees hier meer. Let op: kies de informatie die geschikt is...

  x
 • Plaatje Hugo de Groot
  6-9.jeugdbibliotheek.nl
  Hugo de Groot

  Jeugdbibliotheek.nl helpt jou aan handige informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Met verwijzingen naar boeken, filmpjes en websites. Let op, zit je in groep 7 of 8, kies dan Basisschool groep 7-8.

  x
 • Plaatje Hugo de Groot (Liedje)
  canonliedjes.nl
  Hugo de Groot (Liedje)

  Canonliedjes zijn leuke, aanstekelijke en leerzame liedjes over de geschiedenis van Nederland. Dit liedje gaat over Hugo de Groot. Lees de songtekst en luister naar het muziekfragment.

  x
 • Plaatje Vensterplaat Hugo de Groot
  canonvannederland.nl
  Vensterplaat Hugo de Groot

  Op deze plaat over Hugo de Groot is van alles te ontdekken. Klik op de i-tjes op de vensterplaat en lees de informatie en bekijk de filmpjes.

  x
 • Plaatje Wie was Hugo de Groot?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wie was Hugo de Groot?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hugo de Groot
  docukit.nl
  Hugo de Groot

  Hugo de Groot ontsnapte in een kist uit een kasteel. Om die bijzondere ontsnapping is hij heel bekend. Maar Hugo de Groot was veel meer dan alleen een gevangene op Slot Loevestein. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 284. Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Hugo de Groot
  jeugdbieb.nl
  Hugo de Groot

  Hugo de Groot kennen de meeste mensen als de man die gevangen zat in Slot Loevenstein. Maar hij was ook de bedenker van het modern volkenrecht. In 1625 schreef hij ‘Over het recht van oorlog en vrede’. Hier vind je filmpjes en websites over deze belangrijke politicus en geleerde.

  x
 • Plaatje Hugo de Groot
  hetklokhuis.nl
  Hugo de Groot

  Lisa vertelt je over Hugo de Groot. Wie was hij en waarom zat hij gevangen in Slot Loevestein? En op welke spectaculaire wijze wist hij te ontsnappen? Een aflevering uit Het Klokhuis maakt geschiedenis.

  x
 • Plaatje Slot Loevestein
  slotloevestein.nl
  Slot Loevestein

  Op deze site vind je informatie over Slot Loevestein. Het kasteel waaruit Hugo de Groot in een boekenkist ontsnapte. Voor spreekbeurten en werkstukken heeft Loevestein drie informatiepakketten voor de bovenbouw. Over 'Kastelen', 'Hugo de Groot', en 'Slot Loevestein'.

  x