Chocola raspen, nootjes fijn maken, slagroom, melk en suiker erbij, dan goed roeren en in de vriezer! Zelf ijs maken, lekker. Kijk maar goed naar deze clip van Schooltv.nl.
Bloedjeheet! Wat is er dan lekkerder dan een flinke bak ijs? Nou: een bak met zelfgemaakt ijs! Met deze supersimpele recepten van Kidsweek is dat een fluitje van een cent. En daar heb je geen dure ijsmachine bij nodig.
Meester-ijsbereider Roberto maakt Italiaans ijs in alle smaken die je kunt bedenken. Pascal gaat hem een handje helpen. En waar komt ijs eigenlijk vandaan? Hoe maakten ze het vroeger toen er nog geen machines bestonden? Waar zat je ijsje in toen er nog geen hoorntjes bestonden? En welke smaken eten we...
Dolores vertelt de geschiedenis van ons ijsje. De eerste ijssalon ter wereld werd in 1686 geopend in Parijs en bestaat nog steeds. Luc, één van de dertig Nederlandse meesterijsbereiders, legt aan Dolores uit hoe tegenwoordig schepijs in zijn ijssalon gemaakt wordt. Bekijk deze aflevering...
Op een warme zomerse dag smaakt zelfgemaakt sorbetijs heerlijk. Meesterijsbereider Luc laat je in de Klokhuis Studio stap voor stap zien hoe je dat moet doen .
In de zomer gaat er niets boven een verfrissend waterijsje! Ze bestaan meestal uit laagjes met verschillende smaken en kleuren. Pascal laat zien hoe waterijsjes gemaakt worden. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.
Water komt in verschillende fases voor. Vloeibaar, vast en gas. En met water in vaste vorm kan je lekkere dingen maken! Ontdek de leukste weetjes op de site van NEMO sciencemuseum.